23 sept: Op 10 en 11 juli waren er de viswedstrijden voor de Jeugd in samenwerking met Speeltuinvereniging Kindervreugd

Het is al even geleden maar toch nog een verslag van het jeugdvissen:

Ieder jaar organiseert HSV “De Alver” in samenwerking met Speeltuinvereniging Kindervreugd viswedstrijden voor de jeugd. Zo ook dit jaar weer en deze zijn gehouden op maandagavond 10 juli en dinsdagavond 11 juli, onder prachtige weersomstandigheden. Deze wedstrijden werden gehouden nabij het Gezondheidscentrum in de Giessen, waar veel ouders en belangstellenden komen kijken. De Alver heeft zo ook de ruimte om het vissen bij de jeugd onder de aandacht te brengen.

Op maandag- en dinsdagavond  werden de kinderen verdeeld over 5 groepen, er hebben ± 90 kinderen meegedaan. De kinderen kregen een hengel, aas en voer van de Alver zodat iedereen mee kon vissen.

Alles was goed geregeld.

Zoals u kunt zien, aan belangstelling geen gebrek. 

Zo begon de maandagavond van het vissen.

Wat een drukte en wat een gezelligheid. Zoveel kinderen en ouders. Ook de leden/vrijwilligers van de Alver die helpen een handje om alles klaar te leggen, optuigen van alle hengels en de kinderen helpen waar nodig.

Even toekijken, soms helpen, het mocht allemaal. Als de kinderen maar plezier hebben in het vissen  en ook een vis vangen, dat is ook gebeurd en zelfs grote aan zo’n klein hengeltje.

De jongste kinderen mochten op maandagavond vissen, op dinsdagavond de oudere groepen.

 

Hierbij wat foto’s van de kinderen die vissen en de belangstelling van de ouders, geweldig om te zien. De medewerkers van de Alver verlenen hand- en spandiensten zoals maden aandoen, vissen meten, soms nieuw tuig en uitleg aan de kinderen en ga zo maar door. Onmisbaar zijn ze.

De kinderen vonden het best spannend, maar onder het toeziend ook van pa gaat dat zeker lukken en ook wat hulp was soms nodig, het mocht allemaal.

Na afloop van de prijsuitreiking en voor alle kinderen was er een ijsje. Wat hebben ze genoten, ook de ouders, jong en oud kwam, opa/oma en alle belangstellenden.

Maar laten we de medewerkers  niet vergeten: De HSV De Alver en Speeltuin die klaar hebben gestaan dat alles goed verlopen is. Van de speeltuin wil ik toch even noemen Annie de Kuiper die alles netjes noteerde en alle metingen genoteerd heeft en daarna de prijzen uitgereikt.

Van de medewerkers van de Alver: Flip Stijl, Ernst Hartog, Piet van Dijk, Jannie van Dijk en Albert Janssen.

Zonder die hulp is het onmogelijk om zo viswedstrijden te houden!

 

.

         

     

Als HSV “De Alver” kijken wij terug op geslaagde avonden en bedanken alle vrijwilligers die deze avonden tot zo’n groot succes gemaakt hebben voor de jeugd.

Ook de leden van de Speeltuin Kindervreugd niet te vergeten.

Ook onze sponsors bedanken wij; Sportvisserij Zuidwest Nederland, grote animator voor de vissport, Rivierenland en Hareco Hengelsport die dit mede mogelijk gemaakt hebben. 

   Hengelsport Hareco       Sliedrecht

Deze collages zijn naar Sportvisserij Zuid-West-Nederland gestuurd zodat ze kunnen zien wat wij als Hengelsport voor onze jeugd doen!!!