18 mrt: Heel Giessenburg moet schoon!

Heel Giessenburg moet schoon en ver daar buiten. Daar zijn de vrijwilligers van de HSV De Alver  op donderdag en vrijdag al mee bezig geweest op de Giessen.

Nu was het de beurt aan de straten en pleinen in Giessenburg om schoon te maken.

 Zaterdag 18 maart was het weer een drukte van belang in de Dorpskamer van Giessenburg. Jong en oud was afgekomen op de oproep om Giessenburg weer een beetje schoner te maken. Gewapend met prikstok, vuilniszakken en fel gekleurde hesjes ging een groep van ongeveer 50 man (jong en oud) op pad om zwerfafval te rapen. Na afloop was er natuurlijk weer een lekker kopje soep van de Til voor de harde werkers. En de jeugd kreeg ook nog een schoonmaak diploma mee naar huis.

Bedankt allen voor deze mooie opkomst zodat alle straten en pleinen, enz. weer schoon zijn!!!

Ook Jannie van Dijk doet ieder jaar mee met deze actie. Maar op de foto is zij alvast in de dagen daarvoor op pad gegaan en de hele Kerkweg schoongemaakt.  Zij had op zaterdag andere werkzaamheden ook voor HSV De Alver bij de Slingelandse Plassen.  Daar was de 3e natuurwerkdag en ook daar heeft zij haar steentje bijgedragen bij het opruimen van de gesnoeide takken.

Het leuke van deze actie was dat zij Gijs Kool ontmoette tijdens het prikken. Zie hier het stukje wat hij geschreven heeft dat op woensdagmorgen in het AD Rivierenland stond.

 

Zo kijken we terug op geslaagde dagen in Giessenburg, zowel op de Giessen als op de straten en pleinen.   

Maar laten we het vooral zo houden!!!