• Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 03
  • Banner Hsv 05

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie04

Laatste nieuws

14 jan: De natuurwerkdagen van de Slingelandse Plassen komen er weer aan

Let op: a.s. zaterdag 14 januari is de natuurwerkdag afgelast i.v.m.

het slechte weer en de gesteldheid van  het terrein. 

Deze dag zal in februari of maart ingehaald worden.

Namens de organisatie

Beste vrijwilligers van HSV De Alver.

Vorig jaar op 1 juni 2022 is de stichting Natuur- en Recreatiegebied Slingelandse Plassen opgericht.  In die stichting heeft ook HSV De Alver haar aandeel.  Het gaat ons dus allemaal aan dat het een mooi gebied blijft om te vissen en te recreëren, maar dat ook onderhoud nodig heeft en dat ieder jaar weer.

En daarom is er op zaterdag 14 januari de eerste van een serie van 3 werkdagen bij de Slingelandse Plassen. Net als vorig jaar waren er heel wat vrijwilligers om de schouders er onder te zetten. Toen is er al heel veel achterstallig onderhoud verricht. Maar zoals altijd is er ook nu weer genoeg te doen.  Als je tijd en zin hebt kom gerust, je kunt altijd helpen.

Voor de koffie en de lunch wordt gezorgd.

We zien uit naar je komst!!!  Op 14 januari, 2e dag is 11 februari en 3e dag is 11 maart.

We beginnen om half 9 maar als je later aansluit is ook prima!

09 januari 2023

7 jan: Nieuwjaarsreceptie in de Til

               2023

Proost !!!   Op het nieuwe jaar!!!

Op onze uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie heeft u gehoor aan gegeven en met een grote groep hebben we het glas geheven.

Onder het genot van een hapje en een drankje was het een gezellige middag!

 

(meer…)

09 januari 2023

1 jan: EEN NIEUWJAAR IS BEGONNEN!!!

Het Bestuur van Hengelsportvereniging “DE ALVER” te Giessenburg wenst al onze leden, familie en vrienden een voorspoedig en gezond maar vooral

een visrijk 2023 toe!!!

  

Hierbij de uitnodiging:

Voor onze leden en hun partners om op zaterdag 7 januari in de Til te Giessenburg voor onze nieuwjaarsreceptie van 16.00 t/m 18.00 uur.

(meer…)

01 januari 2023

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2023 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro