8 mrt: Nieuw record bij Sportvisserij Nederland!

Bron: Sportvisserij Nederland:  Nieuw Record

In 2019 waren er maar liefst 547.000 mensen lid van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportvereniging, zo ook onze hengelsportvereniging die hier een steentje aan heeft bij gedragen door maar liefst  ± 1100 vispassen aan de man/visser te brengen.

 

Dit betekent dat het aantal uitgegeven VISpassen met 19.000 (3,6%)  steeg ten opzichte van 2018.  Daarmee verstevigt de georganiseerde sportvisserij haar plek als de tweede grootste sportbond van Nederland.

 

De belangsrijkste aanjager van de groei was de verkoop van VISpassen aan buitenlandse sportvissers (ruim 67.000 leden). Van deze sportvistoeristen vormen de Duitsers de grootste en snelst groeiende  groep (54.000) VISpashouders. 18.000 meer dan in 2018), met de Belgen als goede tweede (10.000 VISpashouders).

Onze Oosterburen komen hier graag vissen vanwege het vele mooie water, de talrijke mogelijkheden die de relatief goedkope VISpas biedt en de kans om een bijzonder grote vis te vangen.  Met het project Fishing in Holland probeert Sportvisserij Nederland het sportvistoerisme te stimuleren, om zo de sociaal-economische component van de hengelsport steviger in de maatschappij te verankeren.

Zie onze mooie Giessen:

 

 

 

 

 

Ook de Slingelandseplassen zijn erg in trek!

Bent u een liefhebber van vissen,

de mogelijkheden zijn er en u kunt zo

een VISpas aanvragen online bij HSV “DE Alver”