23 nov: Zegen trekken door de Alverput

IMG 3146

Zoals besproken op de wedstrijdvissersvergadering wat betreft de visstand in de Alverput.

Er zou navraag gedaan worden bij Bram van Wijk.

Nu gaan we a.s. woensdagmorgen 23 november om 8.00 uur een zegen trekken door de Alverput om te kijken hoe de visstand is.

Dus als je er bij wilt zijn, vroeg op en dat hebben jullie gedaan. Toen Bram van Wijk met medewerker Jan Willem aankwam  waren er al verschillende van jullie om te kijken hoeveel vis er in de put zit.  Ze  zijn begonnen vanaf de weg vandaan om vier keer een trek te doen door de Alverput.

De 1e en 2e trek daar zaten bijna geen vissen, alleen de 3e trek daar kwam een net vol boven met brasems, zeelt, baars, snoek en kruiskarper.

IMG 3139IMG 4911 

De 4e trek kwam er ook nog  brasem en zeelt te voorschijn, ook nog een snoek.  Alle  vissen hebben ze appart in een  net gedaan en toen dit klaar was hebben we allemaal even genoten van koffie met koek. Daarna zijn ze met een bootje langs de rietkraag gegaan met electrisch visssen en kwamen er nog kruiskarpers, brasem en zeelt voorbij. Helemaal achter in bij het hek wat geplaatst is in de sloot kwam nog een hele  grote (waarschijnlijk een karper) te voorschijn maar die is de dans onstsprongen, dat was jammer.

Alleen hebben we bijna geen voorn gezien, jammer hoor, maar die worden waarschijnlijk opgegeten door de aalscholver en de snoeken die er in zaten. Grote snoeken zijn verwijderd.

De totale vangst was: ± 50 brasems, ± 15  zeelt,  2 grote baars, ± 5 kruiskarpers en speldenvisjes, maar heel weinig, viel erg  tegen.  Natuurlijk hebben we niet alle vissen gevangen die er in zitten, maar er zit niet echt veel vis in de alverput dat is de conclusie.

Alle vissen zagern er goed uit, dus daar  ligt het niet aan.  Op de foto is een mooie spiegelkarper.

Het bestuur gaat zich nu beraden wat voor vis we gaan bestellen om  uit de subidiepot mee te delen die Z.W.N. beschikbaar  heeft  voor afgesloten putten/plassen,  maar  aalscholvervoer geven ze geen subidie voor.

 

voor meer foto’s ga naar ons fotoalbum 2016