26 febr: 1e keer vissen als gezamenlijke ploeg nabij Klop op de rivier

De winterstop zit er bijna weer op.  Het nieuwe jaar is al weer ruim een maand oud. De natuur is nog in winterslaap al komen de voorjaarsbloemen al weer voor de dag en bloeien zelfs al, let op de sneeuwklokjes.

Maar hoe heerlijk is het om de kou te trotseren en alweer zachtjes te gaan denken aan vissen.  Ja want op onze agenda staat dat op 26 februari de eerste wedstrijd gevist gaat worden.  Dat zal gebeuren bij Klop. als het niet te nat is, maar daar later meer over.

Hierbij een foto van de colblei, deze is te onderscheiden van de gelijkende brasem door het relatief grote oog en de rode aanzet bij de borst-en buikvinnen.

Als er de eerste keer in de rivier gevist wordt is de kans zeker aanwezig dat je deze vis aan je haak krijgt.

 

Een grote school jonge kolblei houdt zich schuil rondom een omgevallen boom in een rivier, die zowel dekking tegen roofvissen biedt als voedsel.

De kolbleien leven in scholen dicht bij de bodem waar ze met name ’s nachts voedsel zoeken in de vorm van ongewervelden die ze uit de bodem filteren. De soort komt verspreid voor over bijna heel Nederland, maar in het algemeen in wat dieper water zoals kanalen, meren en rivieren.

|Twee volwassen kolbleien zwemmen gezamenlijk boven de bodem.

hierbij van dichtbij zijn kop, weet je zeker dat je een kolblei vangt.

Als je van vissen houdt, moet je nu al weer zitten te popelen om te gaan beginnen! Komt allen weer!