Header HSV de Alver

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden  ze tegen elkaar: "we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?"

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

 

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

 

informatie04.jpg

OP zaterdag 7 september organiseert HSV De Alver de jaarlijkse familiedag bij de Alverput met BBQ.

Er wordt een viswedstrijd gehouden voor leden dames en heren en u kunt daar ook bij zijn.

U kunt zich opgeven t/m 1 september via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 b_220_220_16777215_00_images_2017_lossefotos_2017-Barbecuing.jpg

 

 

 

 

Op het activiteiten rooster staat aangegeven dat de bbq op 7 juli zou zijn, maar dat is verschoven naar zaterdag7 september.

De viswedstrijd wordt   gehouden van 9.00 tot 11.30 uur en van 12.30 tot 15.30 uur, tussen 11.30 en 12.30 uur zal er een catering verzorgd worden.

Na afloop van het vissen wordt er bij onze Alverput in de tent de BBQ en koud- en warm buffet gehouden, die aanvangt om ± 16.00 uur.b_220_220_16777215_00_images_2019_iconen_2019_bbq.png

Als liefhebber van vissen en een gezellige dag kunt u ook uw partner meenemen!!

Als zij zin hebben kunnen zij natuurlijk ook proberen een visje te vangen.

Voor prijzen e.d. wordt gezorgd.

 

Wij hopen op een grote opkomst, van vissers, of voor liefhebbers voor bbq om met elkaar een gezellige dag te hebben!!! 

 

 

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

Komende evenementen

Geen evenementen
© 2019 Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering