• Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 03
  • Banner Hsv 05
  • Banner Hsv 06

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

 

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie01

Laatste nieuws

26 mrt: 3e wedstrijd zaterdagwal gezamenlijk vanaf steigers Peursumsevliet

Op een prachtige zonnige zaterdagmorgen arriveerden zestien vissers aan de Peursumsevliet. Prachtig, wat een opkomst. Iedereen had hoge verwachtingen dat we vanmorgen eens flink wat vis zouden vangen. Het weer was mooi en we waren er allemaal klaar voor.

Maar wat een winnaar hebben we in

ALBERT JANSSEN, het kan niet op. De eerste wedstrijd gewonnen,  de tweede wedstrijd 2e en vandaag kon er niemand maar aan tippen,

HIJ HEEFT WEER GEWONNEN MET 6200 GRAM.

(meer…)

26 maart 2022

22 mrt: Opnieuw brasem uitgezet in de Alverput

Op dinsdag 22 maart is er in de Alverput brasem uitgezet.

Deze zijn aangevoerd door Visserij Service uit Groot-Ammers.

Er waren weer verschillende maten brasems bij, in ieder geval geen aalscholver voer. Nu maar hopen dat we ze weer gaan vangen.

Glenn Timmer heeft assistentie verleend om de brasems in de put te laten zodat ze weg konden zwemmen.

(meer…)

23 maart 2022

19-3: Heel Giessenburg weer schoon!!!

Giessenburg schoon

 Zaterdag 19 maart was het weer een drukte van belang in de Dorpskamer van Giessenburg. Jong en oud was afgekomen op de oproep om Giessenburg weer een beetje schoner te maken. Gewapend met prikstok, vuilniszakken en fel gekleurde hesjes ging een groep van ongeveer 40 man (jong en oud) op pad om zwerfafval te rapen. Na afloop was er natuurlijk weer een lekker kopje soep van de Til voor de harde werkers. En de jeugd kreeg ook nog een schoonmaak diploma mee naar huis.

Bedankt allen voor deze mooie opkomst zodat alle straten en pleinen, enz. weer schoon zijn!!!

20 maart 2022

19 mrt: 2e wedstrijd gezamenlijke walploeg Merwedekanaal Arkel

De vissers van HSV De Alver hebben het vissen weer opgepakt en vol goede moed naar het Merwedekanaal te Arkel gereden. Er waren veertien vissers aanwezig en wie gaat er vandaag winnen of je kunt ook zeggen, wie gaat er vandaag vissen vangen?

 Dat was deze keer weggelegd voor Leo Kros

met 2050 gram. 

Hij doet het weer!!! Het kan niet op, vorig jaar zo succesvol en nu gaat het weer de goede kant op.  Maar er zijn zeker kapers op de kust.

Dus wees op je hoede voor dit jaar!

 

 

(meer…)

19 maart 2022

17 en 18 mrt: Voor de 54e keer vuil vissen op de Giessen

Heel Nederland Schoon. Daar doen de vrijwilligers van HSV De Alver al voor de 54e keer aan mee. Op donderdag en vrijdag zijn ze de hele Giessen af geweest van de Appelmansheul tot aan de Spoorbrug bij Hardinxveld en dat aan twee kanten met de boot genaamd (de Bertus). Zo zijn ze bezig geweest en hebben het vuil tussen het riet vandaan gehaald. Je zou denken het zal wel minder worden want iedereen is met het milieu bezig maar niets is minder waar, jammer maar het was zeker niet minder dan vorig jaar.

Het is nog zo hard nodig en stoppen ermee zou dit allemaal in de Giessen blijven liggen, zoals u kunt zien een hele container vol met van alles en nog wat. En daarnaast die hier niet opstaat meer dan een vuilniszak met lege drankflessen en blikjes.

 

(meer…)

18 maart 2022

17 en 18 mrt: Voor de 54e keer vuil vissen op de Giessen!

GROTE SCHOONMAAK ACTIE

De nationale schoonmaakactie die gehouden wordt op zaterdag 19 maart, georganiseerd door de Wildbeheereenheden Alblasserwaard West en Oost alsmede diverse Water-en Hengelsportverenigingen in het kader van: “DE NATUUR HOU JE NATUURLIJK SCHOON”

 

De HSV De Alver neemt de Giessen voor haar rekening met de nodige vrijwilligers en gaan dit al voor de 54e keer doen.  Dit mag best bijzonder genoemd worden.

Ze gaan dit doen in de week voorafgaand aan de nationale schoonmaakactie en beginnen op

donderdag 17 en vrijdag 18 maart met de boot op de Giessen.

(meer…)

14 maart 2022

12 mrt: 3e en voorlopig laatste natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen

De Slingelandseplassen, ons prachtig natuur gebied, waar de 3e en voorlopig laatste natuurwerkdag gehouden is. Dit ook in verband met het broedseizoen dat er weer aankomt en dan moet je daar niet zijn om de stilte voor alle dieren/vogels  te respecteren.

Op zaterdagmorgen half 9 waren er weer heel veel vrijwilligers om de schouders er onder te zetten.

Ook nu is er weer heel veel hout verwerkt, zoals  u kunt zien, hout, hout en nog eens hout.  Maar we komen er doorheen.

(meer…)

12 maart 2022

12 mrt: Natuurwerkdagen bij de Slingelandseplassen

De Slingelandseplassen, ons natuurgebied  en de putten om in te vissen. Nu is er door de de initiatiefgroep natuurwerkdagen georganiseerd. Waarvan de eerste geweest is op 8 januari en de tweede op 12 februari.  Het was een groot succes zoveel opkomst van karper vissers en andere vissers, maar ook van de andere takken op natuurgebied waren er diverse mensen. Super om er zo bij betrokken te zijn.

Hieraan kun je al zien hoeveel werk er verricht is. Maar er is daar altijd wat te doen.

Daarom  organiseren we de 3e natuurwerkdag op 12 maart a.s. 

Voor iedereen die zich geroepen voelt om er een mooi natuurgebied van te maken, maar vooral te houden, zodat een ieder er kan wandelen, fietsen en vissen. Vogels kijken niet te vergeten.

Zoals we  nu bezig zijn met het hele terrein de bestemming te geven voor de toekomst zou u daar niet bij kunnen ontbreken om  te helpen.

We zien uit naar u komst op zaterdag 12 maart vanaf half 9

gaan we weer beginnen, voorlopig de laatste natuurwerkdag.

De beheers commissie.

07 maart 2022

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2022 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro