17 mrt: Voor de 52e keer vuil vissen op de Giessen

Heel Nederland Schoon. Daar doen de vrijwilligers van HSV De Alver al voor de 52e keer aan mee.

Dit jaar is het heel bijzonder met het coronavirus of het door kon gaan. We hebben het heel kleinschalig opgepakt en onze Giessen toch van het nodige vuil ontdaan.

Ons prachtige viswater De Giessen te ontdoen van het nodige vuil van het afgelopen jaar op te ruimen.

Dit was het resultaat van één middagje vissen!

Op maandagmorgen zijn ze op pad gegaan met de boot (genaamd de Bertus). Een nieuwe stuurman aan het roer Piet van Dijk (nog even wennen) maar het ging allemaal heel goed.

Teus van Dijk, Sjors Vonk  en Jannie van Dijk ( ze waren niet allemaal tegelijk in de boot) staken de handen uit de mouwen om alle rietkragen te ontdoen van het vuil.

 

Zo zijn ze bezig geweest en hebben  heel veel vuil tussen het riet vandaan gehaald. Het is al wel minder geworden in de afgelopen jaren. Dat is een goed teken, maar nog niet goed genoeg dat het niet meer nodig ziu zijn om het over te slaan.  De hele Giessen zijn ze langs geweest en alles opgeruimd zoals u kunt zien op de plaatjes en ziet het er weer fris uit, ze kijken tevreden rond. Vele handen maken licht werk.

 

 

 

 

 

Onze dank gaan uit naar Waterschap Rivierenland en Waardlanden voor het beschikbaar stellen van de boot en container om het vuil af te voeren.

Toch nog even een blik in de container wat Waterschap af moet voeren, dit is veel te veel wat er in het water komt of er in gegooid wordt, moet beter a.u.b.

 

 

 

 

En natuurlijk onze vrijwilligers niet vergeten, 
dank voor jullie inzet!!!