• Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 03
  • Banner Hsv 05
  • Banner Hsv 04

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

 

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie02

Laatste nieuws

19 mrt: Heel Giessenburg moet schoon en ver daar buiten!!!

In Giessenburg gaan we alle bermen en straten schoon maken en daar kunt u aan meehelpen.

Op zaterdagmorgen 19 maart gaan we beginnen en als u wilt helpen bent u om 8.45 uur welkom bij de Til te Giessenburg.

Vorig jaar was er grote animo van ouders met kinderen en andere belangstellenden die de natuur een warm hart toedragen.

Laten wij als Giessenburgers het voorbeeld zijn voor de omgeving, de vissers maken het riviertje de Giessen al jaren schoon van afval dat in de Giessen waait en helaas er ook nog steeds ingegooid wordt.  De vissen kunnen het opeten en er dood aan gaan.

Laten we met elkaar de schouders er onder zetten en kom op zaterdag 19 maart naar de Til.

(meer…)

06 maart 2022

5 en 12 mrt: Deze twee wedstrijden gaan niet door

Nadat er op 26 februari door twaalf vissers geen vissen zijn gevangen op één visje na. Heeft de wedstrijdcommissie in overleg met  de aanwezige vissers besloten om het wedstrijdvissen op te schorten t/m 19 mrt.  Dit omdat er eigenlijk geen vissen gevangen werden en het weer ook niet altijd mee werkt.

Wij hopen dat u hier begrip voor heeft en zien u graag weer op 19 maart aan de oever van het Merwedekanaal te  Arkel.

De wedstrijdcommissie

01 maart 2022

26 febr: 1e wedstrijd gezamenlijke zaterdagwal nabij de Jupiterflat

De eerste keer vissen in het nieuwe seizoen.  Waar gaan we vissen, bij Klop op de rivier lukte niet, bij het pontje lukte niet, bij de Surfput lukte niet, waar dan wel, op het laatste  moment naar de Jupiterflat in de Buiten Giessen. Het had gevroren maar toch waren er twaalf vissers gekomen om een gooi te doen naar de winst. In de  loop van de morgen werd het prachtig weer met  een lekker zonnetje.

 Niets zou in de weg kunnen staan om een visje te vangen, maar dat bleek niet zo eenvoudig als het lijkt. Want van de twaalf vissers wist er één visser één visje te vangen en de grote winnaar is vandaag:

Albert Janssen met 20 gram, hij presteerde het toch maar om  een visje te vangen. Geweldig gedaan!!!

(meer…)

26 februari 2022

26 febr: 1e keer vissen gezamenlijke zaterdagwalploeg in de Surfput bij de Slingelandseplassen

LET OP:

26 febr: wijziging waar gaan we vissen!

De 1e keer vissen zou zijn bij Klop in de rivier, helaas door het hoge water is het niet mogelijk.  Op de ledenvergadering besproken, misschien bij het Pontje, maar door de hoge waterstand die tot aan het fietspad komt kan dat ook niet doorgaan.

WAAR  GAAN WE WEL VISSEN:

We gaan vissen in de 

Surfput.

Zoals je kunt zien hebben we hier meer gevist.

 

Namens de wedstrijdcommissie.

24 februari 2022

12 febr: Natuurwerkdagen bij de Slingelandseplassen

De Slingelandseplassen, ons natuurgebied  en de putten om in te vissen. Nu is er door de de initiatiefgroep natuurwerkdagen georganiseerd. Waarvan de eerste geweest is op 8 januari.  Het was een groot succes zoveel opkomst van karper vissers en andere vissers, maar ook van de andere takken op natuurgebied waren er diverse mensen. Super om er zo bij betrokken te zijn.

De tweede natuurwerkdag is gehouden op zaterdag 12 februari.  Weer genoeg vrijwilligers aanwezig om de schouders er wederom onder te zetten.

(meer…)

21 februari 2022

18 febr: Voor de 55e keer ledenvergadering gehouden in de Til

Op vrijdagavond 18 februari is voor de 55e keer de ledenvergadering gehouden van HSV De Alver in de Til te Giessenburg. Nadat vorig jaar de ledenvergadering niet door kon gaan zijn we nu heel blij dat de versoepelingen van de corona nu mogelijk heeft gemaakt dat deze ledenvergadering wel door kon gaan. Door de extreme storm Eunice waren er veel afmeldingen maar toch nog een leuke ploeg bij elkaar.

De kampioenen van het seizoen 2021 werden gehuldigd en ook de aanwezige jubilarissen.

Hier kunnen we trots op zijn,

zulke trouwe leden en zoveel

kampioenen van verschillende ploegen!!!

 

(meer…)

19 februari 2022

18 febr: 55e ledenvergadering in de Til

Uitnodiging aan alle leden:  

AANDACHT: VOOR DE LEDENVERGADERING

Die wordt gehouden in de Til, Breestraat 1 te Giessenburg op vrijdag 18 februari om  20.00 uur.

(meer…)

09 februari 2022

5 febr: De gesloten tijden, hoe zit het ook alweer?

De gesloten tijden komen er weer aan. Hoe, waarmee en wanneer mag ik nu wel en niet vissen? In dit artikel zetten we het voor je op een rijtje!

In het voorjaar hebben sportvissers te maken met twee gesloten periodes: een gesloten tijd voor vissoorten (=directe terugzetplicht) en een gesloten tijd voor bepaalde aassoorten. Met name voor de snoek, snoekbaars en baars geeft dit altijd veel vragen. Hieronder lees je hoe het zit, aan de hand van enkele voorbeelden:

(meer…)

04 februari 2022

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2022 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro