• Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 05
  • Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 03
  • Banner Hsv 02

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie04

Laatste nieuws

13 Jan: De eerste Natuurwerkdag bij de Slingelandse Plassen zit erop!

Beste vrijwilligers van HSV De Alver:

Op de eerste natuurwerkdag op zaterdag 13 januari bij de Slingelandse Plassen.

Bij de Slingelandseplassen heeft de wind/storm van de afgelopen maanden ervoor gezorgd dat er meerdere bomen omgewaaid zijn. Dat betekend dat er weer veel werk bij is gekomen naast het jaarlijkse snoei- en knotwerk. Na de oproep zijn er veel vrijwilligers op af gekomen om de handen uit de mouwen te steken.

We kregen uitleg en er was van te voren een schema gemaakt en alle ploegen gingen met een groep op pad de ene naar de omgewaaide bomen, de andere naar het snoei- en knotwerk, zo was er voor iedereen genoeg te doen.  Er werd gezegd om half 11 is er koffie met wat lekkers wat iedereen zich goed liet smaken. Ook even ontspanning en gezellig met elkaar praten over de werkzaamheden die allemaal nog moeten gebeuren.  Vorig jaar is er al veel achterstallig onderhoud verricht en het gebied ziet er goed uit. Daarna weer aan de slag om volgende taken af te maken.

(meer…)

14 januari 2024

6 januari: Nieuwjaarsreceptie HSV “De Alver” in de Til

1 januari: EEN NIEUWJAAR IS BEGONNEN!!!

Het Bestuur van Hengelsportvereniging “DE ALVER” te Giessenburg wenst al onze leden, familie en vrienden een voorspoedig en gezond maar vooral

een visrijk 2024 toe!!!

Houten kerstkaart met kerstboom 2024 | Hallmark Houten kerstkaart met kerstboom 2024 | Hallmark

 

Hierbij de uitnodiging:

Voor onze leden en hun partners om op zaterdag 6 januari in de Til te Giessenburg voor onze nieuwjaarsreceptie van 16.00 t/m 18.00 uur.

Onder het genot van een hapje en een drankje om nieuwjaarswensen uit te wisselen.

Ongetwijfeld zullen tussen het hapje en drankjes de grote verhalen van het afgelopen seizoen de revue passeren.

Wij zien uit naar uw komst!

 

Daar hebben veel leden gehoor aan gegeven en hebben we een gezellige middag gehad met elkaar!

Nu gaan we weer uitzien naar de Ledenvergadering die op 16 februari gehouden wordt,

ook in de Til.

Wij zien wederom uit naar uw komst!

08 januari 2024

13 januari: Werkdagen bij de Slingelandseplassen

Beste vrijwilligers van HSV De Alver,

Elke 2e zaterdag van de maanden januari, februari, maart en misschien april als het nog nodig is, wordt u uitgenodigd  en op  zaterdag 13 januari is het de eerste van een serie werkdagen bij de Slingelandse Plassen. Net als vorig jaar waren er heel wat vrijwilligers om de schouders er onder te zetten. Toen is er heel veel achterstallig onderhoud verricht. Maar  zoals altijd is er nu ook weer genoeg te doen.  Als je tijd en zin hebt komt gerust, je kunt altijd helpen. Wij denken aan alle vissers (mocht u gezondheid het toelaten) en ook de nachtvispashouders zijn zeer welkom! 

Voor koffie en de lunch wordt gezorgd.

We zien uit naar je komst!!!   

We beginnen om half 9 maar als je later aansluit is ook prima!

07 januari 2024

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2024 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro