8 dec: Terugblik op het jaar 2023

EEN TERUGBLIK OP HET JAAR:

December, de laatste maand van het jaar, tijd om terug te kijken op wederom een bewogen jaar 2023.

Op weg naar 2024 blikken we nog één keer terug met leuke verhalen, hoogtepunten en dieptepunten, bijzondere gebeurtenissen.

Over een paar weken is het al weer 2024. Op vrijdag 31 december – en natuurlijk nu ook al – is het genieten geblazen van heerlijke oliebollen.

Wij als bestuur hopen er met z’n allen weer een mooi jaar van te maken, een website  met veel leesplezier en mooie foto’s.

Ga nu nog even genieten van het afgelopen jaar: het visjaar leverde weer zoveel moois  op.

Januari: Nieuwjaarsreceptie op 7 januari:

             2023

Proost !!!   Op het nieuwe jaar!!!

Op onze uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie heeft u gehoor aan gegeven en met een grote groep hebben we het glas geheven in de Til op het nieuwe jaar!!!

Onder het genot van een hapje en een drankje was het een gezellige middag!

Februari: Ledenvergadering gehouden op 17 februari in de Til

Op vrijdagavond 17 februari is voor de 56e keer de ledenvergadering gehouden van HSV De Alver in de Til te Giessenburg. Nadat vorig jaar de ledenvergadering niet door kon gaan zijn we nu heel blij dat de versoepelingen van de corona nu mogelijk heeft gemaakt dat deze ledenvergadering wel door kon gaan.

De kampioenen van het seizoen 2022 werden gehuldigd en ook de aanwezige jubilarissen. 

Deze foto is van alle jubilarissen. 

Deze foto is van alle kampioenen van seizoen 2022!  De bloemen en bekers vliegen je om je oren!

Ook was er verdrietig nieuws: Overlijdensbericht van John Rozing.

Ons bereikte het droevige bericht dat op 13 februari is overleden John Rozing op de leeftijd van 80 jaar. John is bestuurslid geweest gedurende een reeks van jaren, daarnaast ook in de wedstrijdcommissie gezeten voor de boten.

Wij zijn hem dankbaar voor zijn jarenlange inzet en enthousiasme voor de vissport.

Maart: Voor de 55e keer vuil gevist op de Giessen op 16 en 17 maart

Heel Nederland schoon. Daar doen de vrijwilligers van HSV De Alver al voor de 55e keer aan mee.  Op donderdag en vrijdag zijn ze de hele Giessen af geweest van  de Appelmansheul tot aan de Spoorbrug bij Hardinxveld en dat aan twee kanten  met de boot genaamd (de Bertus).  Zo hebben ze het vuil tussen het riet vandaan gehaald. En ook alles wat in de Giessen drijft. Het is wel minder dan vorig jaar dat is mooi maar heel veel klein spul van plastic flesjes, heel veel plastic en lege drankflessen en bierflessen.

Albert Janssen is ook weer van de partij en kijkt of hij in het riet een  flesje of plastic ziet liggen. Niets ontgaat hem! Zoals ieder jaar is Piet van Dijk weer de schipper en er moet secuur gemanoeuvreerd worden om overal bij te kunnen , maar dat gaat hem handig af.  Ook Jannie van Dijk weet haar mannetje te  staan. Ieder jaar weer van de partij. De vuilniszakken zijn al aardig gevuld.

Alle watervogels waren al weer nesten aan het maken, zo kunnen ze weer in alle rust gaan broeden!!!

April: 7e wedstrijd gezamenlijke zaterdagwal op 8 april, Kanaal van Steenenhoek, de Paaswedstrijd!

Op zaterdagmorgen waren er veertien vissers aanwezig bij het Kanaal van Steenenhoek om de Paaswedstrijd te vissen.  Altijd weer spannend want er zijn drie prijzen te verdelen. Na loting ging iedereen onder aan de dijk naar zijn stekkie om te vissen!

Wat een visser is die man, das  een man die alles kan.  Dat kon je vandaag wel zeggen! De winnaar had vandaag geen moeite om zijn net vol te  krijgen. Vis na vis verdween in het net.

Met een net vol vis kwam hij bij de weegschaal,

Menno Klop is die man die alles en iedereen overblufte vandaag. De weegschaal had moeite met zo’n

gewicht 10720 gram!!!

Daarom is de prestatie van Menno nog bijzonderder want de nummer twee had bijna de helft minder in zijn net.

2e prijs was voor P. de Ruiter met 5910 gram en 3e prijs C. Goedhart met 3090 gram

Mei: Uitreiking 1e blok van de bootcompetitie op 27 mei

Het jaar is bijna al weer half om en hebben de boten hun eerste blok er op zitten. Waar hebben ze gevist, begonnen op 22 april in de Kloeve, daarna bij de Groot, vervolgens naar het Dorp om weer terug te gaan naar de Kloeve om daar ook nog even de catering mee te pakken en als laatste van het blok nabij het Dorp.

Wie mag zich deze keer de eerste winnaar noemen van de boten eerste blok:

De grote winnaar is geworden Ernst Hartog met 334 punten, hij heeft geen éne keer verstek laten gaan en in het eerste blok 3 van de 5 wedstrijden gewonnen, wie doet hem dat na. Zo’n kanjer is het !!!

 

 

Juni: Overgang van 30 juni naar 1 juli:

1 juli: Natuur-en recreatiegebied Slingelandse Plassen in Goudriaan officieel heropend

Terwijl de zon en regen elkaar afwisselden konden belangstellenden op zaterdag 1 juli een bezoek brengen aan natuur- en recreatiegebied Slingelandse Plassen in Goudriaan.

Burgemeester Segers heeft op

zaterdag 1 juli het gebied opnieuw officieel heropend.

Hij sprak lovende woorden aan al die vrijwilligers dat dit zo uniek is in de Waard waar zo’n groot gebied door vrijwilligers gerund wordt.

Er is zo een” Prachtige plek behouden” aldus de burgemeester.

 

Applaus voor al die vrijwilligers!!!

Sjoerd Veerman, voorzitter van de stichting zei het volgende:

Er is in de afgelopen periode hard gewerkt door een grote groep vrijwilligers vanuit de verschillende bij het gebied aangesloten verenigingen.

Vrijwilligers:

De stichting is eind 2021 opgericht en vanaf die tijd verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het gebied dat in totaal zo’n 35 hectare groot is.

Aart de Jong is voorzitter van de beheers groep en stuurt de groep vrijwilligers aan.

Hij wordt in de volksmond ook wel “de oppervrijwilliger genoemd” en wordt enthousiast bijgestaan door onder andere Jan Stuij en Aco Wallaard.

Ook nu bedankte Aart al die vrijwilligers voor het vele werk door hen verricht.

Juli: Op 10 en 11 juli waren er de viswedstrijden voor de Jeugd in samenwerking met Speeltuinvereniging Kindervreugd

Hierbij het verslag van het jeugdvissen, ook de HSV De Alver besteedt aandacht aan de jeugd en organiseert ook wedstrijden.

Ieder jaar organiseert HSV “De Alver” in samenwerking met Speeltuinvereniging Kindervreugd viswedstrijden voor de jeugd. Zo ook dit jaar weer en deze zijn gehouden op maandagavond 10 juli en dinsdagavond 11 juli, onder prachtige weersomstandigheden. Deze wedstrijden werden gehouden nabij het Gezondheidscentrum in de Giessen, waar veel ouders en belangstellenden komen kijken. De Alver heeft zo ook de ruimte om het vissen bij de jeugd onder de aandacht te brengen.

Op maandag- en dinsdagavond  werden de kinderen verdeeld over 5 groepen, er hebben ± 90 kinderen meegedaan. De kinderen kregen een hengel, aas en voer van de Alver zodat iedereen mee kon vissen.

Alles was goed geregeld.

Zoals u kunt zien, aan belangstelling geen gebrek. 

Augustus: 19 aug: Geslaagde Grote Visdag bij HSV “De Alver”

Op zaterdag 19 augustus is de Grote Visdag gehouden in het Kanaal van Steenenhoek voor de heren en in de Alverput voor de jeugd onder prachtige weersomstandigheden. Soms een druppel regen maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een fijne gezellige, maar vooral sportieve dag hebben we achter de rug. De heren hadden het prima naar hun zin bij het Kanaal en de jeugd genoot in de Alverput. Er waren mooie prijzen te verdienen. Bij de heren waren er 20 deelnemers om een gooi te doen naar de 1e prijs.

Bij de jeugd waren er 12 kinderen aanwezig, die het heel spannend vonden als er een vis aankwam, sommige zelfs een zeelt of brasem. 

Hierbij de winnaars:

Grote winnaar was Cor Schot met 9000 gram. Geflankeerd door vader en zoon Klop: Menno ving 8500 gram en Mathieu  ving 7310 gram.

Totaal gevangen door 20 vissers ruim

61 kilo vis, vorig jaar ook door 20 vissers bijna 35 kilo. Dit jaar zeker geslaagd.

Alle jeugd op de foto bij het hek, blij met de prijzen, voor allen was er een envelop met inhoud en chips en pakje drinken.

Ze gingen vrolijk naar huis met nog een balpen van de club.

Zo was iedereen tevreden!!!

Waar een klein meisje groot in kan zijn.

Pip de Ruiter was ze allemaal de baas!

Ze ving een grote zeelt van 46 cm en nog meer visjes en was daarmee de grote winnaar bij de jeugd met 135 cm.

2e is geworden Ralf Mostert met 79 cm en de 3e plaats was voor Luc de Ruiter en Rick Ambachtsheer, beiden met 55 cm.

 

.September: Maaien bij de Alverput door 3 ploegen

Bij de Alverput wordt er iedere week gemaaid door 3 ploegen die elkaar afwisselen. Zij doen het met veel plezier en als je klaar bent en je kijkt naar achter dan ben je gewoon blij dat we zo’n mooie put hebben met een prachtig stuk gras om te gaan zitten vissen.

Hier kunt u zien hoe prachtig de grasmat erbij ligt.

Wij hebben 3 fantastische ploegen die het allemaal keurig bij houden en daar mag ook wel eens aan aandacht aan besteed worden.

Hartelijk dank namens de vissers die daar heerlijk zitten te vissen en nooit door het hoge gras hoeven te lopen met hun spullen.

Oktober: Prijsuitreiking 5e blok zaterdagwal op 28 oktober

Het seizoen van de zaterdagwal zit er op. We gaan nu het 5e blok uitreiken. Er is door verschillende vissers veel gevangen dit seizoen. In het 5e blok  hebben ze gevist, de 21e wedstrijd in de Merwede bij Klop, 22e wedstrijd in het Merwedekanaal bij de Bazelbrug, 23e wedstrijd Peursumsevliet, 24e wedstrijd Slingelandseplassen/Koeienput en de 25e en tevens de laatste nabij de Jupiterflat.  Er is heel veel heen en weer gereden. Dat  hebben ze er wel voor over als je maar vis vangt.

Maar we hebben een winnaar en dat is geworden: 

Adri Smit met 734 punten, ook al 5e in het 2e blok en nu de grote winst als winnaar.

Toch leuk als je aan het eind nog de hoofdprijs van het blok pakt. Dan ga je met een goed gevoel naar huis en kun je terug zien op een mooi seizoen!

