17 jan: 3.000 HECTARE nieuw viswater in 2018

Sportvisserij Nederland, de hengelsportfederaties en-verenigingn zijn druk bezig om zoveel mogelijk federatief en verenigingswater in te brengen in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren. Zo is er in 2018 maar liefst 3.000 hectare nieuw viswater beschikbaar gekomen voor alle VISpashouders.

Elke maand publiceert Sportvisserij Nederland een digitale aanvullingslijst met de meest recente aanwinsten van nieuw viswater in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren.

Het doel is om zoveel mogelijk water in Nederland beschikbaar te maken voor de aangesloten sportvissers. In 2018 is dat met 3.000 hectare aardig gelukt, maar in 2019 willen we hier nog meer werk van maken door hengelsportfederaties en – verenigingen te bewegen om hun wateren landelijk uit te wisselen.

 

VISPLANNER APP

Zie hier voorbeelden van ingebracht water: 

* Polderwater Culemborgerwaard * Gemeentewater Leeuwarden * Wateren Vlissingen en Middelburg * Wateren in en nabij Den Helder * Deel van het Valleikanaal bij Woudenburg * Wateren in en rondom Drachten * Veel water in Gorinchem en omgeving * een stuk van het Zwarte Water  * Veel gemeentewater in Friesland.

De hiervoor genoemde voorbeelden van de dit jaar nieuw ingebrachte wateren laat zien dat dit verspreid door heel Nederland gebeurt. Al deze nieuwe wateren zijn reeds in de VISplanner verwerkt. Download de grastis VISplanner app op je smatphone zodat je altijd up-to-date ben en in één oogopslag kunt zien waar je met jouw VISpas allemaal mag vissen (zie www.visplanner.nl)

SPORTVISSERIJ NEDERLAND