22 aug: Geslaagde Grote Visdag gehouden bij HSV De Alver!!!

Zaterdag 22 augustus, wat een fijne, gezellige, maar vooral sportieve Grote Visdag hebben we achter de rug.

Een zonnige zaterdagmorgen, zo begon de dag, maar ’s middags kwam er een regenbui en later werd het gelukkig weer droog. 

De heren visten in het Kanaal van Steenenhoek en de dames en jeugd in de Alverput. Er waren mooie prijzen te verdienen.

17 vissers waren aanwezig om een gooi te doen naar de 1e prijs. Onze grote winnaar heeft het weer geflikt, je kunt hem wel de prijzenkoning noemen.

Wat een prijzen heeft hij al binnen, of het nu woensdag, zaterdag of grote visdag is.

Leo Kros, de grote winnaar vandaag met 5840 gram.

De winnares bij de dames : Sija de Ruiter met een grote brasem van 2290 gram.

 

 

 

 

 

Bij Karwei werd er verzameld om te wachten tot iedereen aanwezig was en je kaart kreeg met je nummer en kon je naar je plaats gaan.

Eerst nog een lege oever aan het Kanaal van Steenenhoek, maar dat veranderde snel toen alle auto’s naar beneden gereden waren naar hun stekkie.

 

Nog snel even schoeven moet Adri Nieuwendorp gedacht hebben, als ik een grote brasem vangt en hij gaat het plompenblad in moet ik niets van hebben. Opletten, niet te ver het water in!

 

 

 

 

De prijsuitreiking voor allen: 

Heren:

 

De morgen verliep voor iedereen verschillend, de één ving veel vis de ander minder vis. Maar als echte visser mag dat de sfeer niet drukken en bleef de stemming goed.

Na afloop gingen Cees van Dijk en Jan Wim Buijk wegen en noteerden de uitslag. 

 

 

ER staat één nul op de lijst, Jan, je moet je visjes niet weggooien de volgende keer! 

Het bleef spannend tot ze bij Leo Kros kwamen, die overtrof al de anderen en werd de grote winnaar met 5840 gram.. 2e prijs voor Teus van Dijk met 5110 gram en 3e prijs voor Vas Rietveld met 4010 gram.

Dames:

’s Middags kwamen de dames aan de beurt, die visten in de Alverput. Vijf dames waren er op af gekomen en onder verschillende weersomstandigheden, harde wind, regen en weer droog werd er geprobeerd een vis te vangen.  Dat lukte Sija de Ruiter, onze winnares met een grote brasem en won met 2290 gram, 2e prijs voor Jannie van Dijk met 1250 gram en 3e prijs voor Josien Kros met 1190 gram, 4e prijs voor Joke Slob met 10 gram en helaas Corrie van Geffen stond met  lege handen.( Geen wonder als je met de regen in de auto gaat zitten) 

Deze bleven gewoon doorvissen, je kunt je er ook op kleden!

 

 

Jeugd:

Ook de jeugd visten in de Alverput en probeerden een visje te vangen onder de bezielende leiding van Piet van Dijk, geassisteerd door Teus van Dijk en Cor Schot. Er was voor hengels, voer en aas gezorgd door De Alver. 

De jeugd moest vissen met een harde wind en in de regen maar vis werd er gevangen en wat voor vis. Thijmen Verspui wist met een klein hengeltje een zeelt aan de haak te krijgen en  ook gevangen die 47 cm lang was. Ook ving hij nog meer vissen en werd zo de grote winnaar van de dag met totaal 85 cm. 2e prijs voor Ziva Samson met 43 cm  en 3e prijs voor Junior Wijnants met 41 cm, 4e prijs Sanne Meekes met 22 cm, 5e prijs Luka Angenent 12 cm, 6e prijs voor Daniël Verspui, Guido Timmers en Zara Wijnants met 10 cm en 7e prijs voor Joas Verspui met 9 cm.  Ook waren er nog kinderen die niets gevangen hadden, maar allen kregen toch een envelop.

De slogan van deze grote visdag is: “Iedereen heeft prijs”

Na afloop van het vissen was eerst de jeugd met belangstellenden welkom, dit i.v.m. corona regels en werden de prijzen uitgereikt door Jannie van Dijk, onder het genot van een drankje en een hapje.

Daarna kwamen pas de heren en dames aan de beurt en iedereen was blij met zijn prijs, die niet mis waren, maar iedereen ging met een prijs naar huis.

Als HSV “De Alver” kunnen we terug kijken op een geslaagde GROTE VISDAG!!!