• Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 05
  • Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 03

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

 

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie01

Laatste nieuws

5 sept: RaboClubSupport, u kunt stemmen vanaf 5 september

OPLETTEN GEBLAZEN:  U KUNT NOG STEMMEN TOT EN MET 27 SEPTEMBER:

LAAT UW STEM NIET VERLOREN GAAN!!!

LET OP: De stemperiode voor RaboClubSupport  2022 gaat vanaf 5 september van Start!!!

RaboClubSupport: u kunt stemmen vanaf 5 september t/m  27 september.

Onze club doet mee met de Rabo ClubSupport. Een club is zoveel meer dan een club. Het is een plek waar je samenkomt ,waar iedereen elkaar kent.

De Rabobank heeft de RaboClubSupport  gestart om verenigingen een steuntje in de rug te  geven. Wij bieden u kennis en financiële ondersteuning aan om clubs en verenigingen sterker te maken voor de toekomst!  Met Rabo ClubSupport investeren wij kennis, met werk en geld voor verenigingen.

Help jij jouw club haar doel te bereiken!

Jij beslist mee!

(meer…)

18 september 2022

10 sept: Gondelvaart op de Giessen

U zult zich afvragen wat heeft HSV De Alver te maken met de Gondelvaart. Daar is wel verband in.  De Alver kreeg een mailtje of wij op zaterdag  niet bij de Invalidensteiger wilden aanleggen om bij het Dorp te vissen maar elders.  Dat was natuurlijk goed.

Met deze boot hebben ze meegevaren!!! Wat een hele leuke suggestie was, als jullie jeugdige vissertjes hebben mogen ze op zaterdag meevaren vanaf de Invalidensteiger naar Giessen-Oudekerk.

De kinderen die gevist hadden met de Grote Visdag opgebeld en gevraagd of ze het leuk zouden vinden.

Allemaal enthousiast natuurlijk, ze hebben het super leuk gehad en een hele ervaring.  Drinken en chips hebben ze ook gekregen.  Onze dank aan de organisatie!!!

12 september 2022

17 sept: Let op: de bootvissers en zaterdagwal gaan één uur later beginnen met vissen

LET OP: Zaterdag 17 september gaan de bootvissers en de zaterdagwal weer één uur later vissen.

Jullie kunnen dan 1 uur langer in het mandje blijven liggen, echt uitslapen is er nog niet bij, dat kan pas bij de winterstop.

We beginnen op 17 september ’s morgens om 9 uur met vissen, loten om half negen.

(meer…)

12 september 2022

10 sept: 19e wedstrijd zaterdagwal Kanaal van Steenenhoek vanaf Schelluinsebrug

De vissers gaan het weer proberen, in het Kanaal van Steenenhoek met de grote visdag hebben ze ook daar gevist met wisselende resultaten. Maar de ene zaterdag is de andere niet en wie weet gaan ze nu wel veel vis vangen. We gaan het zien wie de meeste vis ter weging aanbiedt.

Vandaag hebben we een grote winnaar die op imponerende wijze de winst wist binnen te halen.

Cor Goedhart was ze allemaal ruim de baas en won met 6970 gram.

Dit is al zijn 3e overwinning dit seizoen!!!

(meer…)

12 september 2022

10 sept: 19e wedstrijd bootcompetitie nabij de Groot

Je kunt wel zeggen dat de herfst begonnen is. Al vroeg op pad, nog in de schemer, en uitgeweken voor de voorbereidingen van de Gondelvaart naar de Groot. Er zijn vandaag maar 3 boten, ieder heeft het druk met de Gondelvaart.   Bij het wegvaren begon het te regenen maar dat was gauw over en om kwart over 11 nog een hele erge bui. Verder goed weer!

Maar de vissers die er zijn gaan weer hun best doen om eerste te worden.

 

 

 

Zo ontspannen zit hij er bij, dat mag wel na zo’n reuze vangst!!! De vissers zijn bij de Groot richting de Prov. weg opgegaan.  Flip Stijl zat op nummer 1, een kopnummer zoals ze dat noemen.  Dat het een kopnummer was kun je wel zeggen.

De beul van Giessenburg, Flip Stijl kwam daar met een emmer vol vis. Niet te geloven hoeveel hij had gevangen.  De weegschaal gaf aan 15 kilo en 49 gram.

Er is een GIGANTISCHE KLOOF ONSTAAN MET DE  NUMMER 2.

