• Banner Hsv 05
  • Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 03

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie02

Laatste nieuws

18 mrt: Opgeven voor de woensdagavondcompetitie

OPROEP, OPROEP,

Ook voor de woensdagavond begint het seizoen weer op 24 april in de Alverput.  

Voor alle vissers die aan de woensdagavondcompetitie mee willen vissen,

geef je zo snel mogelijk op.

De wedstrijdleiding wil graag weten hoeveel vissers ze kunnen verwachten.  De telefoonnummers van Glenn en Leo staan op de agenda.

We zien uit naar jullie opgave.

De wedstrijdleiding Glenn Timmer en Leo Kros.

18 maart 2024

16 mrt: 1e gezamenlijke zaterdagwalwedstrijd in de Merwede bij Klop

Het nieuwe seizoen is begonnen, het weer werkte mee. Geen zonneschijn maar wel droog. En de mannen weten zich er wel op te kleden. Vroeg uit de veren want om  9 uur begon de wedstrijd in de Merwede / bij Klop. Iedereen weer ontmoeten en opnieuw met elkaar proberen wie de beste mag zijn. En wie heeft vandaag het meeste geluk.  Er waren twaalf vissers aanwezig waarvan er helaas zeven een nul achter hun naam hebben staan.

Maar onze kanjer had vandaag geen moeite om vis te vangen en kwam met een net vol vis bij de weegschaal. Cor Goedhart wist ze allemaal te overtroeven en de weegschaal gaf aan: 11400 gram. Wie had dat kunnen denken op zo’n eerste wedstrijd.  En het verhaal is nog niet ten einde, hij ving zelfs een brasem van 63 cm. 

Hoe bijzonder dat is, op de bokaal van grootste vis gevangen, gaat terug naar 2009 en sinds die tijd is 62 cm. de grootste vis die gevangen is.

Dat betekent dat hij tot nu toe een record in handen heeft waar men maar moet zien om te evenaren of er over heen te komen.

 

( hij heeft het nodige bij zich voor de inwendige vis, maar zoals je kunt zien ook voor hem zelf ontbreekt niets in zijn tas)

(meer…)

16 maart 2024

16 mrt: Voor de 56e keer vuil vissen op de Giessen

Heel Nederland schoon. Daar doen de vrijwilligers van HSV De Alver al voor de 56e keer aan mee. Onder een stralend zonnetje zijn ze de hele Giessen af geweest van de Appelmansheul tot aan de Spoorbrug bij Hardinxveld en dat aan twee kanten met de boot genaamd (de Bertus). Ze hebben het vuil tussen het riet vandaan gehaald. En ook alles wat in de Giessen drijft. Volgens de vrijwilligers was het weer meer dan vorig jaar. Er was een emmer vol met blikjes, een emmer vol met drankflessen en dan de nodig plastic flesjes.

Een nieuwe kapitein op het schip,

Cees v/d Berg.

Albert Janssen en Jannie van Dijk

weer van de partij.

En zoals u kunt zien begint de boot al aardig vol te worden.  Dus Cees doet het goed op alle aanwijzingen.

(meer…)

16 maart 2024

23 mrt: Wijziging waar gaan we vissen? De 2e gezamenlijke walwedstrijd

LET OP: Wijziging gezamenlijke zaterdagwalploeg.

Op het rooster staat 23 maart 2e gezamenlijke zaterdagwal naar Maarssen.  Dat kan niet doorgaan. Jammer maar  het is niet anders.

Waar gaan we wel vissen:

Er wordt uitgeweken naar de Alverput.

Namens de wedstrijdcommissie.

15 maart 2024

13 apr: Meerkamp georganiseerd door HSV Ameide

Beste visliefhebbers,

Op zaterdag 13 april organiseert HSV Ameide een meerkamp.

Deze uitnodiging kregen wij van HSV Ameide. Wij hebben natuurlijk onze eigen competitie, maar zouden er zijn die zeggen, we gaan met een ploegje (minimaal 4) een keertje meedoen, misschien ook eens leuk.

Mocht er interesse zijn laat het dan weten.

Namens het bestuur van HSV De Alver

 

14 maart 2024

16 mrt: Een nieuw seizoen voor de vissers, 1e wedstrijd gezamenlijke zaterdagwal nabij Klop in de Merwede

Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen.  Vissers, wordt wakker, wordt  wakker, het zonnetje is al op.  Na een winterstop breekt het nu weer los “VISSEN”

Ja vroeger uit de veren als  anders toen je niet hoefde te gaan vissen. Maar nu om 9 uur staat op het programma vissen in  de Merwede bij Klop. Wij hopen jullie allemaal weer gezond aan te waterkant te ontmoeten.

Hopen dat de vis ook uit de winterslaap is ontwaakt en jullie wat gaan vangen.

De wedstrijdleiding heeft er ook weer zin in!!!

Hier was het hoog water maar nu hopen we dat het wel door kan gaan.

 

10 maart 2024

9 mrt: 3e en laatste Natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen

Een grote opkomst voor de 3e en tevens laatste natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen dit seizoen, onder prachtige weersomstandigheden. Er moest vandaag veel gebeuren.  De Gemeente heeft alle bomen geïnspecteerd en er  waren 3  grote bomen afgekeurd die gevaarlijk zouden zijn en voor 15 maart omgezaagd en opgeruimd moesten zijn. U kunt zich voor stellen wat een werk dat is.  Dat kunt u aan de foto’s zien.

(meer…)

10 maart 2024

8 mrt: Bij de Alverput hekwerk gemaakt bij de wetering

Op vrijdagmorgen aan de slag. Cees v/d Berg met de boot, eerst de hekken op gehaald en toen samen met Albert Janssen begonnen. Het was nog een hele klus om het tot in de modder er in te krijgen. Maar ze hadden genoeg spullen bij zich. En Albert had er goed over nagedacht hoe we het zouden maken. Gister al soort klemmen gemaakt om de hekken bij elkaar te houden.  We zijn heel blij dat het goed gelukt is en de vissen in de de Alverput blijven.

Dit moest allemaal gebeuren om dat het gaas bij het hekwerk kapot was, door wie, laten we dat maar in het midden laten.

 

Wij bedanken Cees en Albert voor dit prachtig stukje hekwerk!! 

08 maart 2024

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2024 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro