11 mrt: 2e Natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen

Op het programma stond, de 2e natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen. Op zaterdagmorgen 11 maart, een prachtig zonnetje scheen en dat was vrijdag wel anders. Erg getroffen om al dat werk te doen en de  vrijwilligers kwamen in grote getalen.

Eerst werd er uitleg gegeven wat de bedoeling was.  We  werden in twee ploegen verdeeld en zo ging ieder naar de plaatsen waar het hard nodig was. Zieke bomen omzagen en opruimen zoals u hier kunt zien. Vele handen maken licht werk, dat was één ploeg die dat deden. De andere ploeg ging bij de bosschages alle takken die overhingen wegsnoeien en opruimen als je gaat wandelen geen tak in je gezicht krijgt.

Maar na al dat harde werken is er ook tijd voor koffie met lekkere koeken. En daar genoot iedereen van. De ploeg was inmiddels uitgebreid, er waren er nog meer gekomen. Dus het werd steeds gezelliger met elkaar onder het koffie drinken.

Na de pauze werd er weer hard gewerkt en de mevrouw van de koffie kwam ook weer met de soep en broodjes, wat ieder zich lekker liet smaken.

 

Geschreven door een vrijwilliger: Zaterdag, 11 maart was de tweede vrijwilligers dag Slingelandseplassen. Vrijdagavond woedde er  nog een ware sneeuwstorm maar zaterdag werden we getrakteerd op een prachtige zonnige dag. “Het was erg gezellig”. Er is veel gelachen en gedaan dat terwijl we samen lekker bezig waren buiten in de natuur.

De vissers waren vertegenwoordigd door zeven personen van beide verenigingen. Met twee grote visverenigingen met leden die regelmatig vissen op Slingeland moet dit toch meer kunnen zijn. Zeker omdat het nog leuk is om te doen, je levert  een bijdrage aan ons mooie viswater en aan het einde van de zomer is er ook nog eens een barbecue  voor alle vrijwilligers.

Er is weer veel gedaan om het gebied klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Voor de vissers zin er voorbereidingen gemaakt om visplekken te maken achter de nieuwe beschoeiing. Er zijn reeds plannen om dit jaar nog de eerste plekken aan de waterkant te realiseren achter de zwemplas. Het beheer van het gebied is ontzettend veel werk. We kunnen alle hulp goed gebruiken, al is het maar een paar uurtjes. Lijkt het je leuk en wil je je bijdrage leveren, geef je dan op via de WhatsApp groep of 0620625282 dan staat er een warme lunch voor je klaar!

 

Zo kunnen we terug kijken op een geslaagde dag waar we zeker nog meer  vrijwilligers oproepen om de schouders er onder zetten en er zo mooie plassen van kunnen

maken waar het heerlijk wandelen, recreëren, vissen en wat nog meer is!  (zie ingezonden bericht)