27 jan: Belangrijk bericht: Wedstrijdaanvragen in coronatijd

Sportvisserij Zuid West Nederland is afgelopen 15 december gestart  met het uitschrijven van de vergunningen voor alle aangevraagde viswedstrijden zoals ze dat jaarlijks doen.

Dit jaar ziet het er echter een beetje anders uit.

Vanwege de laatst afgekondigde maatregelen van de overheid om  het aantal coronabesmettingen terug te dringen ziten we tot 19 januari in een lockdown. Het organiseren  en houden van wedstrijden tot en met 19 januari is dan ook niet mogelijk en aanvragen voor wedstrijden in deze periode zijn daardoor afgekeurd.

Dit is niet voor ons vereniging van toepassing maar het is goed om dit te weten en er rekening mee te houden.

Coronamaatregelen overheid leidend

Ze kiezen er voor om de vergunningen voor het hele jaar uit te schrijven en de wedstrijden dus onder voorbehoud toe te staan. Dat betekent dat alle HSV’s die een aanvraag gedaan hebben tijdig hun vergunning ontvangen. Dit is onder de voorwaarde dat de door de overheid bepaalde coronamaatregelen die ten tijde van de aangevraagde wedstrijd van kracht zijn, leidend zijn. We kunnen namelijk geen wedstrijd toestaan als we vanweg de op dat moment geldende coronamaatregelen geen wedstrijden mogen vissen.

Sportvisserij Zuidwest Nederland zorgt ruim van te voren voor de communicatie, vai het wedstrijdsysteem, over of de wedstrijd door kan gaan.  Wanneer het houden van de wedstrijd niet mogelijk is vanwege de op dat moment geldende coronamaatregelen, wordt de vergunning ruim van te voren weer ingetrokken.

Eventuele versoepelingen

Mocht de situatie zich voordoen dat uw wedstrijdvergunning door de federatie is ingetrokken, maar er eerder versoepelingen plaats vinden

Bron: Sportvisserij Zuidwest Nederland