• Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 03
  • Banner Hsv 05

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie04

Laatste nieuws

1 apr: Uitreiking 1e blok gezamenlijke zaterdagwal

De uitreiking van het 1e blok van de gezamenlijke zaterdagwalploeg op zaterdag 1 april. (geen 1 april grap) Ze hebben op verschillende locaties gevist en één wedstrijd kon zelfs niet gevist worden vanwege ijs op de Alverput.

De visvangst is dit seizoen maar matig en veel met lege handen  of hoe je het noemen wil, een nul achter hun naam, niet leuk, maar elke visser hoopt volgende keer weer beter.

Maar na al die wedstrijden hebben we toch een winnaar en met ruim punten verschil.

EIN-DE-LIJK EEN BLOK GEWONNEN,

dat is geen verrassing voor hem.  Want als je vis vangt en de andere vissers met lege handen staan weet je dat het goed zit.

GROTE WINNAAR

HENK LEENDERTSE

MET 244 PUNTEN.

01 april 2023

31 mrt: Onderhoudswerkzaamheden bij de Alverput

De laatste twee weken zijn er verschillende onderhoudswerkzaamheden verricht bij de Alverput. Zoals overal is ook bij de Alverput onderhoud nodig.  Begonnen door Gijs van Weelden met het snoeien van de knotwilgen bij het begin van de Alverput. De bomen zijn om en om gesnoeid, is het niet zo kaal maar ook voor de vogels gedaan.  De vissenbossen moesten ook weer aangevuld worden en kon je het snoeihout van de knotwilgen weer gebruiken voor de vissenbossen.  Bos van wilgentakken is een schuilplaats voor jongen vissen!

Daarnaast na het baggeren van vorige herfst is er ook wel één en ander beschadigd aan de grasmat.  En  ook voor de steigers was het geen overbodige luxe om grond aan te vullen.   Eerst  de hoop grond bij de nieuwe bomen opgeruimd,  daarna bij de boot de hoop die er nog lag opgeruimd en een nieuwe kar grond gehaald om alles  aan te vullen.  Daarna ook graszaad ingezaaid. Ook bij het kleine hekje waren de tegels beschadigd en gebroken door het baggeren, dat is allemaal hersteld. Eerst een kar zand gehaald., zand er bij en hele tegels terug gelegd.

(meer…)

31 maart 2023

25 mrt: 4e wedstrijd gezamenlijke zaterdagwal op de steigers Peursumsevliet

Zaterdagmorgen en je wordt wakker, wat een weer, veel wind en regen. En dan moet je gaan vissen op de steigers aan de Peursumsevliet. Toch hadden dertien vissers de stoute schoenen aangetrokken om in dit weer met deze wind te gaan zitten vissen.  Dat viel niet mee, bij de één het maden doosje in de vliet, bij de ander de koffer bijna en ga zo maar door.

Maar ondanks al deze beslommeringen kregen we toch een winnaar. Het valt steeds op dat de winnaar met een groot verschil wint. Zo ook vandaag weer.

Cees Ambachtsheer wist te winnen met 2140 gram.  Groots gedaan in deze woelige baai.

(meer…)

25 maart 2023

18 mrt: Heel Giessenburg moet schoon!

Heel Giessenburg moet schoon en ver daar buiten. Daar zijn de vrijwilligers van de HSV De Alver  op donderdag en vrijdag al mee bezig geweest op de Giessen.

Nu was het de beurt aan de straten en pleinen in Giessenburg om schoon te maken.

 Zaterdag 18 maart was het weer een drukte van belang in de Dorpskamer van Giessenburg. Jong en oud was afgekomen op de oproep om Giessenburg weer een beetje schoner te maken. Gewapend met prikstok, vuilniszakken en fel gekleurde hesjes ging een groep van ongeveer 50 man (jong en oud) op pad om zwerfafval te rapen. Na afloop was er natuurlijk weer een lekker kopje soep van de Til voor de harde werkers. En de jeugd kreeg ook nog een schoonmaak diploma mee naar huis.

Bedankt allen voor deze mooie opkomst zodat alle straten en pleinen, enz. weer schoon zijn!!!

