16 mrt: Onze clubheld Adri Nieuwendorp!!!

 

UITGELICHT:  wie is ADRI NIEUWENDORP

Ongeveer anderhalf jaar geleden ontmoete ik Adri Nieuwendorp tijdens de ledenvergadering van HSV De Alver. Ik vroeg hem ben jij ook lid bij de club. Hij zei, jazeker en het bevalt mij heel erg goed, een gezellige club en ik hoop dat wij fijn met elkaar kunnen vissen.

Zo kwam ik in gesprek met hem en hij vertelde dat hij alle dingen ging verzamelen die betrekking hebben/hadden op de Alver.

Wat leuk zei ik en zo is het begonnen dat wij nu in zijn schuurtje zijn geweest en om foto’s te maken van zijn verzamelingen.  

de eerste grote hobby “Vissen”

We kwamen binnen, ook Piet is meegeweest, je gelooft je ogen niet wat we daar zagen, het overtrof onze stoutste verwachtingen. Zo hebben we even met elkaar zitten praten om van onze eerste indrukken te bekomen. Alle wanden waren beplakt met visfoto’s of foto’s van de Sail en de diverse kranten knipsels die je daar aantrof.

Adri is een bescheiden vriendelijke visser en altijd behulpzaam. Zoals hij zei, ik heb twee hobby’s dat is vissen en varen met mijn jacht.. Hij is lid geweest van verschillende hengelsportvereningen. En het vissen gaat hem goed af gezien de vele bekers die op de kast staan. 

Ook een kast vol met visvoer, je moet niet misgrijpen zoals hij zei, dus andere vissers, als je denkt, oh, ik heb geen voer, even een belletje naar Adri en je kunt toch voeren en vissen. 

 

Alles is netjes gesorteerd en de hengels staan in een rekje, gekregen door weer ergens lid van te worden.

 

 

Ook zijn werkplaats is niet te geloven zo opgeruimd en het materiaal mag gezien worden.

 

Nu hij bij de Alver is komen vissen zijn wij ook onder de indruk van zijn viskwaliteiten, Hieronder heb ik geprobeerd om de verzameling compleet te maken van de prijzen..

 

 

Zo greep hij al gauw de eerste blokwedstrijd aan in het seizoen 2018 om een prijs te bemachtigen. Eerste was iets teveel maar de 2e prijs in het eerste blok was voor Adri.

 

Ook in het eerste blok van de zaterdagwal liet hij van zich spreken door: 2e prijs in het 1e blok was voor Adri.

.

 Nog niet genoeg de veelvraat met de zaterdagwal: in het 3e blok was de 1e prijs voor Adri.

Het kan niet op met onze visser: in het 5e blok zaterdagwal: 2e prijs voor Adri.

 

 

 

 

 

Zo heeft hij meerdere keren hoog op de uitslagen lijst gestaan:  Hierbij wat uitslagen: 

19 mei  Alverput 1e geworden met 7520 gram, 30 juni Koeienput 1e geworden met 3750 gram, 13 okt. Koeienput 1e geworden met 2090 gram.

28 juli Peursumsevliet steigers, 2e geworden met 2970 gram, 8 sept: Merwedekanaal 2e geworden met 2530 gram. 15 sept. Koeienput 2e geworden met 2890 gram, 6 okt. Filiusbocht 2e geworden met 1890 gram, 20 okt. Jupiterflat 2e geworden met 2420 gram.

5 mei Koeienput 3e geworden met 2100 gram, 26 mei Peursumsevliet steigers 3e geworden met 1650 gram, 16 juni Filiusbocht 3e geworden met 1380 gram, 23 juni Peursumsevliet steigers 3e geworden met 1050 gram, 21 juli Jupiterflat 3e geworden met 3310 gram, 22 sept: Jupiterflat 3e geworden met 3510 gram.

Zoals u hebt kunnen lezen heb ik niet overdreven met zoveel keer in de top 3.  Een visser om rekening mee te houden het komende jaar!

maar nu zijn tweede grote hobby “Varen naar de sail om de 5 jaar, een echte belevenis”

Hij heeft een eigen boot en niet zo maar een visbootje, nee kijk maar eens, hij is de trotse eigenaar van een boerkruiser die hij de naam heeft gegeven “VRIEND”

Om de 5 jaar is hij er helemaal gek van om naar Sail Amsterdam te gaan met vrienden. Hij probeert dan zo dicht mogelijk langs het Paradeschip te komen en dat lukt soms wel. Het is een geweldige belevenis en hij kan er uren over praten, maar zoveel tijd hadden wij niet.

Rechts van het schip vaart Adri.

Hier is hij in zijn element, achter het roer. 

Ook nog te zien de vele krantenknipsels van Sail Amsterdam. 

 

Het was een geweldige avond bij Adri, koffie met gebak, niet te veel gezegd, vriendelijk en behulpzaam.  

 

 

 

“Wat een bijzonder en prachtig mens is Adri Nieuwendorp”