• Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 03
  • Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 05
  • Banner Hsv 01

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

 

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie01

Laatste nieuws

5 juni: 3e keer vissen bootcompetitie nabij het Dorp

Zeven boten hadden zich verzameld bij de Invalidensteiger.  Ieder ging naar zijn stek en probeerden vis te vangen. Dat was niet zo eenvoudig, er is er zelfs één naar huis gegaan en de vangst was zeer matig bij verschillende vissers.

Maar voor de 1e keer met de boot gaan vissen, je kunt wel zeggen, ze kwam, zag en overwon en was vandaag alle vissers de baas.

Jannie van Dijk greep de winst met 4183 gram.

 

 

(meer…)

05 juni 2021

5 juni: 3e keer zaterdagwal nabij de Jupiterflat

Tien vissers hadden zich gemeld bij de Jupiterflat om een gooi te doen naar de winst.

Adri Nieuwendorp wist vandaag te winnen met 2220 gram.  De andere vissers hebben het sterk geprobeerd maar het lukte niemand om hem van de troon te stoten.

(meer…)

05 juni 2021

2 juni: 3e keer vissen woensdagavondploeg Slingelandseplassen / Karperput

We treffen het wel met het weer na een periode van regen en kou.  In je zomerse outfit lekker gaan zitten vissen, wat wil je nog meer.  En dan vissen vangen. Dat was deze woensdagavond niet voor iedereen weggelegd.  Maar er was er één die er uitsprong.

Leo Kros wist als enige een brasem te vangen en nog wat kleine visjes en de winst had hij binnen met 2915 gram.

(meer…)

03 juni 2021

29 mei: 2e keer vissen door de zaterdagwalploeg in de Alverput

Op een prachtige zaterdagmorgen waren er twaalf vissers aanwezig bij de Alverput. De corona regels in acht nemende ging ieder na loting naar zijn stek.

En dan maar wachten op de eerste beet, dat duurde best wel lang maar toen het éénmaal begon hield het niet op.

Dat was bij Vas Rietveld het geval. Vis na vis ging in zijn net en het eindresultaat mocht er zijn.  Verleren zal hij het zeker niet meer.  Bescheiden als altijd, maar dat hoefde vandaag niet, wat een vangst zeg, maar liefst 12720 gram vis had hij in zijn net zitten.

(meer…)

01 juni 2021

29 mei: 2e trainingssessie boten op de Giessen Rozing / nabij de Kloeve

De boten zijn gevaren naar de Kloeve. Vanmorgen vliegen de uren voorbij. Die tijd komt niet meer terug, je denkt dan: had ik maar voor-of achter de boot gevist. Meer of minder gevoerd. Maar dat is voorbij, je moet het doen met wat je hebt gevangen.

Dat was vandaag genoeg voor de winst, Ernst Hartog wist het weer te flikken met 5929 gram.

(meer…)

31 mei 2021

26 mei: 2e keer vissen woensdagavond nabij de Jupiterflat

De woensdagavond is neergestreken nabij de Jupiterflat. Slechts 5 vissers waren aanwezig om te proberen een visje te vangen.

Maar geen ding is onmogelijk voor Cor Schot. Hij wist vandaag gewoon de meeste vis te vangen. De weegschaal stopte bij 4660 gram.

(meer…)

31 mei 2021

22 mei: 1e trainingssessie boten op de Giessen nabij het Dorp

Voor de eerste keer vissen en dan zoveel regen en wind.

Slechts 4 stoere vissers durfden het aan om te gaan vissen.  Corona of niet, er moest getraind worden om weer eens te weten na zo’n lange tijd hoe de vissers er voor staan.   Nu dat gaan we zien.

Wie heeft de meeste vis gevangen vandaag:  Ernst Hartog is de naam, met een vangst van 5310 gram de grote winnaar.

Deze paraplu had je vanmorgen wel nodig!

(meer…)

22 mei 2021

22 mei: 1e trainingssessie van de zaterdagwal nabij van Wijngaarden

Ferme Jongens, Stoere Knapen, zo zou je deze vijf vissers kunnen noemen.  Om vanmorgen in weer en wind  aan de waterkant te verschijnen in dit weer. Alleen al dat is een prestatie!

Geweldig als je alles en iedereen overtroefd door de meeste vis te vangen in het coronatijdperk.

Jan Wim Buijk wist er raad mee en zag op de weegschaal staan 4380 gram.

(meer…)

22 mei 2021

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

© 2017 - 2021 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro