20 juni: Campagne “VISSEN DOE JE ZO”

Sinds het begin van de corona-crisis is er een forse toename geweest in het aantal vissers aan de waterkant. Vissen is een fijne manier om je hoofd even leeg te maken en te ontspannen in de natuur. Geen wonder dus dat er veel mensen zijn die hun hengel pakken en erop uit gaan. Naast mensen die hun hobby weer oppakken, zijn er ook veel nieuwe sportvisser bijgekomen.

 

 

 

 

 

 

 

Overlast:

Helaas heeft Sportvisserij Zuid West Nederland te horen gekregen dat er soms sportvissers zijn die voor overlast zorgen in de natuur of voor andere gebruikers natuurgebieden en parken. Het betreft hier met name sportvissers die hun sessie ook in de nachtelijke uren voortzetten..

Campagne:

Wij willen graag dat het (nacht)vissen overal door kan blijven gaan. Daarom hebben wij een kleine campagne opgezet om nieuwe, maar ook ervaren sportvissers (weer) bewust te maken van de regels aan de waterkant. In samenwerking met De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN) Karper Wereld Online(KWO) en de Snoekstudiegroep Nederland Belgiƫ (SNB) heeft Sportvisserij Zuidwest Nederland een duidelijke overzichtelijke flyer ontwikkeld met hierop de belangrijkste regels uit de voorwaard die bij de vispas horen.

Bron: Sportvisserij Zuid West Nederland

Ook vanuit  HSV De Alver vragen wij onze vissers/karpervissers hieraan jullie medewerking te verlenen, zodat ieder van zijn hobby/visplezier kan blijven genieten!!!