8 sept: 11 en 12 juli: Waren er de viswedstrijden voor de Jeugd samen met Speeltuinvereniging Kindervreugd

Het is al even geleden maar toch nog een verslag van het jeugdvissen:

Ieder jaar organiseert HSV De Alver in samenwerking met Speeltuinvereniging Kindervreugd viswedstrijden voor de jeugd. Zo ook dit jaar weer en deze zijn gehouden op maandagavond 11 juli en dinsdagavond 12 juli, onder prachtige weersomstandigheden. Deze wedstrijden werden gehouden nabij het Gezondheidscentrum in de Giessen, waar veel ouders en belangstellenden komen kijken. De Alver heeft zo ook de ruimte om het vissen bij de jeugd onder de aandacht te brengen.

Op maandag- en dinsdagavond  werden de kinderen verdeeld over 5 groepen, er hebben ± 90 kinderen meegedaan. De kinderen kregen een hengel, aas en voer van de Alver zodat iedereen mee kon vissen. Alles was goed geregeld.

Zoals u kunt zien, aan belangstelling geen gebrek. 

Zo begon de maandagavond van het vissen.

Wat een drukte en wat een gezelligheid. Zoveel kinderen en ouders. Ook de leden/vrijwilligers van de Alver die helpen een handje om alles klaar te leggen, optuigen van alle hengels en de kinderen helpen waar nodig.

Even toekijken, soms helpen, het mocht allemaal. Als de kinderen maar plezier hebben in het vissen  en ook een vis vangen, dat is ook gebeurd en zelfs grote aan zo’n klein hengeltje.

 

De jongste kinderen mochten op maandagavond vissen, op dinsdagavond de oudere groepen.

Even uitleg aan de kinderen. Hebben jullie wel eens maden gezien, de meeste niet, op het doosje stond het nummer waar ze bij moesten gaan zitten vissen, eerst wachten op de toeter. Wie schrijft al die vissen op, althans ze werden gemeten en op geschreven  door de medewerkers van de Speeltuin. Piet van Dijk hanteert de toeter en doet dit al jaren!

Hierbij wat foto’s van de kinderen die vissen en de belangstelling van de ouders, geweldig om te zien.  De medewerkers van de Alver verlenen hand- en spandiensten van maden aandoen, de vissen meten, soms een nieuw tuig en uitleg aan de kinderen en ga zo maar door. Onmisbaar zijn ze.

De kinderen vonden het best spannend, maar onder het toeziend oog van pa gaat dat zeker lukken en ook wat hulp was soms nodig, het mocht allemaal.

Overleg welk tuig of haakje er aan moet. ER wordt zorgvuldig overleg gepleegd wat het beste is.

Op dinsdagavond waren de grotere kinderen aan de beurt, de belangstelling was weer geweldig, pa en ma, opa en verdere vrienden kwamen een kijkje nemen.

Na afloop de prijsuitreiking en voor alle kinderen was er ook een ijsje. Wat hebben ze genoten, ook de ouders, jong en oud kwam, opa/oma en alle belangstellenden.

U kunt wel zien hoe blij ze zijn!

 

Maar laten we de medewerkers niet vergeten: De Speeltuin en HSV De Alver die klaar hebben gestaan zodat alles goed verlopen is.

 

Wil toch even de namen noemen, ze doen dit al zoveel keer voor de jeugd opkomen en daar moeten we het toch van hebben,  anders kunnen wij als HSV De Alver geen wedstrijden houden.

Flip Stijl, Ernst Hartog, Piet van Dijk, Jannie van Dijk

en Albert Janssen.

Alle kinderen hebben een envelop met inhoud gekregen en een ijsje toe. Nu hebben we sponsoren die we graag even noemen om dit alles mogelijk te maken.

Rivierenlandfonds te Gorinchem Welkoop te Giessenburg En ook Sportvisserij Zuid West Nederland mogen we niet vergeten, onze grote sponsor en animator voor de vissport

Hareco te Sliedrecht

Als HSV “De Alver” kijken wij terug op geslaagde avonden en bedanken alle vrijwilligers die deze avonden tot zo’n groot succes gemaakt hebben voor de jeugd. Ook de leden van de Speeltuin niet te vergeten die alle kinderen ingeschreven hebben en ook alle metingen genoteerd hebben.