• Banner Hsv 03
  • Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 05

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie01

Laatste nieuws

9 mrt: 3e en laatste Natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen

Een grote opkomst voor de 3e en tevens laatste natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen dit seizoen, onder prachtige weersomstandigheden. Er moest vandaag veel gebeuren.  De Gemeente heeft alle bomen geïnspecteerd en er  waren 3  grote bomen afgekeurd die gevaarlijk zouden zijn en voor 15 maart omgezaagd en opgeruimd moesten zijn. U kunt zich voor stellen wat een werk dat is.  Dat kunt u aan de foto’s zien.

(meer…)

10 maart 2024

8 mrt: Bij de Alverput hekwerk gemaakt bij de wetering

Op vrijdagmorgen aan de slag. Cees v/d Berg met de boot, eerst de hekken op gehaald en toen samen met Albert Janssen begonnen. Het was nog een hele klus om het tot in de modder er in te krijgen. Maar ze hadden genoeg spullen bij zich. En Albert had er goed over nagedacht hoe we het zouden maken. Gister al soort klemmen gemaakt om de hekken bij elkaar te houden.  We zijn heel blij dat het goed gelukt is en de vissen in de de Alverput blijven.

Dit moest allemaal gebeuren om dat het gaas bij het hekwerk kapot was, door wie, laten we dat maar in het midden laten.

 

Wij bedanken Cees en Albert voor dit prachtig stukje hekwerk!! 

08 maart 2024

1 apr: Weerhaakloos vissen in de Alverput

“Bewust weerhaakloos”

Voor alle vissers die gaan vissen in de Alverput. Het bestuur heeft besloten om vanaf 1 april te verbieden om met een weerhaak te vissen.  Er zijn weer nieuwe vissen in de Alverput uitgezet. Vorig jaar en nu nog liggen er geregeld mooie vissen dood.  Dat vinden wij erg jammer. Wij kunnen niet bewijzen dat het komt door het vissen maar kan misschien mede de oorzaak zijn van niet goed onthaken.

Een citaat van Sportvisserij Nederland:

Weerhaakloos in Nederland

Op veel plekken in Nederland wordt al weerhaakloos gevist. Wedstrijdvissers vissen vrijwel altijd weerhaakloos omdat zij zo snel mogelijk willen handelen bij het vangen van een vis. Voor een succesvolle vangst bij het vissen zonder weerhaak is het extra belangrijk dat ze de lijn continu onder spanning houden tijdens het binnenhalen van de vis. Mede daarom gebruiken ze vaak elastiek in combinatie met hun lijn. Ook bij de commerciële karpervisserij (vijvers) en de vliegvisserij wordt vrijwel uitsluitend zonder weerhaak gevist.

Wij hopen dat u begrip heeft voor deze regeling en toch met veel plezier gaat vissen in de Alverput.

Namens het bestuur van HSV “De Alver”

 

08 maart 2024

1 mrt: Opnieuw zeelt uitgezet in de Alverput

Op vrijdag 1 maart  is er weer zeelt  uitgezet in de Alverput.

Prachtige vissen kunnen hun plekje weer vinden in de Alverput om door onze vissers  gevangen te worden.

En natuurlijk voorzichtig er mee om gaan en weer terug zetten.

Zo hopen we dat de visstand op peil kan blijven.

Succes allen met de vangsten!!!

 

 

 

05 maart 2024

1 mrt: Opnieuw vis uitgezet in de Alverput

Een nieuw seizoen gaat weer beginnen voor de sportvisser.

Het moet de sportvisser een goed gevoel geven, als je gaat vissen dat je weet dat er vis zit in de Alverput.

En daarom op vrijdag 1 maart is er een partij kruiskroeskarpers uitgezet in de Alverput.

(meer…)

03 maart 2024

16 febr: Voor de 57e ledenvergadering gehouden in de Til

Op vrijdagavond 16 februari is voor de 57e keer de ledenvergadering gehouden van HSV De Alver in de Til te Giessenburg. Een grote opkomst van 43 leden en jubilarissen met partner waren aanwezig.

Hier kunnen we trots op zijn, zulke trouwe leden en zoveel kampioenen van verschillenden ploegen. Helaas waren niet alle jubilarissen aanwezig. 

Nadat wij alle verplichte stukken hebben doorgenomen is nu de tijd voor het huldigen van de competitie.

En gaan we aandacht schenken aan al die kampioenen en onze trouwe leden die we altijd in het zonnetje zetten voor zoveel jaar lidmaatschap.

(meer…)

27 februari 2024

24 febr: Bij de Alverput zijn de knotwilgen weer gesnoeid

Er zijn weer  onderhoudswerkzaamheden verricht bij de Alverput. Zoals overal is ook bij de Alverput onderhoud nodig.  Begonnen door Gijs van Weelden met het snoeien van de knotwilgen bij het begin van de Alverput. De bomen zijn om en om gesnoeid, is het niet zo kaal maar ook voor de vogels gedaan.

(meer…)

25 februari 2024

14 en 15 mrt: Voor de 56e keer vuil vissen op de Giessen

De jaarlijkse Landelijke Natuurschoonmaakdag die gehouden wordt op zaterdag 16 maart, georganiseerd door de Wildbeheereenheden Alblasserwaard West en Oost alsmede diverse Water-en Hengelsportverenigingen in het kader van: “DE NATUUR HOU JE NATUURLIJK SCHOON” , een actie om de terreinen en watergangen binnen de Alblasserwaard voor zover mogelijk te ontdoen van het aldaar terechtgekomen zwerfafval.

(meer…)

24 februari 2024

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2024 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro