• Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 03
  • Banner Hsv 05

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie04

Laatste nieuws

20 mei: 5e wedstrijd zaterdagwal nabij de Jupiterflat

De zaterdagwal is neergestreken nabij de Jupiterflat. Veertien vissers waren aanwezig en gingen vol goede moed na loting  naar hun plekje. Wat zal er vandaag weer gevangen worden.  De spanning stijgt na zo’n slechte vangst van vorige week moet het nu toch beter gaan.  Maar niets is minder waar, er wordt bijna niets gevangen, wat jammer.  Maar ondanks dat er weinig of niets gevangen werd krijgen we toch een winnaar!

 De oudste visser van de club heeft het gepresteerd om toch de meeste vis te vangen en dat kan er ook maar één zijn die op 94 jarige leeftijd nog meevist.

Onze trouwe visser die al die jaren al mee vist heeft de meeste vis gevangen en de grote winnaar geworden is:

GIJS VAN NOORDENNE MET 980 GRAM  VIS!!!

( de oudste blijkt nog altijd de slimste te zijn)

(meer…)

21 mei 2023

20 mei: 5e wedstrijd bootcompetitie nabij het Dorp

De bootvissers visten vanmorgen nabij het Dorp. Het was vandaag een klein ploegje bij de bootvissers. Met vakantie en andere bezigheden zodat er  maar weinig waren.

Maar waar een klein ploegje groot in kan zijn dat ziet u hier. Totaal gevangen door vijf vissers 20744 gram.

Dat is 1 en dat is 2, ja hoor en vandaag, dat is de 3e overwinning in het eerste blok van vijf wedstrijden en er dan 3 winnen!!!

Wie krijgt dat voor elkaar. Dat kan er maar één zijn en dat is

Ernst Hartog die wint met 7466 gram, niet de minste score als je kijkt naar het verschil met de nr. 2.  Grandioos gedaan en hoe hij ze vangt is een geheim dat we niet te weten komen.( maar altijd met een lach)

(meer…)

21 mei 2023

17 mei: 4e wedstrijd woensdagavond bij de Slingelandseplassen/Koeienput

De woensdagavond was koud bij de Koeienput. Er waren tien vissers naar de Slingelandseplassen gereden om te vissen in de Koeienput. Wie heeft vanavond het meeste geluk of is de beste visser van allemaal.

Daar hoeven we niet lang over na te denken, vader en zoon wisselen elkaar af en vanavond was vader Klop of te wel Menno Klop de alleskunner aan de beurt en heeft flink uitgehaald.

Hij heeft misschien geluk gehad met het loten en zat op het laatste nummer achter in de put. Wat een vissen heeft hij er uitgehaald, begon met een brasem van 60 cm. en dat was nog niet genoeg de volgende was 61 cm.  Daarnaast de nodige vissen er nog bij gevangen en zo was:

MENNO KLOP vanavond de alleskunner en grote winnaar met 6010 gram. De rest kwam niet in de buurt en moest het met een paar visjes doen, of helemaal niets.

 

(meer…)

20 mei 2023

13 mei: 4e wedstrijd zaterdagwal in de Alverput

De zaterdagwal heeft ook gevist in de Alverput. Een groot aantal vissers  was daar naar toe gereden met hoge verwachtingen.  Maar net als bij de bootcompetitie was het ook in de Alverput maar mondjes maat met de vissen, op een paar uitschieters na.  Zelf zes van de vijftien vissers moesten met een nul naar huis, jammer hoor.

Maar die uitschieters wisten er wel raad mee. Zo ook onze winnaar vandaag.

Jan Wim Buijk trok zich van niemand iets aan en ging gewoon zijn gang, vissen vangen.

En dat lukte heel goed, zijn net liet bij de weegschaal een gewicht van 7500 gram zien.

Zo die overwinning heeft hij op zak.!!!

(meer…)

13 mei 2023

13 mei: 4e wedstrijd bootcompetitie nabij Stijl in de Kloeve

Op een mooie zaterdagmorgen naar de Kloeve gevaren, er waren zes boten aanwezig.  Uitgezet door Wijnand van Ooijen,  denk je lekker bij de tunnel en daar om  heen. Maar waar de vissen waren weten we niet, maar zin om te bijten hadden ze niet. Jan de Goei ging naar huis, kreeg geen beet. Wijnand van Ooijen had ook een nul.  Jan Auperlee en Ron van Gelderen samen in de boot en maar turen naar de dobber of hij onder wilde gaan. Op een gegeven moment, Ron schrok ervan, hij kreeg beet en niet zomaar een beetje. Een grote zeelt was het resultaat. Hij moest met de hengel de boot rond voor dat ze hem geschept hadden.  En daarmee was:

Ron van Gelderen de winnaar van deze morgen met een vangst van 3369 gram, hij had er nog één visje bij gevangen. Verder geen beet meer gehad. Maar doet niets af aan de winst die hij op zijn naam mocht schrijven! 

(meer…)

13 mei 2023

10 Mei: “55 jaar getrouwd”onze trouwe visser Jan de Goei

Op woensdag 10 mei was het 55 jaar geleden dat Jan de Goei het ja-woord gaf.

Voor het bruidspaar:

VANAF DEZE PLAATS   VAN HARTE GEFELICITEERD  MET

JULLIE  ”55 JARIG JUBILEUM”

HSV “De Alver” wensen jullie nog vele gezonde jaren toe en hopen dat Jan nog heel veel vissen mag vangen op de Giessen.

PROFICIAT!!!

 

 

11 mei 2023

10 mei: Het Kompas schreef in het Peulenschillentje het volgende:

Afgelopen zaterdag 6 mei hebben de vissers van de bootcompetitie gevist nabij het Dorp.  Flip Stijl had een megavangst en een stukje in het Kompas geschreven. Nu staat daar altijd een stukje in met een grappige foto met tekst. Het Peulenschilletje heet dat.

Hier kunt u zien dat de overige vissers  geen kans gehad hebben want alle vis was voor Flip Stijl.

Hij had een net vol met vis en die wogen bij elkaar 13 kilo en 688 gram. Ruim gewonnen!!!

11 mei 2023

10 mei: 3e wedstrijd woensdagavond Merwedekanaal Arkel

Vissen in het Merwedekanaal te Arkel.

Op woensdagavond na een regendag was het gelukkig even droog,  maar niet voor lang want het ging behoorlijk regenen. Maar de paraplu bracht uitkomst. Met elf vissers aan de slag wie deze avond het hoogste gewicht op de schaal liet zien?

WAT IS-IE WEER GOED!!!

Ik denk niet dat veel vissers hadden verwacht dat ik dit niveau vanavond nog kon halen.

Hoog uit een beetje gezonde spanning, maar dat hoort erbij.

Mathieu Klop was een klasse apart, wat een gewicht bracht hij bij de schaal, maar liefst 7800 gram. Er waren er die al blij waren met een paar donderpadjes of kleine visjes.

En dan komt onze winnaar met een net vol vissen, deze avond niet te overtreffen!!

(meer…)

11 mei 2023

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2023 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro