• Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 03
  • Banner Hsv 05
  • Banner Hsv 02

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

 

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie01

Laatste nieuws

18 en 19 maart: Voor de 53e keer vuil vissen op de Giessen

 Heel Nederland Schoon. Daar doen de vrijwilligers van HSV De Alver al voor de 53e keer aan mee. Op donderdag en vrijdag zijn ze de hele Giessen af geweest van de Appelmansheul tot aan de Spoorbrug bij Hardinxveld en dat aan twee kanten met de boot (genaamde de Bertus). Zo zijn ze bezig geweest en hebben het vuil tussen het riet vandaan gehaald. Het is al wel minder geworden maar nog niet goed genoeg dat het niet meer nodig zou zijn om het over te slaan. 

 

Dit is voor het 2e jaar dat we het in corona tijd moeten doen, maar het is weer gelukt. We hebben het heel kleinschalig opgepakt onze Giessen toch van het nodige vuil ontdaan.

 

 

 

 

 

(meer…)

19 maart 2021

13 mrt: Verschillende steigers vernieuwd aan de Peursumsevliet

Ook HSV De Alver beschikt over de steigers achter aan de Peursumsevliet nabij de brug. Dat is steiger 21 t/m 28, verschillende  steigers waren toe aan vervanging. Dat er steigers bij waren waar je niet meer veilig op kon gaan zitten vissen was al even duidelijk en dus een lint er voor gespannen.  Daarna de koppen bij elkaar gestoken en na overleg met Sportvisserij Zuid West Nederland die de realisatie mogelijk heeft gemaakt is dit de afgelopen week uitgevoerd, zodat ieder weer veilig kunt gaan zitten vissen.

De firma Verkuil heeft het uitgevoerd, de planken zijn zelfs met een anti slib  strip voorzien.

(meer…)

13 maart 2021

4 mrt: Nieuw hekwerk geplaatst om de vissen in de Alverput te houden!!!

Op donderdagmorgen waren verschillende vrijwilligers bij elkaar om hekwerk bij het brugje te plaatsen zodat de vissen niet meer uit de Alverput kunnen zwemmen. Er is hekwerk met gaas in de sloot geplaatst tot in de modder, zo moeten ze wel blijven.

Het was iedere keer zo, dat het gaas voor de duikers kapot gemaakt werd door het slootwerk. Daar waren we klaar mee en hebben de stappen ondernomen om er voorlopig van af te zijn. Een degelijke constructie met 3 palen in de grond!

(meer…)

04 maart 2021

26 febr: Bij de Alverput alle knotwilgen van hun pruik verlost!

Op vrijdagmorgen was Gijs van Weelden al vroeg bij de Alverput om alle knotwilgen van hun takken te ontdoen. Samen met “VAN DIJK, VAN DIJK, VAN DIJK,” wat een weelde, hebben ze de  klus geklaard.  Ze staan er weer kaal bij en kunnen  weer gaan groeien.

 

(meer…)

26 februari 2021

27 feb: Helaas gaat de gezamenlijke zaterdagwal wedstrijd niet door!

Beste vissers,  Op het activiteitenrooster staat dat we 27 februari onze 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen zouden gaan vissen.

Wat hadden we gehoopt, dat we weer zouden kunnen gaan vissen. We  moeten u teleurstellen. Helaas gaat deze wedstrijd niet door, dit i.v.m. nog steeds geldende strenge corona maatregelen.

We moeten afwachten wat er op 2 maart beslist wordt of we weer mogen gaan vissen. De vooruitzichten zijn nog somber, maar wie weet!

In ieder geval moeten we de moed niet verliezen en afwachten wat de resultaten zijn.  Houd u vooral aan de voorschriften, zodat we sneller uit de lock down zijn.

De  zaterdagwal wedstrijdcommissie

19 februari 2021

19 febr: De ledenvergadering ging niet door i.v.m. corona

Beste leden,

Zoals iedereen weet houdt de corona ons nog steeds in de greep.  Helaas  hebben we de ledenvergadering van vrijdag 19 februari ook moeten cancelen.  Maar de vissers hebben vorig seizoen nog volop kunnen vissen met alle beperkingen en zijn er toch winnaars en verliezers uitgekomen. En gaan we toch aandacht schenken aan al die kampioenen en onze trouwe leden die we altijd in het zonnetje zetten voor zoveel jaar lidmaatschap.

We beginnen met onze ALGEHELE  KAMPIOEN VAN HSV DE ALVER:

“WIJNAND VAN OOIJEN”

Hij heeft de hele periode zeer goed gevist en de punten bij elkaar gesprokkeld.  Wij feliciteren hem met deze mooie overwinning!!

 

 

 

 

 

(meer…)

19 februari 2021

19 febr: De ledenvergadering gaat niet door

Beste leden,

Zoals bij u allen bekend zitten we nog midden in de pandemie van de corona met alle beperkingen. Helaas moeten wij de ledenvergadering die a.s. vrijdagavond 19 februari op de agenda stond afzeggen door de corona maatregelen.

Namens het bestuur van HSV “De Alver”

16 februari 2021

13 febr: Nieuwe bordjes geplaatst in en bij de Giessen voor dagvergunningen

Als HSV De Alver hebben wij de Giessen als ons eigen viswater. Als je lid bent mag je vissen in onze mooie Giessen.  Ook de leden die lid zijn van Alblasserwaard West mogen in de Giessen vissen.  Nu komen er op verschillende plaatsen langs de Giessen mensen vissen van ver en hebben geen vergunning. Je moet dan een dagvergunning hebben.

Op zaterdag 13 februari tijdens de ijsperiode zijn Teus en Piet van Dijk op pad gegaan om de nieuwe bordjes op te hangen/plaatsen. Dan lukt het allemaal beter.

 

Als je bij de nieuwe brug/Provinciale weg richting Peursum staat het eerste bordje.Dan kom je bij de Groot langs de Doetseweg en daar is een geliefd plekje en ruimte aan de Giessen waar je heerlijk kunt gaan zitten vissen. Daar kom je  weer  een bordje tegen.

(meer…)

13 februari 2021

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

© 2017 - 2021 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro