9 dec: Terugblik op het jaar 2021

EEN TERUGBLIK OP HET JAAR:

December, de laatste maand van het jaar, tijd om terug te kijken op wederom een bewogen jaar 2021 door de Corona-crisis.

Op weg naar 2022 blikken we nog één keer terug met leuke verhalen, hoogtepunten en dieptepunten, bijzondere gebeurtenissen.

Over een paar weken is het al weer 2022. Op vrijdag 31 december – en natuurlijk nu ook al – is het genieten geblazen van heerlijke oliebollen.

Wij als bestuur hopen er met z’n allen weer een mooi jaar van te maken, een website  met veel leesplezier en mooie foto’s.

Ga nu nog even genieten van het afgelopen jaar: het vis jaar leverde weer zoveel moois  op ondanks de Corona-crisis.

 Januari: Nieuwjaarsreceptie: mocht niet doorgaan i.v.m. corona.

Wat wel door kon gaan waren de Natuurwerkdagen bij de Slingelandseplassen op 23 januari en 20 februari.

De Slingelandseplassen, ons natuur gebied en de putten om in te vissen. Er was veel achterstallig onderhoud. Het was een groot succes zoveel opkomst van karper vissers en andere vissers en mensen die de plassen een warm hart toedragen. Super om er zo bij betrokken te zijn om ons natuurgebied weer een mooie uitstraling te geven en heerlijk te kunnen gaan zitten vissen.

 

Februari: De  ledenvergadering ging niet door i.v.m. corona.

Helaas kon de ledenvergadering niet doorgaan,  maar de vissers hebben het afgelopen seizoen nog volop kunnen vissen met alle beperkingen en zijn er toch winnaars en verliezers uitgekomen. Maar zoals altijd worden er de kampioenen gehuldigd. En dat willen we u niet onthouden. De algehele KAMPIOEN VAN HSV DE ALVER IS GEWORDEN;

“WIJNAND VAN OOIJEN”

Hij heeft de hele periode zeer goed gevist en de punten bij elkaar gesprokkeld. Wij feliciteren hem met deze overwinning!

Ook worden op de ledenvergadering alle jubilarissen gehuldigd. Dit kon ook niet doorgaan. Hebben we voor iedereen een oorkonde gemaakt en thuisbezorgd. Werd zeer op prijs gesteld. Er waren 2 heren voor 50 jaar lid,  3 heren voor 40 jaar lid en 13 heren voor 25 jaar lid.

Hierbij onze felicitaties voor zoveel trouwe jaren als lid van HSV De Alver.

 

Maart: Vuil vissen op de Giessen

Op donderdag en vrijdag 18 en 19 maart ging er een ploeg vrijwilligers voor de 53e keer op pad/met de boot de Giessen af om  het water van al het vuil te ontdoen. Vanaf de Appelmansheul tot de sluis in Giessendam, een hele klus, maar ze zijn wel wat gewend die vrijwilligers van de Alver. Dank nogmaals voor jullie inzet.

Piet van Dijk aan het roer. Zoals je kunt zien drijft er heel veel vuil op het water of aan de waterkant. Dit was nog maar het begin.

Teus heeft de handschoenen nog aan, dat was wel nodig met al dat vieze vuil wat soms al een hele lange tijd in het water lag.

 Uitrusten op een stoel die uit het water gehaald was.

Na gedane arbeid is het goed om even uit te rusten en een bakkie bij Flip Stijl was zeer welkom. Dank Flip!!!

Zo is voor 2021 al het vuil weer verwijderd en voor de vissers fijn maar ook de waterdieren dat al het vuil weg was aan de kant!

 

April: Door de Corona-crisis mochten we niet vissen

Maar onze Alverput heeft een prachtige grasmat en de 3 ploegen stonden weer klaar om het gras te gaan maaien. Zo hebben ze dit afgelopen jaar gezorgd voor een prachtige put waar heel veel mensen met plezier hebben gevist.

Aan alle 3 de ploegen zijn wij heel veel dank verschuldigd. Nogmaals bedankt voor jullie inzet!!!   

 

Mei: We mochten weer vissen, trainingswedstrijden werden  ze genoemd.

Wat waren alle vissers blij dat ze hun hengels weer te voorschijn konden halen!

De woensdagavond heeft het spits afgebeten en heeft de 1e wedstrijd gevist op 19 mei in de Alverput.

Glenn Timmer heeft gewonnen met 8250 gram.

De zaterdagwal heeft de 1e wedstrijd gevist op 22 mei nabij Intratuin en Jan Wim Buijk heeft gewonnen met 5310 gram.
De bootcompetitie heeft de 1e wedstrijd gevist op 22 mei nabij het Dorp. Ernst Hartog heeft gewonnen met 5310 gram.

 

Juni: Onze controleurs moeten we ook niet vergeten

Dit is al het 2e jaar dat we met corona te maken hebben. Als niets meer mag mocht je nog wel individueel gaan vissen. En dat gaat soms gepaard me zaken die het daglicht niet mochten zien.

En dan komen onze controleurs in actie en dat is maar goed ook, erg nodig nu er zoveel gevist wordt. De papieren niet in orde enz.

Hierbij willen we toch even onze controleurs noemen:

Johan de Haas, Teus van Dijk, Cor Schot en Herber en Martine Stek.

Jullie allen heel hartelijk bedankt voor het wel en wee van de visstekken en alles wat er nog meer bij kwam kijken.

 

Juli: Viswedstrijden op de Giessen voor de jeugd

Op maandag en dinsdag 19 en 20 juli hebben we in twee avonden viswedstrijden gehouden voor de jeugd in Samenwerking met  speeltuinvereniging Kindervreugd.

Ondanks de corona hebben we het helemaal coronaproef gedaan en is ondanks alles toch een groot succes geworden, zoals je kunt zien. Deze wedstrijden worden gehouden nabij het Gezondheidscentrum in de Giessen, waar veel ouders en belangstellenden komen kijken. De Alver heeft zo ook de ruimte om het vissen bij de jeugd onder de aandacht te brengen. Zoals u kunt zien aan belangstelling geen gebrek.\

OP maandag- en dinsdagavond werden de kinderen verdeeld over 5 groepen, er hebben ± 90 kinderen mee gedaan.

De kinderen kregen een hengel, aas en voer van de Alver en zo kon iedereen vissen. Alles was goed geregeld.

Maar laten we de medewerkers niet vergeten, De Speeltuin en HSV De Alver die klaar hebben gestaan zoals u kunt zien om alles goed te laten verlopen.  Een groot applaus voor allen!!!

 

Augustus: Geslaagde Grote Visdag bij HSV “De Alver”

Op zaterdag 21 augustus is de Grote Visdag gehouden in de Alverput onder prachtige weersomstandigheden. De heren en dames visten  ’s morgens en de jeugd ’s middags. Bij de heren/dames waren 18 deelnemers om een gooi te doen naar de 1e prijs.

Onze grote winnaar, kwam zag  en overwon en hoe, John Post met 7196 gram bijna twee keer zoveel als de nummer twee.
 

Bij de jeugd ’s middags was de grote winnaar 

Zef Peursum met 81 cm.

De jeugd allemaal met een envelop, de slogan van deze dag is altijd al geweest: “Iedereen heeft prijs”, we hebben geen kind met lege handen naar huis gestuurd.

 

September: Familiedag bij de Alverput

Op zaterdag 4 september is de familiedag gehouden bij de Alverput. Geen tent, geen bbq, maar gezellig buiten aan de lunch. Na afloop naar de Til te Giessenburg voor een hap en snap.   Gezelligheid kent geen tijd! En als altijd aanwezig en behulpzaam Corrie van Geffen, dank voor je inzet!

 

Wat een winnaar hebben we in Cees Ambachtsheer, zijn net brak bijna met zoveel gewicht 9880 gram, wat een prestatie heeft hij vandaag neergezet!

Flip Stijl rijkte hem de prijs uit in de Til te Giessenburg.

 

Ook kwam op 19 september het droeve bericht dat ons erelid en medeoprichter Vas Rietveld was overleden op de leeftijd van 89 jaar.

Vas Rietveld heeft samen met wijlen Bert de Jong de HSV De Alver opgericht, hij is voorzitter, wedstrijdcommissie geweest en daarnaast was hij een begenadigd visser. Hij heeft met veel enthousiasme en inzet zich jarenlang sterk gemaakt voor de Alver. Hij is 54 jaar lid geweest.

