3 sept: Familiedag bij HSV De Alver gehouden bij de Alverput!

 

Familiedag bij HSV De Alver  op zaterdag 3 september:

Er waren 23 vissers in de vroege morgen bij de Alverput om te vissen, een hele dag!

Wat hebben we met elkaar een gezellige dag gehad tijdens onze jaarlijkse familiedag  bij de Alverput. Met z’n allen bij de Alverput om te vissen en tussen de middag een heerlijke kop soep en broodjes.

Het was prachtig weer, een zomerse dag zo warm. In de openlucht heerlijk zitten vissen want dat is natuurlijk het hoofddoel en daarbij met elkaar bijpraten .

Na afloop van het vissen gewogen en met z’n allen naar de Til in Giessenburg voor een hap en een snap.  En natuurlijk de prijsuitreiking niet te vergeten!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

De morgen begon goed voor de latere winnaar, niet wetend op dit moment dat hij zou gaan winnen!

Zo begon het vis na vis verdween in zijn net Even rust en er volgen nog meer vissen Zo dit neemt niemand mij meer  af Even bijkomen na zo lang in de zon gezeten te hebben in die hitte vandaag!

Wat een winnaar hebben we vandaag in Cor Schot, hij heeft gewonnen met 4690 gram vis te vangen. Super, hij weet hoe je de vissen moet lokken en hoe je ze moet vangen zoals hij zelf zegt!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Alle 20 nummers van de Alverput waren bezet en er moest nog geschoven worden om iedereen een plaatsje te geven. Ook nieuwe gezichten waren er om ook weer eens mee te vissen.

’s Morgens zat iedereen heerlijk te vissen en ook nog in de schaduw en ’s middags moesten de paraplu’s er bij komen om de zon van je lijf te houden. Wat een warme dag was het vandaag!

 

Ook moest er tussen de middag nog een lunch naar binnen gewerkt worden, dat ging iedereen goed af en alle soep en broodjes zijn opgegeten. Iedereen had trek of je nu op de stoel zat, bank of zelfs in het gras. Met zulk weer in de open lucht een waar genoegen om zo met elkaar het “12 uurtje” te nuttigen. 

Deze soep en broodjes zijn mede gesponsord door:

|Onze dank hiervoor!

 

Zoals u kunt zien is het smullen geblazen!

 

Er was één visser die de soep op had en zei, ik ga bij mijn vrienden zitten, zo gezegd zo gedaan!

Er waren er ook die nog even gezellig bleven zitten genieten.

Straks moet het weer gebeuren,

 VISSEN, NOG TOT 3 UUR!!!  

Iedereen zocht zijn plekje weer op en de middag was warm en warm maar  de vissen hadden ook niet veel zin om te bijten.  Een matige vangst vandaag, jammer voor veel vissers.

Deze visser had zijn net al vroeg op de kant.

En toen moest er gewogen worden. Cor Goedhart neemt dat op zich en met kennis hoor geassisteerd door Cees van Dijk.

Ze zijn zo nieuwsgierig wat de weegschaal aangeeft en Cor maar vasthouden die schaal om  het precieze gewicht door te geven.

Hier loopt een gelukkig man, gewonnen dat weet hij nu al.

 

Als alle vis gewogen is gaan alle vissers naar de Til om daar de dag af te sluiten met een borrel en hapjes en zelfs aan het eind nog een ijsje. Daar is iedereen welkom met partner, vriend of vriendin.

Aan alle tafels is het eerste wat ze gaan halen drinken, de muntjes vliegen over de bar heen.

Als iedereen zijn drinken heeft neemt Flip Stijl het woord en vond het geweldig dat er zoveel mensen waren gekomen, zelfs Dingeman de Haan en zijn vrouw waren aanwezig, welkom.

Nu naar het spannendste moment van de dag: DE PRIJSUITREIKING

Flip Stijl heeft het spannend gehouden tot het laatst,  hij begon met de namen te noemen van de mensen die niets gevangen hadden en dat waren zelfs zes vissers. Daarna ging hij verder en de spanning steeg toch wel, er waren 5 prijzen en wie valt in de prijzen.  Cor Schot wisten we al maar wie waren de anderen. De grote winnaar vandaag Cor Schot krijgt uit handen van Flip Stijl de 1e prijs uitgereikt.

Zie hier de foto van de 5 prijswinnaars.

Van links naar rechts: Piet van Dijk 4e, Leo Kros 2e, Cor Schot 1e, Huib Batenburg 3e en laatste Elroy Ambachtsheer de 5e prijs

 

Flip had nog een verrassing voor de dames, hij begon met Jannie van Dijk, de enigste mee vissende dame.

Ook voor Corrie van Geffen was er een verrassing, onze trouwe hulp die altijd klaar staat om te helpen. Ze weet als geen ander het klappen van de zweep. Hartelijk dank namens ons allen en dat verdient een bloemetje!!!                 Voor de dames een bloemenbon!!!

Voor alle deelnemers hierbij de totale uitslag: Toch nog 34260 gram vis gevangen!!!

Natuurlijk willen we onze oudste deelnemer

Gijs van Noordenne niet vergeten op bijna 94e jarige leeftijd nog een hele dag in die hete zon vissen.

Hierbij een heerlijk moment en wachten om te genieten van de hete soep!

Geweldig gedaan!

 

 

 

De organisatie onder de bezielende leiding van Flip Stijl kijkt terug op een geslaagde dag, hij die deze dag mogelijk heeft gemaakt.

Organiseren en regelen is hem op het lijf geschreven.

Ook bedanken alle vissers het bestuur die er voor gezorgd heeft dat wij vandaag een gratis dag aangeboden hebben gekregen, die gesponsord werd door HSV De Alver.

Onze dank hiervoor!!!