19 en 20 juli: Jeugdviswedstrijden HSV De Alver samen met Speeltuin

Het is al even geleden maar toch nog een verslag van het jeugdvissen:

Ieder jaar organiseert HSV De Alver in samenwerking met Speeltuinvereniging Kindervreugd viswedstrijden voor de jeugd. Zo ook dit jaar en deze zijn gehouden op maandagavond 19 juli en dinsdagavond 20 juli, onder prachtige weersomstandigheden. Deze wedstrijden werden gehouden nabij het Gezondheidscentrum in de Giessen, waar veel ouders en belangstellenden komen kijken.  De Alver heeft zo ook de ruimte om het vissen bij de jeugd onder de aandacht te brengen.

Zoals u kunt zien, aan belangstelling geen gebrek.

Op maandag- en dinsdagavond werden de kinderen verdeeld over 5 groepen, er hebben ± 90 kinderen mee gedaan.

De kinderen kregen een hengel, aas en voer van de Alver en zo kon iedereen vissen. Alles was goed geregeld.

Zo begon de maandagavond van het vissen. Wat een drukte en wat een gezelligheid. Zoveel kinderen en ouders. Ook de leden / vrijwilligers van de Alver die helpen een handje om het klaar leggen, optuigen van alle hengels en de kinderen helpen waar nodig.

Even toekijken en soms helpen, het mocht allemaal. Als de kinderen maar plezier hebben in het vissen en er ook één vangen, dat is ook gebeurd. 

Ook moesten we nog rekening houden met de corona regels maar alles liep gesmeerd.

Op maandagavond: de oudste groepen, op dinsdagavond de jongere groepen

 

Even de uitleg aan de kinderen Wie schrijft welke kinderen op als de vis gemeten moet worden

de wedstrijd kan beginnen

 

De prijsuitreiking en natuurlijk aan het eind voor elk kind een ijsje. Wat hebben ze genoten, zoo ook de ouders, jong en oud kwam mee als belangstelling.

Maar laten we de medewerkers niet vergeten: De Speeltuin en HSV De Alver die klaar hebben gestaan zoals u kunt zien om alles goed te laten verlopen.

Alle kinderen hebben een envelop met inhoud gekregen en een ijsje toe. Nu hebben we sponsoren die we graag even noemen om dit alles mogelijk te maken.

Welkoop  te Giessenburg                                                     De Snuffelhoek te Alblasserdam                                     Het Rivierenlandfonds te Gorinchem

 

En ook Sportvisserij Zuid West Nederland mogen we niet vergeten, onze grote animator voor de vissport

Als HSV “De Alver’ kijken we terug op geslaagde avonden en bedanken alle vrijwilligers die deze avonden tot zo’n groot succes gemaakt hebben voor de jeugd.  Ook de leden van de Speeltuin niet te vergeten die alle kinderen ingeschreven hebben en ook alle metingen genoteerd hebben.