 

( zo zit een echte visser erbij, ontspannen en alles binnen handbereik)

 

November: Uitreiking 2e blok van de gezamenlijke zaterdagwal op 11 november

De gezamenlijke zaterdagwalploeg viste totaal 10 wedstrijden, in het voorjaar acht wedstrijden en na de 25 wedstrijden van de boten en zaterdagwal nog twee wedstrijden.

De uitreiking van het 1e blok van de gezamenlijke zaterdagwalploeg was op zaterdag 1 april. (geen 1 april grap) Ze hebben op verschillende locaties gevist en één wedstrijd kon zelfs niet gevist worden vanwege ijs op de Alverput.

Nu is de uitreiking van het 2e blok van de gezamenlijke zaterdagwalploeg op 11 november. De visvangst is dit seizoen maar matig en veel met lege handen  of hoe je het noemen wil, een nul achter hun naam, niet leuk, maar elke visser hoopt volgende keer weer beter.

Maar na al die wedstrijden hebben we toch een winnaar  en dat is:

Cees Ambachtsheer

            met  382 punten!!!

 

Geweldig gedaan en je kunt terug kijken op een goed seizoen!

 

3 nov: Gijs van Noordenne 95 jaar geworden!

ODE AAN GIJS VAN NOORDENNE

Op vrijdag 3 november 2023 is

Gijs van Noordennen 95 jaar geworden!   

Ons oudste mee vissende lid van HSV “De Alver”.  Wat een prestatie is dat al die jaren vissen bij de club. Namens HSV “De Alver” van harte gefeliciteerd met je 95e verjaardag. Geniet van deze dag!!!    Wat een bijzondere dag voor jouw en voor de club dat wij in ons midden een  95 jarige visser hebben die regelmatig aan de waterkant te vinden is om te vissen.

December: Er zijn 3 kerstwedstrijden gevist

De eerste kerstwedstrijd werd gevist op 11 november in de Alverput, aanwezig 18 vissers, winnaar Menno Klop met 2890 gram. De 2e kerstwedstrijd werd gevist in Peursumsevliet op de steigers, aanwezig 12 vissers, winnaar Menno Klop met 3330 gram. De 3e kerstwedstrijd werd gevist in de Koeienput, aanwezig 13 vissers, geen winnaar, niemand heeft vis gevangen.

Maar je moet 2 wedstrijden mee vissen om in de prijzen te kunnen vallen. De slechtste wedstrijd valt af en na 3 wedstrijden hebben we een winnaar.

Hij heeft de eerste 2 gewonnen, record na record mag je wel zeggen en wie heeft dit voor elkaar gekregen, de 1e prijs is voor  MENNO KLOP  MET 140 PUNTEN,

2e prijs was voor Mathieu Klop en Albert Janssen alle twee met 120 punten.

Nu komt het waar het hele jaar omdraait: Wordt er nog vis gevangen, zie hier het resultaat!!! 

Totaal gevangen door alle vissers in 2023: 1948 kilo en 844 gram.

We hebben op één na alle wedstrijden kunnen vissen, en hebben genoten van de wedstrijden die we gevist hebben.

De woensdagavond heeft in de 15 wedstrijden gevangen: 316.000 gram

De bootcompetitie heeft in de 25 wedstrijden gevangen: 605.679 gram

De zaterdagwal heeft in de 25 wedstrijden gevangen: 676.100 gram

De gezamenlijke zaterdagwal heeft in de 9 van de 10 wedstrijden gevangen: 179.045 gram, kon niet door gaan ivm vorst

De Grote visdag wedstrijd heeft gevangen: 61.060 gram

De Familiedag wedstrijd heeft gevangen: 69.330 gram

De Sinterklaaswedstrijd heeft gevangen: 9.200 gram

De 3 Kerstwedstrijden hebben bij elkaar gevangen: 32.430 gram

Dit was een greep uit de vele activiteiten die HSV “De Alver” georganiseerd heeft voor haar leden in 2023 !

Maar we moeten blijven:

      EN  HOUDEN

Laten we dit niet vergeten!!!