15 dec: Terugblik op het jaar 2019!!!

EEN TERUG BLIK OP 2019!!!

Op weg naar 2020 blikken we nog één keer terug met leuke verhalen, hoogtepunten, bijzondere gebeurtenissen.

Over een paar dagen is het alweer 2020. Op dinsdag 31 december  – en natuurlijk nu ook al – is het genieten geblazen van heerlijke oliebollen.

Wij als bestuur hopen er met ’n allen weer een mooi jaar van te maken, een website met veel leesplezier en mooie foto’s.

Ga nu nog even genieten van het afgelopen jaar: het visjaar leverde weer zoveel moois op!

 

Januari: Nieuwjaarsreceptie 

 Op zaterdag 4 januari is de Nieuwjaarsreceptie gehouden in de Til. Altijd weer een gezellig samenzijn in het nieuwe jaar om elkaar alle goeds toe te wensen.  En wat kunnen er aan de bar geweldige verhalen verteld worden om alle viswedstrijden de revue te laten passeren met de ups en downs.

 

 

 

Februari: Ledenvergadering

 Op vrijdag 15 februari in de Til te Giessenburg werd de 52e ledenvergadering gehouden. Er waren 29 aanwezigen. De heer G. Muilwijk uit Hardinxveld-Giessendam kreeg de speld uit handen van de voorzitter voor 50 jaar lidmaatschap van HSV ” De Alver”.  Op deze vergadering heeft de voorzitter Bas de Boon gezegd te stoppen met zijn functie.

 

 

Maart: Vuil vissen op de Giessen

Op maandag 11 maart ging er een ploeg vrijwilligers voor de 51e keer op pad/met de boot de Giessen af om het water van al het vuil te ontdoen. Een hele klus maar ze zijn wel wat gewend die vrijwilligers van de Alver. Dank nogmaals daarvoor.

 

 

 

April: Nationale Secretaressedag ook bij HSV “De Alver”

 Op donderdag 18 april werden alle secretaressen in het zonnetje gezet. Zo ook Jannie van Dijk die aangenaam verrast was door de mooie bos bloemen die werden bezorgd.

Altijd in schrijfhouding om alles te notuleren en te fotograferen.

 

 

 

Mei: Alverput heeft nieuwe grasmat

Op 1 april zag het er nog kaal uit maar in mei zag het er zo uit. Nieuwe grond erop in het voorjaar en graszaad in gezaaid en zie hier het resultaat in mei. Dank zei al die vrijwilligers!!!

 

 

 

 

Juni: Corné Rijnhout wint 2 keer in juni

Op woensdagavond 20 juni bij de Jupiterflat wist Corné Rijnhout te winnen met 3420 gram, dat was nog niet genoeg want op zaterdag 22 juni herhaald hij het weer bij het Waterschap de Bult met de zaterdagwalploeg en sleepte hij even 8000 gram vis uit te water. Dit jaar voor het eerst bij de club maar hij laat zien dat hij goed kan vissen!!!

 

 

 

 

Juli: Viswedstrijden op de Giessen voor de jeugd

Op maandag-en dinsdagavond 15 en 16 juli werden er viswedstrijden georganiseerd in samenwerking met Speeltuinvereniging Kindervreugd. 

Er hadden zich ruim 85 kinderen opgegeven en de sfeer zat er goed in. Een groot succes dank zij de vrijwilligers van de club en natuurlijk na afloop de prijsuitreiking.

 

 

 

Augustus: De Grote Visdag

Op zaterdag 24 augustus was de Grote Visdag voor jong en oud georganiseerd. Voor de heren in het Kanaal van Steenenhoek. Onze oude rot Vas Rietveld gaf ze allemaal een lesje en wist de winst te pakken met 10710 gram en  ging er met de eerste prijs vandoor. Hij zei, je kunt vissen of niet!

 

 

 

September: Familiedag met BBQ bij de Alverput

Op zaterdag 7 september werd er een familiedag met BBQ gehouden bij de Alverput. Er werd ’s morgens en ’s middags gevist met tussendoor een lunch en na afloop van het vissen de prijsuitreiking met als afsluiting een BBQ.

De grote winst was voor Cor Goedhart, hij won ruim van de rest met 6420 gram. Tuurlijk, tuurlijk het kon mis gaan voor Cor, maar dat gebeurde niet.

 

 

 Oktober: Tanno Swets schreef de 10e wedstrijd op zijn naam Op zaterdag 26 oktober bij de bootvissers schreef Tanno Swets zijn 10e wedstrijd op zijn naam met 5228 gram..  Wat een bijzondere visser is hij toch, de onpasseerbare alleskunner, niet te overtreffen.

 

 

 

 

November: De gezamenlijke competitie gaat weer van start

 Op zaterdag 2 november hebben alle boot- en zaterdagwalvissers zich weer verzameld bij de Alverput. Leo Kros wist weer de winst binnen te halen. Hij won  met 5100 gram. De overwinningen stromen binnen bij Leo Kros, hoeveel hij er al op zijn naam heeft staan is ontelbaar geworden, wat een KANJER!!!

 

 

 

December: Leden die 50 jaar of meer lid zijn

Op 1 januari 1967 is de HSV De Alver opgericht. Nu is onze vereniging uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 1100 leden. 

 Op het 50 jarig bestaan is in het zonnetje gezet, onze medeoprichter Vas Rietveld. Op de foto samen met zijn vrouw, die ook in de beginjaren veel voor de vereniging gedaan heeft.. Nu inmiddels 52 jaar lid.  Nogmaals dank voor zoveel inzet!!!

Gijs van Noordenne heeft dit jaar de speld gekregen voor 50 jaar lidmaatschap.  Dit was op onverklaarbare wijze niet gebeurd op de ledenvergadering en is later goed gemaakt. Gijs liet ons nu 3 spelden zien van 25, 40 en 50 jaar, Heel bijzonder.

Het betekend  als je éénmaal lid bent bij de Alver, dat je er ook blijft.  Het mag gezegd worden: EEN GEWELDIGE VERENIGING!!! 

 

 

 

 

Nu komt het waar het hele jaar omdraait: Wordt er nog vis gevangen, zie hier het resultaat!!!

Totaal gevangen door alle vissers in 2019:   1311kg en 203 gram

 

De 15 x woensdagavondploeg in 3 blokken:  192.775 gram

De 25 x zaterdagwalploeg in 5 blokken: 370.980 gram

De 25 x bootcompetitie in 5 blokken: 630.146 gram

De 10 x gezamenlijke zaterdagwalploeg in 2 blokken: 101.930 gram

De  1 x Sinterklaaswedstrijd: 4290 gram

De 3 x Kerstwedstrijden:  11082 gram

Dit was een greep uit de vele activiteiten die HSV “De Alver” georganiseerd heeft in 2019!