27 mei: Laatste zaterdag van mei Nationale Hengeldag

Op zaterdag 27 mei is het weer Nationale Hengeldag.

 Een mooi moment om iedereen zelf te laten ervaren hoe leuk en spannend vissen eigenlijk is.

Dit jaar staat deze dag ter promotie van de hengelsport in het teken van streetfishing.

 

Wat is streetfishing?

Streetfishing staat voor het met licht materiaal vissen op roofvis in het centrum van de stad. Het gebeurt in de grachten en kanalen waarbij met diverse soorten kunstaas op roofvissen zoals snoekbaars, baars en snoek wordt gevist. Goede plekken om te streetfishen zijn meestal de kanten (onder) bruggen, bij boten, of plekken waar verschillende wateren bij  elkaar komen. Het leuke van streetfishing is dat het is een hele actieve manier van vissen is waarbij je van stek naar stek loopt. Om dit mogelijk te maken neemde de echte streetfisher licht materiaal mee en zorgt hij er ook voor dat hij niet teveel spullen bij zich heeft. Het gebruik van licht materiaal heeft als  voordeel dat je de vis goed voelt  vechten.

Bij streetfishing heb je dus veel achtie aan de lijn.

Eindigen gesloten tijd

Vanaf de laatste zaterdag in mei (Nationale Hengeldag) eindigen de gesloten tijd van aassoorten en de gesloten tijd voor snoek, snoekbaars en baars.

Dit jaar mag je dus vanaf 27 mei wettelijk gezien weer met alle aassoorten vissen en mogen bovenmaatse snoekbaarzen en baarzen ( en in een enkel geval ook snoek) worden behouden voor zover de voorwaarden van de vergunning dat toestaan.

Aldus bron van Sportvisserij Nederland