18 mrt: 3e Natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen

Op het programma stond, de 3e natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen.  Dit was de laatste in een serie van 3 dagen. De eerste moest uitgesteld worden vanwege het slechte weer.  Daar hadden we op zaterdagmorgen 18 maart geen last van.  Een strak blauwe hemel en de zon er bij en een grote opkomst van vrijwilligers om de schouders er onder te zetten voor de laatste keer voorlopig.

Eerst werd er uitleg gegeven wat we deze dag zouden gaan doen.

Er was een stuk bosschages waar al jaren niets meer aan gedaan was en dat moesten we bijna tot de grond gelijk maken. Allemaal opbossen en weer opgeladen en bij de beschoeiing in het water gooien. Een heel groot werk maar vele handen maken licht werk.  Dat was een grote ploeg. Ieder was  op een stuk bezig en zoals je ziet een heel groot werk.

De andere ploeg ging ook bomen snoeien, dat was onderhoudswerk. Maar niet minder nodig.

Zo was iedereen druk bezig op verschillende plaatsen.

 

 

De morgen ging snel voorbij en natuurlijk was er ook even tijd voor ontspanning en koffie drinken, dat we ons heerlijk lieten smaken.   En tussen de middag was er weer  soep en broodjes.

Zo kunnen we terug kijken op geslaagde dagen en het is nog lang niet klaar, maar met het oog op het broedseizoen, even pas op de plaats.

Allen die zich hiervoor beschikbaar gesteld hebben, heel hartelijk bedankt voor je bijdrage.  Zodat we weer van de mooie natuur in de Slingelandseplassen kunnen genieten.  En je levert een bijdrage aan ons mooie viswater!