Zijn vriendelijkheid en mede  menselijkheid gaan wij enorm missen. Wij zijn hem dan ook veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor onze vereniging gedaan heeft en voor de hengelsport in het algemeen. Wij bewaren hier prettige herinneringen aan.  Maar het noodlot slaat al heel snel toe en komt zijn vrouw op 2 november te overlijden. In zo’n korte tijd je vader en moeder verliezen is onbegrijpelijk en niet te bevatten. Wij wensen zijn dochter en schoonzoon en kleinkinderen heel veel sterkte toe om dit grote verlies te dragen.

 

Oktober:  Uitreiking vierde blok boot- en zaterdagwal

In oktober zijn de blokprijzen uitgereikt voor het 4e blok. Ondanks corona hebben we toch al weer veel wedstrijden gevist.

De grote winnaar bij de boten is geworden

John Rozing met 540 punten.

 

Er zijn nog meer winnaars in het 4e blok:

2e Jan de Goei met 433 punten

3e Piet van Dijk met 339 punten

4e Jannie van Dijk met 335 punten

5e Wijnand van Ooijen met 285 punten

 

Zo ook bij de zaterdagwal werden de prijzen uitgereikt voor het 4e blok. De grote winnaar bij de zaterdagwal is geworden:

Teus de Ruiter met 617 punten.

Er zijn nog meer winnaars in het 4e blok:

2e Huib Batenburg  568 punten

3e Cor Schot met 490 punten

4e Jan Wim Buijk met 464 punten

5e Albert Janssen met 460 punten

November: Sinterklaaswedstrijd werd gevist in het Merwedekanaal bij Arkel.

Sint kwam  met de boot gevaren naar Arkel om de prijzen uit te delen.     Van Sint kreeg iedereen een boterletter.         De 3 prijzen voor de winnaars
Een grote groep van van vissers was gekomen voor de 1e,2e of 3e prijs te bemachtigen.  Maar de grote winnaar was:

Cees Ambachtsheer met 1090 gram, 2e prijs voor Wijnand van Ooijen met 940 gram en 3e prijs voor Piet van Dijk met 870 gram.

 

 

December: Kerstwedstrijden

De kerstwedstrijden zijn niet alle 3 doorgegaan. De laatste is afgelast vanwege onbegaanbaar toegangspad naar de rivier. Jammer, verschillende vissers hadden zich hierop verheugd. Maar helaas.

Er zijn toch twee wedstrijden gevist en stand leverde een mooie winnaar op: 2 keer op de 2e plaats geëindigd. De eindstand bracht hem de overwinning en niemand kon hem meer inhalen.

 DE 1e PRIJS WAS VOOR:

ADRI NIEUWENDORP MET 132 PUNTEN

   2E PRIJS VOOR LEO KROS MET 124 PUNTEN

   3E PRIJS VOOR COR SCHOT MET 103 PUNTEN 

 

Nu komt het waar het hele jaar omdraait: Wordt er nog vis gevangen, zie hier het resultaat!!!

Totaal gevangen door alle vissers in 2021: 1330 kg en 80 gram

 

Door de corona-crisis konden we niet alle wedstrijden vissen maar we hebben toch nog genoten van de wedstrijden die we wel gevist hebben.

De gezamenlijke zaterdagwal heeft in 2 van de 10 wedstrijden gevangen: 51.310 gram

De woensdagavond heeft in 12 van de 15 wedstrijden gevangen: 220.485 gram

De bootcompetitie heeft in 21  van de 25 wedstrijden gevangen: 482.774 gram

De  zaterdagwal heeft in 21 van de 25  wedstrijden gevangen: 444.138 gram

De Grote Visdag wedstrijd heeft gevangen: 36.253 gram

De Familiedag wedstrijd heeft gevangen: 64.110 gram

De Sinterklaaswedstrijd heeft heel weinig gevangen: 9200 gram

De 3 Kerstwedstrijden hebben bij elkaar gevangen: 21.810 gram

Dit was een greep uit de vele activiteiten die HSV “De Alver” georganiseerd heeft voor haar leden in 2021!

We zitten nog midden in de Corona-crisis:  MAAR;

      EN   

Laten we dit niet vergeten!!!