• Banner Hsv 03
  • Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 05

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie03

Laatste nieuws

15 febr: Brasem uitgezet in Alverput

Op woensdagmorgen 15 februari bracht Cees van den Berg een kuipje met brasem. Schrik niet het waren 7 brasems en die wogen samen 20 kilo.

Als visser mag je gaan genieten om deze grote jongens te gaan vangen.  Deze is 60 cm. lang en ga het maar proberen.

Het was een prachtig gezicht zo’n kuip met zulke grote vissen en ze waren dik, zagen er super gezond uit. Wij hopen dat jullie er veel plezier aan zullen beleven om ze te vangen. Als HSV doen we er alles aan om het de visser naar de zin te maken.

(meer…)

15 februari 2023

13 febr: Overlijdensbericht van John Rozing

Ons bereikte het droevige bericht dat op 13 februari is overleden John Rozing op de leeftijd van 80 jaar.

John is bestuurslid geweest gedurende een reeks van jaren.

Wij zijn hem dankbaar voor zijn jarenlange inzet en enthousiasme voor de vissport.

Wij wensen de familie van John veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur en leden van 

HSV “De Alver” te Giessenburg.

 

 

 

 

15 februari 2023

11 febr: De eerste natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen

 

In januari zou de eerste natuurwerkdag al gehouden worden maar de regen en de slechte gesteldheid van het terrein lieten het niet toe.

Maar op zaterdagmorgen 11 februari waren er toch aardig wat vrijwilligers naar de Slingelandse Plassen gekomen om de handen uit de mouwen te steken.

Eerst kregen we uitleg wat de bedoeling was. Er zijn 3 ploegen gemaakt met zaag om te gaan snoeien en al die takken moesten in de wal gegooid worden.  Zodat de beschoeing weer een goede basis krijgt.  Maar dat is veel werk. Daarnaast was het echtpaar van Dijk weer aanwezig om het hele terrein van al het achtergebleven vuil, blikjes, bekers enz. te ontdoen. Zoals u kunt zien moeten de takken in de wal achter de beschoeiing versterking gaan geven.

(meer…)

12 februari 2023

11 febr: De natuurwerkdagen van de Slingelandse Plassen komen er weer aan

Beste vrijwilligers van HSV De Alver:

Vorig jaar is de stichting Natuur- en Recreatiegebied Slingelandse Plassen opgericht.  ER zou op 14 januari de eerste natuurwerkdag gehouden worden. Deze kon helaas niet doorgaan  vanwege het slechte weer en de gesteldheid van het terrein.

Nu is a.s. zaterdag 11 februari aan de beurt om eens flink de handen uit mouwen te steken om alles weer op te ruimen.  Dat zal niet genoeg zijn want de 1e dag is niet doorgegaan en in maart hebben we nog een dag waarop we ons kunnen uitleven.

Het is een mooi  gebied en het gaat alle vissers aan dat het een mooi gebied blijft. Als je tijd en zin hebt kom gerust, je kunt altijd helpen. Voor de koffie en de lunch wordt gezorgd.

We zien uit naar je komst!!! Op 11 februari. We beginnen om half 9 maar als je later aansluit is ook prima!

08 februari 2023

2 febr: Uitzetten van zeelt in de Alverput

Op donderdag 3 februari is er weer zeelt uitgezet in de Alverput.

Het moet de sportvisser een goed gevoel geven, als je gaat vissen dat je weet dat er vis zit in de Alverput.

(meer…)

03 februari 2023

25 jan: De gesloten tijden, hoe zit het ook alweer?

De gesloten tijden komen er weer aan. Hoe, waarmee en wanneer mag ik nu wel en niet vissen? In dit artikel zetten we het voor je op een rijtje!

In het voorjaar hebben sportvissers te maken met twee gesloten periodes: een gesloten tijd voor vissoorten(=directe terugzetplicht) en een gesloten tijd voor bepaalde aassoorten. Met name voor de snoek, snoekbaars en baars geeft dit altijd veel vragen. Hieronder lees je hoe het zit, aan de van enkele voorbeelden:

(meer…)

25 januari 2023

17 febr: 56e ledenvergadering van HSV “De Alver”

Uitnodiging aan alle leden:

           

AANDACHT: VOOR DE LEDENVERGADERING

Deze wordt gehouden in de Til, Breestraat 1 te Giessenburg op vrijdag 17 februari om 20 uur.

(meer…)

24 januari 2023

20 jan: Oproep voor een nieuw bestuurslid

OPROEP, OPROEP, OPROEP

Als bestuur van HSV “De Alver” doen wij een dringend beroep op onze leden of alle mensen die deze oproep lezen. ( die woonachtig moeten zijn in de Alblasserwaard)

Draagt u de hengelsportvereniging een warm hart toe en voelt u er wel wat voor om bij zo’n grote vereniging in het bestuur zitting te nemen.

Met elkaar beslissingen nemen die de hengelsport in het algemeen sterker maken, door met elkaar er voor te gaan.

“Wij zoeken een nieuw bestuurslid”

Bent u geïnteresseerd om in het bestuur te komen, dan nodigen wij u uit om contact op te nemen met de  secretaris van de vereniging, zie voor meer gegevens bij Contact.

Wij zien met belangstelling uit naar uw reactie, mocht u eerst nog meer informatie willen weten,

wij staan voor u klaar!

 

20 januari 2023

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2023 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro