3 sept: Uitreiking vrijwilliger van het jaar door Sportv. Zuid-West Nederland

Op woensdagavond ging de bel bij de Fam. van Dijk, er staan twee mensen van Sportv. Zuid-West Nederland op de stoep. Ze kwamen voor mevrouw Jannie van Dijk.

Geheel verbaast laat ik ze binnen en toen kwam het hele verhaal eruit.  Flip Stijl kreeg op de mail een aanvraag en heeft die ingediend namens het bestuur.

Ik ben gekozen als

“Vrijwilliger van het jaar” door Sportvisserij Z.W. Nederland.  Wat een verrassing was dat zeg!

Een mooie oorkonde en een prachtige bos bloemen, inclusief envelop met inhoud, werden uitgereikt door de voorzitter, dhr. Schreuders van bovengenoemde organisatie. Dit gebeurt normaal op de ledenvergadering maar i.v.m. corona kwamen ze bij mij thuis. Heel bijzonder en eervol!!!

 

Namens het bestuur had Flip Stijl bedacht dat het misschien wel leuk zou zijn om Jannie voor te dragen, ze doet zoveel voor de vereniging. Je moest opgeven waar ze zich zoal mee bezig houdt: Dat kunt u hier lezen:

Ze zit al sinds 2006 als eerste vrouw van HSV De Alver in het bestuur als secretaris. Ook organiseert zij samen met de speeltuinvereniging viswedstrijden voor de jeugd. 2 avonden plezier voor de jeugd van 6 tot 14 jaar. Daarnaast verzorgt zij de Grote Visdag, heren in het kanaal van Steenenhoek, ook jeugd en dames in de Alverput. Zij verzorgt de website voor de vereniging en maakt elke week 3 verhaaltjes van de verschillende wedstrijden. Ook houdt ze bij wie en wat waar gevangen hebben. Ze schrijft een verhaaltje van gratis meevissen voor vriend enz.enz.

We hebben onze eigen Alverput en die moest opgeknapt worden, 19 nieuwe steigers aangelegd en nieuwe grond en graszaad ingezaaid. Afgelopen herfst moest het riet gemaaid worden en weer opgeruimd. Zij stond haar mannetje, riet mee op de kar geladen en afgevoerd.

Ook organiseert HSV De Alver al meer dan 50 jaar vuilvissen op de Giessen. Zij gaat namens de Alver naar de vergadering bij het Waterschap en zorgt voor vrijwilligers en stapt zelf in de boot om mee vuil te gaan vissen. 

In het dorp is ook “Heel Giessenburg moet schoon”en daar helpt zij ook aan mee  om het vuil van de bermen en straten te ontdoen.  Daar heeft ze al een Gouden Prikstok voor gekregen van de Gemeente.  Ze is altijd met het milieu bezig en als ze een rondje Giessenburg gaat lopen gaat er altijd een zakje mee voor blikjes of ander vuil. Ze heeft foto’s gemaakt en een stukje in de plaatselijke krant geschreven.

Kortom een vrouw uit duizenden en ze staat haar mannetje voor de hengelsportvereniging “De Alver” 

Zo kunt u de activiteiten van Jannie beschrijven, maar ik heb dit niet kunnen doen zonder de hulp van het bestuur en de vele vrijwilligers die mij terzijde hebben gestaan!

Nogmaals bedankt!