(meer…)

12 september 2022

8 sept: 11 en 12 juli: Waren er de viswedstrijden voor de Jeugd samen met Speeltuinvereniging Kindervreugd

Het is al even geleden maar toch nog een verslag van het jeugdvissen:

Ieder jaar organiseert HSV De Alver in samenwerking met Speeltuinvereniging Kindervreugd viswedstrijden voor de jeugd. Zo ook dit jaar weer en deze zijn gehouden op maandagavond 11 juli en dinsdagavond 12 juli, onder prachtige weersomstandigheden. Deze wedstrijden werden gehouden nabij het Gezondheidscentrum in de Giessen, waar veel ouders en belangstellenden komen kijken. De Alver heeft zo ook de ruimte om het vissen bij de jeugd onder de aandacht te brengen.

Op maandag- en dinsdagavond  werden de kinderen verdeeld over 5 groepen, er hebben ± 90 kinderen meegedaan. De kinderen kregen een hengel, aas en voer van de Alver zodat iedereen mee kon vissen. Alles was goed geregeld.

Zoals u kunt zien, aan belangstelling geen gebrek. 

Zo begon de maandagavond van het vissen.

Wat een drukte en wat een gezelligheid. Zoveel kinderen en ouders. Ook de leden/vrijwilligers van de Alver die helpen een handje om alles klaar te leggen, optuigen van alle hengels en de kinderen helpen waar nodig.

Even toekijken, soms helpen, het mocht allemaal. Als de kinderen maar plezier hebben in het vissen  en ook een vis vangen, dat is ook gebeurd en zelfs grote aan zo’n klein hengeltje.

 

De jongste kinderen mochten op maandagavond vissen, op dinsdagavond de oudere groepen.

(meer…)

08 september 2022

3 sept: Familiedag bij HSV De Alver gehouden bij de Alverput!

 

Familiedag bij HSV De Alver  op zaterdag 3 september:

Er waren 23 vissers in de vroege morgen bij de Alverput om te vissen, een hele dag!

Wat hebben we met elkaar een gezellige dag gehad tijdens onze jaarlijkse familiedag  bij de Alverput. Met z’n allen bij de Alverput om te vissen en tussen de middag een heerlijke kop soep en broodjes.

Het was prachtig weer, een zomerse dag zo warm. In de openlucht heerlijk zitten vissen want dat is natuurlijk het hoofddoel en daarbij met elkaar bijpraten .

Na afloop van het vissen gewogen en met z’n allen naar de Til in Giessenburg voor een hap en een snap.  En natuurlijk de prijsuitreiking niet te vergeten!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

De morgen begon goed voor de latere winnaar, niet wetend op dit moment dat hij zou gaan winnen!

Zo begon het vis na vis verdween in zijn net Even rust en er volgen nog meer vissen Zo dit neemt niemand mij meer  af Even bijkomen na zo lang in de zon gezeten te hebben in die hitte vandaag!

Wat een winnaar hebben we vandaag in Cor Schot, hij heeft gewonnen met 4690 gram vis te vangen. Super, hij weet hoe je de vissen moet lokken en hoe je ze moet vangen zoals hij zelf zegt!

(meer…)

02 september 2022

3 sept: De Familiedag bij de Alverput komt er weer aan!!!

Op zaterdag 3 september staat op de agenda: Familiedag bij de Alverput. Het is de bedoeling dat we gaan vissen zowel ’s morgens als ’s middags met tussen de middag een heerlijke lunch met soep en broodjes. We maken er met elkaar een gezellige dag van!

  De Alverput! Na afloop gaan we naar de Til te Giessenburg om daar de dag af te sluiten met een borrel en wat lekkers.

U kunt zich nog opgeven bij de dhr. Flip Stijl. Zie uitnodiging die verstuurd is aan alle leden.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ook bij de Alverput groeit het riet welig en de plekken worden steeds kleiner. Nu moeten we a.s. zaterdag daar vissen en is het wel fijn als je de ruimte hebt.  Op woensdagavond zijn er weer vrijwilligers op pad geweest en hebben alle plekken weer ontdaan van riet en waar nodig plompenblad weggehaald. Zo kunnen we zaterdag weer heerlijk vissen.

We hebben gelukkig veel vrijwilligers die de schouders er onder willen zetten, Piet van Dijk en Cees Ambachtsheer was deze avond  van de partij. Ook Jannie van Dijk weet haar mannetje te staan. Hartelijk dank voor alle hulp!

31 augustus 2022

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2022 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro