31 mrt: Onderhoudswerkzaamheden bij de Alverput

De laatste twee weken zijn er verschillende onderhoudswerkzaamheden verricht bij de Alverput. Zoals overal is ook bij de Alverput onderhoud nodig.  Begonnen door Gijs van Weelden met het snoeien van de knotwilgen bij het begin van de Alverput. De bomen zijn om en om gesnoeid, is het niet zo kaal maar ook voor de vogels gedaan.  De vissenbossen moesten ook weer aangevuld worden en kon je het snoeihout van de knotwilgen weer gebruiken voor de vissenbossen.  Bos van wilgentakken is een schuilplaats voor jongen vissen!

Daarnaast na het baggeren van vorige herfst is er ook wel één en ander beschadigd aan de grasmat.  En  ook voor de steigers was het geen overbodige luxe om grond aan te vullen.   Eerst  de hoop grond bij de nieuwe bomen opgeruimd,  daarna bij de boot de hoop die er nog lag opgeruimd en een nieuwe kar grond gehaald om alles  aan te vullen.  Daarna ook graszaad ingezaaid. Ook bij het kleine hekje waren de tegels beschadigd en gebroken door het baggeren, dat is allemaal hersteld. Eerst een kar zand gehaald., zand er bij en hele tegels terug gelegd.

Gelijk door het grote hek zijn al die takken gesnoeid van die lage struiken.  Van alle takken, takkenbossen gemaakt en achter in de bocht in de houtwal gedeponeerd.  Goed voor alle vogels en insecten en wij zijn er snel klaar mee, als dat je alles moet afvoeren.  Nog niet klaar is het achterom het kleine putje maar dat komt ook nog.

Zoals u kunt lezen hebben de vrijwilligers hard gewerkt en hebben  we  weer een mooie put als het graszaad ook gaat groeien. Zelfs het gras is al gemaaid!

Onze grote dank gaat uit naar de vrijwilligers die dit allemaal gerealiseerd hebben.  DANK, DANK, DANK!