3 apr: Inburgeringspakket voor burgemeester Segers en zijn vrouw

Enige tijd geleden werd de Alver benaderd om mee te doen aan het inburgerings plan van Gemeente Giessenburg om onze burgemeester die in Slingeland is komen wonen welkom te heten. Er zouden verschillende verenigingen van Giessenburg hem een gratis abonnement/vispas/lidmaatschap uitreiken. Zo kon de HSV De Alver natuurlijk niet achterblijven en hebben wij daar op ingespeeld.  Dat was op zaterdagmorgen om 10 uur bij de Pinkeveersebrug.  Ria van Wijngaarden van de Dorpsraad had hem met een smoes daarheen weten te lokken, met de mededeling dat hij  en zijn vrouw op de fiets het nieuwe park zouden gaan bekijken.

Maar ze wonen aan de Slingelandseweg  en al heel snel werd duidelijk dat ze vroegtijdig een stop moesten maken en stonden daar de mensen te wachten. Zo kreeg hij van elke vereniging een abonnement.  Van de HSV De Alver uiteraard een gratis vispas voor het jaar 2021.  Nu wisten wij natuurlijk niet of hij van vissen hield maar tot grote opluchting vist hij graag.

 

 

“Als je wilt inburgeren en mee wilt doen met het sociale leven zijn lidmaatschappen van verenigingen wel nodig” volgens Ria van Wijngaarden van het dorpsoverleg.

Zij kregen van de Geschiedkundige vereniging Giessenburg en Schelluinen, De Plattelandsvrouwen Passage, De HSV “De Alver” een jaarlidmaatschap en van de Doetse Kom een abonnement.

De Dorpskamer gaf een boek over de historie van Giessenburg. En Henk de Ruiter kwam met de “ambstwoning”vogelhuis.  Van Jannie van Dijk kreeg hij nog een vuilopraapstok met vuilniszak en handschoenen om te gebruikten bij ommetjes lopen door de Polder.

En namens heel Giessenburg nog een mooie bos bloemen en twee bonnen van de Buuf.

 

Uitreiking VISpas                                                                               Uitreiking vuilopraapstok

       

Een warmer welkom in Giessenburg hadden ze zich niet kunnen bedenken!!!