Ook Jannie van Dijk doet ieder jaar mee met deze actie. Maar op de foto is zij alvast in de dagen daarvoor op pad gegaan en de hele Kerkweg schoongemaakt.  Zij had op zaterdag andere werkzaamheden ook voor HSV De Alver bij de Slingelandse Plassen.  Daar was de 3e natuurwerkdag en ook daar heeft zij haar steentje bijgedragen bij het opruimen van de gesnoeide takken.

Het leuke van deze actie was dat zij Gijs Kool ontmoette tijdens het prikken. Zie hier het stukje wat hij geschreven heeft dat op woensdagmorgen in het AD Rivierenland stond.

 

Zo kijken we terug op geslaagde dagen in Giessenburg, zowel op de Giessen als op de straten en pleinen.   

Maar laten we het vooral zo houden!!!

22 maart 2023

16 en 17 mrt: Voor de 55e keer vuil vissen op de Giessen

Heel Nederland schoon. Daar doen de vrijwilligers van HSV De Alver al voor de 55e keer aan mee.  Op donderdag en vrijdag zijn ze de hele Giessen af geweest van  de Appelmansheul tot aan de Spoorbrug bij Hardinxveld en dat aan twee kanten  met de boot genaamd (de Bertus).  Zo hebben ze het vuil tussen het riet vandaan gehaald. En ook alles wat in de Giessen drijft. Het is wel minder dan vorig jaar dat is mooi maar heel veel klein spul van plastic flesjes, heel veel plastic en lege drankflessen en bierflessen.

Albert Janssen is ook weer van de partij en kijkt of hij in het riet een  flesje of plastic ziet liggen. Niets ontgaat hem! De vuilniszakken zijn al aardig gevuld. Zoals ieder jaar is Piet van Dijk weer de schipper en er moet secuur gemanoeuvreerd worden om overal bij te kunnen , maar dat gaat hem handig af. 

(meer…)

21 maart 2023

18 mrt: 3e Natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen

Op het programma stond, de 3e natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen.  Dit was de laatste in een serie van 3 dagen. De eerste moest uitgesteld worden vanwege het slechte weer.  Daar hadden we op zaterdagmorgen 18 maart geen last van.  Een strak blauwe hemel en de zon er bij en een grote opkomst van vrijwilligers om de schouders er onder te zetten voor de laatste keer voorlopig.

Eerst werd er uitleg gegeven wat we deze dag zouden gaan doen.

Er was een stuk bosschages waar al jaren niets meer aan gedaan was en dat moesten we bijna tot de grond gelijk maken. Allemaal opbossen en weer opgeladen en bij de beschoeiing in het water gooien. Een heel groot werk maar vele handen maken licht werk.  Dat was een grote ploeg. Ieder was  op een stuk bezig en zoals je ziet een heel groot werk.

De andere ploeg ging ook bomen snoeien, dat was onderhoudswerk. Maar niet minder nodig.

Zo was iedereen druk bezig op verschillende plaatsen.

 

(meer…)

19 maart 2023

18 mrt: 3e wedstrijd gezamenlijke zaterdagwal in de Merwede

Op een  stralende zaterdagmorgen vertrokken elf vissers naar de Merwede.  Voor de eerste keer dit seizoen en de verwachtingen waren hoog.

Daar hebben we snel antwoord op gekregen want het viel toch tegen van de elf vissers stonden er  vijf met lege handen.

Maar Cees van Dijk had daar geen last van en bevestigd goede vorm in de wedstrijd en ging er met de winst vandoor. Hij ving 4570 gram vis en was daarmee een terechte winnaar. 

(meer…)

18 maart 2023

11 mrt: 2e Natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen

Op het programma stond, de 2e natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen. Op zaterdagmorgen 11 maart, een prachtig zonnetje scheen en dat was vrijdag wel anders. Erg getroffen om al dat werk te doen en de  vrijwilligers kwamen in grote getalen.

Eerst werd er uitleg gegeven wat de bedoeling was.  We  werden in twee ploegen verdeeld en zo ging ieder naar de plaatsen waar het hard nodig was. Zieke bomen omzagen en opruimen zoals u hier kunt zien. Vele handen maken licht werk, dat was één ploeg die dat deden. De andere ploeg ging bij de bosschages alle takken die overhingen wegsnoeien en opruimen als je gaat wandelen geen tak in je gezicht krijgt.

(meer…)

13 maart 2023

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2023 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro