5 nov: Mooi initiatief: Vissen met mensen met een fysieke beperking

MOOI INITIATIEF

Vrijwilliger Teus van Dijk is een middag gaan vissen met een bewoneer van een Syndion woonlocatie. Deze jonge bewoner is door fysieke beperking gebonden aan een rolstoel. Teus nam hem mee naar een visplateau in Hardinxveld-Giessendam, die door de opstaande randen veilig en toegankelijk is voor mensen die vanuit een rolstoel vissen.

Nieuwe visplek voor mensen met een fysieke beperking: Vissen in Hardinxveld-Giessendam

Teus van Dijk is al zeer lange tijd actief binnen de sportvisserij. Niet alleen gaat hij zelf graag vissen, ook is hij voorzitter geweest van HSV De Alver, waar hij nu zorgt voor het onderhoud van de vissteigers en verantwoordelijk is voor de vissende jeugd van Sportvisserij Zuid West Nederland, maar vooral voor onze eigen hengelsportvereniging.

Naast het uitoefenen van zijn hobby, vervoert Teus bewoners van een Syndion-woonlocatie (die  Teus vrijwillig heeft mee helpen opbouwen) in Hardinxveld-Giessendam naar hun dagbesteding. Helaas konden de bewoners door het coronavirus niet meer naar de  dagbesteding en moesten ze zoals de rest van Nederland in lockdown. Toen de maatregelen wat versoepelden kwam Teus met het idee om met diegene die daar in ge├»nteresseerd waren eens een middag te gaan vissen. 

Zo ging hij met een jonge  bewoner die in een rolstoel zit een middag naar de waterkant. Omdat Teus beschikt over een bus waarmee hij de bewoners ook naar hun dagbesteding bracht, had hij het vervoer al geregeld. Ook zorgde hij voor visspullen en uiteraard een mooie, geschikte locatie. Dit werd een visplateau in een klein parkje nabij de Jupiterflat in Hardinxveld Giessendam. Door de opstaande rand van het visplateau is deze veilig toegankelijk voor mensen die vanuit  een rolstoel vissen. Met  een MeeVIStoestemming op zak, kon de vismiddag van start. Binnen 5 minuten werd de eerste vis al aangehaakt, een mooie grote kolblei kwam boven water.

Op deze manier is Teus ook al eens met een andere jongen met een beperking gaan vissen. Deze jongen raakte na de vismiddag zo enthousiast dat zijn ouders een VISpas voor hem hebben besteld. Hij gaat nu regematig samen met zijn moeder vissen in de Alblas.

Als  de coronamaatregelen het toelaten zou Teus graag binnenkort weer eens met de bewoners gaan vissen. Lekker naar buiten.

Bedankt Teus voor de mooie initiatief!!!

Bron: Sportvisserij Zuid West Nederland

Als HSV De Alver ondersteunen wij dit prachtige initiatief van Teus,

geweldig hoor!!!