• Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 03
  • Banner Hsv 05
  • Banner Hsv 01

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie01

Laatste nieuws

9 sept: 19e wedstrijd bootcompetitie nabij Stijl / De Kloeve

Ook bij de boten was er dichte tot zeer dichte mist. Je moest aan de kant varen om te zien waarheen je ging. Maar allemaal goed aangekomen bij aanlegplaats van Flip Stijl en na loting naar de Kloeve gevaren om daar te vissen.  Er waren acht vissers aanwezig, allemaal gretig want in de Kloeve vang je meestal veel vis!

Wat hij heeft gepresteerd vandaag dat is echt geweldig.  Het resultaat telt en heb vandaag mijn beste beentje voor gezet.  En dat al voor de 8e keer dit seizoen.

Ernst Hartog heeft gewonnen met 7147 gram.  Ook Flip Stijl die er ook wat van kan kwam zelfs niet in de buurt van onze geweldenaar.

(je kunt wel zien hoe Ernst in de mist zit)

(meer…)

09 september 2023

9 sept: 19e wedstrijd zaterdagwal in het Kanaal van Steenenhoek

Op zaterdagmorgen naar het Kanaal van Steenenhoek gereden in dichte, zeer dichte mist. Maar gelukkig allemaal goed aangekomen en kon er gevist worden.

Menno zegt ook, een leven zonder vissen kan ik me niet voorstellen en daarom elke week op nieuw de spullen laden en naar je visplek.

Je gelooft het niet maar het is waar, wie heeft vandaag gewonnen:

Menno Klop heeft ze allemaal verslagen en hoe. Het kan niet op,

Woorden schieten te kort voor zo’n kanjer, GRANDIOOS!!!

DE WEEGSCHAAL GAF AAN 13040 GRAM!!!

(meer…)

09 september 2023

2 sept: Familiedag in de Alverput

Op zaterdagmorgen 2 september waren er 21 vissers gekomen naar de Alverput om met elkaar te vissen op de Familiedag van HSV De Alver.

De opkomst was groot deze keer en een grote ploeg ging zitten vissen.  Het was vroeg in de morgen nog erg mistig maar daar  trokken de vissers zich niets van aan. Alle plaatsen waren bezet en er moest geschoven worden. Ook nieuwe gezichten waren er om ook weer eens mee te vissen.

In de vroege morgen was het nog rustig. Maar dan gaat hij los, vis na vis verdween in zijn net en het eindresultaat mag er zijn. Wat een klasse en wat een gewicht.

Mathieu Klop wist 14930 gram vis te vangen!!! Dat mag zeker eens een keer in het goud geschreven worden. Niet te evenaren, zo’n kanjer!!!

(meer…)

03 september 2023

26 aug: 18e wedstrijd bootcompetitie nabij het Dorp

Vissen nabij het dorp, er waren maar zes vissers aanwezig op zaterdagmorgen.. Maar ze hebben allemaal vis gevangen, dat is wel eens anders.

Maar er was er één die met kop en schouders boven de rest uitstak!

Hij doet het weer en dat al voor de 4e keer, hij is niet te stoppen. FLIP STIJL

De weegschaal gaf aan 6077 gram, goed voor de winst vandaag!!! Super gedaan.

(meer…)

26 augustus 2023

26 aug: 18e wedstrijd zaterdagwal Slingelandseplassen / Surfput

Op zaterdagmorgen allemaal naar de Slingelandseplassen gereden om te vissen in de Surfput.  Bij elkaar  gekomen op het grote parkeerterrein en na loting ging ieder naar zijn stekkie. Er waren vijftien vissers aanwezig. Deze keer ook allemaal vis gevangen!!!

Maar  wie haalde weer een kunstje uit: 1, 2, 3, 4, 5 EN DAT IS VOOR DE 6 KEER GEWONNEN!

Menno Klop wist ze allemaal
te verslaan en won ruim met 9910 gram.

(meer…)

26 augustus 2023

19 aug: Geslaagde Grote Visdag bij HSV “De Alver”

Op zaterdag 19 augustus is de Grote Visdag gehouden in het Kanaal van Steenenhoek voor de heren en in de Alverput voor de jeugd onder prachtige weersomstandigheden. Soms een druppel regen maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een fijne gezellige, maar vooral sportieve dag hebben we achter de rug. De heren hadden het prima naar hun zin bij het Kanaal en de jeugd genoot in de Alverput. Er waren mooie prijzen te verdienen. Bij de heren waren er 20 deelnemers om een gooi te doen naar de 1e prijs.

Bij de jeugd waren er 12 kinderen aanwezig, die het heel spannend vonden als er een vis aankwam, sommige zelfs een zeelt of brasem. 

Hierbij de winnaars:

Grote winnaar was Cor Schot met 9000 gram. Geflankeerd door vader en zoon Klop: Menno ving 8500 gram en Mathieu  ving 7310 gram.

Totaal gevangen door 20 vissers ruim

61 kilo vis, vorig jaar ook door 20 vissers bijna 35 kilo. Dit jaar zeker geslaagd.

Alle jeugd op de foto bij het hek, blij met de prijzen, voor allen was er een envelop met inhoud en chips en pakje drinken.

Ze gingen vrolijk naar huis met nog een balpen van de club.

Zo was iedereen tevreden!!!

Waar een klein meisje groot in kan zijn.

Pip de Ruiter was ze allemaal de baas!

Ze ving een grote zeelt van 46 cm en nog meer visjes en was daarmee de grote winnaar bij de jeugd met 135 cm.

2e is geworden Ralf Mostert met 79 cm en de 3e plaats was voor Luc de Ruiter en Rick Ambachtsheer, beiden met 55 cm.

 

(meer…)

18 augustus 2023

2 sept: De familiedag bij de Alverput komt er weer aan!!!

Op zaterdag 2 september staat op de agenda: Familiedag bij de Alverput. Het is de bedoeling dat we gaan vissen zowel ’s morgens als ’s middags met tussen de middag een heerlijke lunch met soep en broodjes. We maken er met elkaar een gezellige dag van!

  De Alverput! Na afloop gaan we naar de Til te Giessenburg om daar de dag af te sluiten met een borrel en wat lekkers.

U kunt zich opgeven bij de dhr. Flip Stijl. Zie uitnodiging die verstuurd is aan alle leden.

18 augustus 2023

12 aug: 17e wedstrijd zaterdagwal bij de Slingelandseplassen in de Koeienput

Ook de zaterdagwalploeg heeft het niet droog gehouden bij de Slingelandseplassen om te vissen in de Koeienput. Er waren toch veertien vissers die het slechte weer getrotseerd hebben om te vissen. Je bent liefhebben of niet.

Maar deze morgen hebben we een nieuwe  winnaar,

nog niet gewonnen dit seizoen maar vandaag was het raak.

Cees Ambachtsheer heeft op het juiste moment de vis in zijn net gekregen. Nu weet ik, als ik op het juiste moment in vorm ben dan moet het gewoon goed komen. En dat was vandaag!

Gewonnen met 3060 gram!!!

(meer…)

18 augustus 2023

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2023 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro