8 dec: Terugblik op het jaar 2022

EEN TERUGBLIK OP HET JAAR:

                   

 

December, de laatste maand van het jaar, tijd om terug te kijken op wederom een bewogen jaar 2022 door de Corona-crisis.

Op weg naar 2023 blikken we nog één keer terug met leuke verhalen, hoogtepunten en dieptepunten, bijzondere gebeurtenissen.

Over een paar weken is het al weer 2023. Op vrijdag 31 december – en natuurlijk nu ook al – is het genieten geblazen van heerlijke oliebollen.

Wij als bestuur hopen er met z’n allen weer een mooi jaar van te maken, een website  met veel leesplezier en mooie foto’s.

Ga nu nog even genieten van het afgelopen jaar: het visjaar leverde weer zoveel moois  op ondanks de Corona-crisis.

Januari:  Natuurwerkdagen op de Slingelandseplassen

Nieuwjaarsreceptie op 8 januari: mocht niet doorgaan i.v.m. corona. Wat wel door kon gaan waren de Natuurwerkdagen bij de Slingelandseplassen op 8 januari, 12 februari en 12 maart. 

 

De Slingelandseplassen, ons natuur gebied en de putten om in te vissen. Er was veel achterstallig onderhoud. Vorig jaar hebben we het gebied ook al onderhanden

genomen. Maar het was weer hard nodig want het achterstallig onderhoud was nog niet opgelost. Het was een groot succes zoveel opkomst van karpervissers en andere vissers en mensen die de plassen een warm hart toedragen. Super om er zo bij betrokken te zijn om ons natuurgebied weer een mooie uitstraling te geven en heerlijk te kunnen gaan zitten vissen. Ook is het hele terrein van afval ontdaan. Zakken vol moesten worden meegesleept.  Jammer dat de mensen nog zoveel achterlaten in zo’n mooi natuurgebied. Maar het was weer helemaal schoon!!!

Februari: Ledenvergadering

Op vrijdagavond 18 februari is voor de 55e keer de ledenvergadering gehouden van HSV De Alver in de Til te Giessenburg. Nadat vorig jaar de ledenvergadering niet door kon gaan zijn we nu heel blij dat de versoepelingen van de corona nu mogelijk heeft gemaakt dat deze ledenvergadering wel door kon gaan. Door de enorme Eunice (storm) waren er veel afmeldingen maar toch nog een leuke ploeg bij elkaar.

De kampioenen van het seizoen 2021 werden gehuldigd en ook de aanwezige jubilarissen.

Hier kunnen we trots op zijn,

 

 

Nadat wij alle verplichte stukken hebben doorgenomen is nu tijd voor het huldigen van onze kampioenen van de competitie.

En gaan we nu aandacht schenken aan al die kampioenen en onze trouwe leden die we altijd in het zonnetje zetten voor zoveel jaar lidmaatschap.

Dit is onze ALGEHELE  KAMPIOEN VAN HSV DE ALVER:

“LEO KROS” WAT EEN  GROOTS KAMPIOEN!

 

Maart:  Vuil vissen op de Giessen

Heel Nederland Schoon. Daar doen de vrijwilligers van HSV De Alver al voor de 54e keer aan mee. Op donderdag en vrijdag 17 en 18 maart zijn ze de hele Giessen af geweest van de Appelmansheul tot aan de Spoorbrug bij Hardinxveld en dat aan twee kanten met de boot genaamd (de Bertus). Zo zijn ze bezig geweest en hebben het vuil tussen het riet vandaan gehaald. Je zou denken het zal wel minder worden want iedereen is met het milieu bezig maar niets is minder waar, jammer maar het was zeker niet minder dan vorig jaar.

Het is nog zo hard nodig en stoppen ermee zou dit allemaal in de Giessen blijven liggen, zoals u kunt zien een hele container vol met van alles en nog wat. En daarnaast die hier niet opstaat meer dan een vuilniszak met lege drankflessen en blikjes.  Dank nogmaals voor jullie inzet.

April: Nationale Secretaresse dag

21 apr: Nationale Secretaresse dag, ook bij HSV De Alver”

Donderdag 21 april was het weer zo ver: “Secretaresse dag”

Op zo’n dag worden alle secretaressen in het zonnetje gezet.
Zo ook bij Jannie van Dijk, als secretaresse van HSV “De Alver” aangenaam verrast was zij toen er een boeket bloemenwerd bezorgd.
 

 

 

Sinds 2006 als secretaresse van de club.  Dat doe ik met veel plezier, daarnaast ook de website van de club verzorgen.

Mag ik jullie allen bedanken, BESTUUR en ook alle leden voor deze leuke suggestie.

Het blijkt maar weer dat het gewaardeerd wordt en ik ga proberen om het zo te blijven doen.

Jannie van Dijk, Secretaresse HSV “De Alver”

 

 

 

 

 

 

 

Mei: Vrijwilliger van het jaar!

Hij is gekozen als“Vrijwilliger van het jaar”door Sportvisserij 

Zuid-West Nederland. Wat een verrassing was dat zeg! 

Ik dacht: heb ik dit verdiend bij de uitreiking dit is zo mooi! Dit is zo enorm bijzonder, ik wist niet wat ik hoorde, had het niet zien aankomen. Dit is prachtig, maar dit is….., dit ben ik hé, dit gaat over de band tussen mijn visclub en mij.

Heel bijzonder en zo eervol!!! 

JUNI: Uitreiking blokwedstrijden

Ook werd er nog gevist zeker naast alle andere activiteiten en zie hier de winnaars van het 1e blok van de 3 ploegen.

De woensdagavond heeft het eerste blok gevist en de winnaar is Glenn Timmer met 304 punten

Deze 4 vissers hebben samen met Glenn Timmer het 1e blok gewonnen.  Super gedaan en op naar het volgende blok.

Leo  Kros 2e met 302 punten Albert Janssen 3e met 258 punten Cees Ambachtsheer 4e met 252 punten Menno Klop 5e met 246 punten

 

De zaterdagwal heeft ook het eerste blok gevist en de  winnaar is

Leo Kros met 314 punten

Deze 4 vissers hebben samen met Leo Kros het 1e blok gewonnen.
 Cor Schot 2e met 284 punten  Patrick de Ruiter 3e met 261 punten  Adri Nieuwendorp 4e met 258 punten  Dirk van Rijzewijk met 235 punten
De bootcompetitie heeft ook het 1e blok gevist en de winnaar is

Ernst Hartog met 260 punten

Deze 4 vissers hebben samen met Ernst Hartog het eerste blok gewonnen.

  Flip Stijl 2e met 258 punten  Wijnand van Ooijen 3e met 225 punten  Jan de Goei 4e met 186 punten  John Rozing 5e met 180 punten
JULI: Wedstrijden met de Jeugd in combinatie met Speeltuinvereniging Kindervreugd Ieder jaar organiseert HSV De Alver in samenwerking met Speeltuinvereniging Kindervreugd viswedstrijden voor de jeugd. Zo ook dit jaar weer en deze zijn gehouden op maandagavond 11 juli en dinsdagavond 12 juli, onder prachtige weersomstandigheden. Deze wedstrijden werden gehouden nabij het Gezondheidscentrum in de Giessen, waar veel ouders en belangstellenden komen kijken. De Alver heeft zo ook de ruimte om het vissen bij de jeugd onder de aandacht te brengen.

Op maandag- en dinsdagavond  werden de kinderen verdeeld over 5 groepen, er hebben ± 90 kinderen meegedaan. De kinderen kregen een hengel, aas en voer van de Alver zodat iedereen mee kon vissen. Alles was goed geregeld.

Zoals u kunt zien, aan belangstelling geen gebrek. 

AUGUSTUS: Grote Visdag

Op zaterdag 20 augustus is de Grote Visdag gehouden, de heren hebben in het Kanaal van Steenenhoek gevist vanaf de Schelluinsebrug.

Er waren 20 vissers naar het kanaal gereden om de prijzen binnen te halen, die waren niet mis op deze dag.  De slogan is dan ook, IEDEREEN HEEFT PRIJS.

De grote winnaar was Henk Leendertse, hij zit wel lekker op  de stoel maar zijn net zat vol met brasems en hij moest even bijkomen.  Niemand kwam  in de buurt  van die 8025 gram.

Een  geweldige winnaar hebben we op deze dag!!!

 

 

 

 

 

Ook de jeugd kwam aan de beurt, ’s middags in de Alverput.  

Junior Wijnants heeft met een klein hengeltje deze brasem gevangen.

Daarmee wist hij ook de wedstrijd te winnen.

Maar waar een klein meisje groot in kan zijn, ook zij ving met zo’n klein hengeltje een brasem en won de 2e prijs.

 

 

Sportvisserij Nederland heeft gezorgd voor een tas vol met vis attributen, de deelnemers waren zeer verrast wat ze allemaal kregen.   Super geslaagd voor de jeugd!

 

 

 

De winnaar had zoveel in zijn net dat Cor Goedhart zei, opschieten met die foto. Maar hij heeft wel sterke armen. De winnaars van de Grote Visdag, Henk Leendertse,  Menno Klop en Leo Kros waren de besten vandaag.

Na afloop naar Plein 2 om in de buitenlucht nog heerlijk na te genieten. Jannie van Dijk had nog spullen van Sportvisserij om uit te delen, waar ze allemaal blij mee waren en het ijsje!

Wat een pret hadden alle vissers.   Het was een geweldig slot van deze fantastische dag!!!

SEPTEMBER: Familiedag bij de Alverput  / Maaien Alverput

Op zaterdag 4 september is de Familiedag gehouden bij de Alverput. Geen tent maar in de buitenlucht gezellig met elkaar aan de lunch. Zoals altijd Corrie van Geffen ons trouwe hulp, bezig met de soep inschenken. Na afloop naar de Til in Giessenburg voor een hap en een snap. 

 

Als u al die vissers ziet het zij met de lunch of met het vissen, plezier hebben ze, maar wat wil je nog meer met zulk mooi weer.  Cor Schot heeft de wedstrijd gewonnen!!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Maaien bij de Alverput. 

De Alverput heeft een prachtige grasmat en de 3 ploegen stonden weer klaar om het gras te  maaien. Zo hebben ze dit afgelopen jaar gezorgd voor een prachtige put waar heel veel mensen met plezier hebben gevist. Aan alle drie de ploegen zijn wij heel veel dank verschuldigd.

Nogmaals bedankt voor jullie inzet!!!       

OKTOBER: Baggerwerkzaamheden in de Alverput

In 2022 stond op de agenda van het Waterschap, de Neerpolderse wateren baggeren, zo ook onze Alverput stond op de lijst.  Daar waren wij heel blij mee, maar hoe gaat het met onze vissen.

Visserij Service Nederland heeft de vissen er uit gehaald en in de bun bewaard  en later weer teruggezet.

Zoals u ziet zitten er mooie vissen in de Alverput, er kwamen verschillende vissen boven water.  Het baggeren kon beginnen door de fa. de Heer. Rijplaten op de grasmat en zo konden de auto’s de bagger afvoeren.  Een baggerboot in de put en alles werd netjes  geregeld. Er  is ook veel plompenblad met wortels uitgehaald.

Zo hebben we weer een diepere en schone Alverput waar we volgend seizoen ongetwijfeld veel plezier van zullen hebben.

Controleurs van HSV De Alver: 

Ook een woord van dank aan onze controleurs die het hele jaar er voor zorgen dat alles verloopt zoals de regels zijn van Sportvisserij Nederland.  Bedankt namens alle vissers!

NOVEMBERSinterklaaswedstrijd werd gevist in het Merwedekanaal in Arkel

De Sint kwam met de boot varen naar Arkel om de kadootjes

uit te delen.

Van Sint kreeg  iedereen een boterletter

De drie prijzen voor de winnaars!

  De drie prijswinnaars: 

1e prijs voor Leo Kros

2e prijs voor Jannie van Dijk

3e prijs voor Wijnand van Ooijen

Gezellig onderonsje,  wie helpt de Sint?

DECEMBER: Kerstwedstrijden

Drie kerstwedstrijden zijn er gevist. De eerste werd gevist in de Surfput, aanwezig 19 vissers, winnaar Mathieu Klop,  de 2e in de Koeienput, aanwezig 17 vissers, winnaar Teus de Ruiter en de 3e in de Merwede bij Klop, aanwezig 13 vissers, winnaar Piet van Dijk.

Na drie wedstrijden waarvan de slechtste wedstrijd afviel kregen we drie winnaars die met een blij gezicht de envelop in ontvangst genomen hebben.

DE EERSTE PRIJS WAS VOOR:

MATHIEU KLOP MET 136 PUNTEN

2E PRIJS VOOR COR GOEDHART MET 126 PUNTEN

3e PRIJS VOOR TEUS DE RUITER MET 100 PUNTEN

 

Nu komt het waar het hele jaar omdraait: Wordt er nog vis gevangen, zie hier het resultaat!!! 

Totaal gevangen door alle vissers in 2022: 1443 kilo en 321 gram.

We hebben niet alle wedstrijden kunnen vissen, maar we hebben toch genoten van de wedstrijden die we wel gevist hebben.

De woensdagavond heeft in de 15 wedstrijden gevangen: 183.256 gram

De bootcompetitie heeft in de 25 wedstrijden gevangen: 527.149 gram

De zaterdagwal heeft in de 25 wedstrijden gevangen: 515.721 gram

De gezamenlijke zaterdagwal heeft in de 8 van de 10 wedstrijden gevangen: 104.850 gram

De Grote visdag wedstrijd heeft gevangen: 34.825 gram

De Familiedag wedstrijd heeft gevangen: 34.260 gram

De Sinterklaaswedstrijd heeft gevangen: 25.055 gram

De 3 Kerstwedstrijden hebben bij elkaar gevangen: 18.205 gram

Dit was een greep uit de vele activiteiten die HSV “De Alver” georganiseerd heeft voor haar leden in 2022 !

We hebben de coronacrisis gelukkig zo goed als achter ons gelaten: Maar:

      EN HOUDEN

Laten we dit niet vergeten!!!