10 jan: De Controleurs van HSV De Alver

Ook in het nieuwe jaar zijn onze Controleurs  regelmatig te  zien aan de waterkant om te controleren of ieder zijn papieren op orde heeft.

Veel vragen:

 

Zomaar een greep wat ze zo al meemaken b.v.

bij de Slingelandse plassenDaar wordt gecontroleerd door de Alver en controleurs van HSV De Graafstroom, vooral nachtvergunningen voor het karpervissen zijn erg populair..

Met name in de Karperput.

Op een bewolkte dag gaan ze op pad om  te kijken hoe en wat ze tegen komen. Het is nog erg rustig met de sportvissers. Toch denken ze nog wel wat hengelaars tegen te komen.

Het is belangrijk dat er door verschillende Controleurs op verschillende momenten in de week controle uitgevoerd wordt. Zo krijgen we een beeld van wie er meestal aan de waterkant te vinden zijn. Zo komen ze bij een sportvisser, zit met 2 hengels te vissen en vragen hem vriendelijk naar zijn VISpas. Hij heeft netjes alle papieren op orde. Ze maken een praatje en geven antwoord op de vragen van de sportvissers, daar nemen ze alle tijd voor. Alle sportvissers die ze vandaag tegenkomen, hebben alles keurig in orde -ze zijn blijkbaar goed op de hoogte van alle regels omtrent de sportvisserij-. 

Controle op de Giessen:  

 

De Controleur gaat met een boot varen op de Giessen en komt zo ook verschillende vissers tegen, het gebeurt weleens dat er aan de waterkant iemand zit die niet voldoende papieren heeft en daar wordt dan op gewezen. 

In deze tijd is het vissen op snoek in een bootje op de Giessen  erg in trek. Na een dagje varen en controleren is het wel duidelijk: Controleur zijn is een hele sociale taak. De sportvissers zijn bovendien blij met de controles die ze krijgen en waarderen het werk van de Controleurs,.

 Mocht het helemaal uit de hand lopen dan kunnen de controleurs de hulp in roepen van de BOA’s van Sportvisserij Nederland en die schrijven vette boetes.

 

Zorg ervoor dat alle papieren in orde zijn en dan heb je een gezellig praatje met de Controleur en ook houd je visplek schoon.

Tot ziens aan de waterkant! De CONTROLEURS