17 en 18 mrt: Voor de 54e keer vuil vissen op de Giessen

Heel Nederland Schoon. Daar doen de vrijwilligers van HSV De Alver al voor de 54e keer aan mee. Op donderdag en vrijdag zijn ze de hele Giessen af geweest van de Appelmansheul tot aan de Spoorbrug bij Hardinxveld en dat aan twee kanten met de boot genaamd (de Bertus). Zo zijn ze bezig geweest en hebben het vuil tussen het riet vandaan gehaald. Je zou denken het zal wel minder worden want iedereen is met het milieu bezig maar niets is minder waar, jammer maar het was zeker niet minder dan vorig jaar.

Het is nog zo hard nodig en stoppen ermee zou dit allemaal in de Giessen blijven liggen, zoals u kunt zien een hele container vol met van alles en nog wat. En daarnaast die hier niet opstaat meer dan een vuilniszak met lege drankflessen en blikjes.

 

Zoals ieder jaar is Piet van Dijk weer de schipper en er moet secuur gemanoeuvreerd worden om overal bij te kunnen, maar dat gaat hem handig af.    De vuilniszakken zijn al aardig gevuld.

Zijn assistenten dit jaar zijn: Albert Janssen en Jannie van Dijk, die het klappen van de zweep al kent. vissen, vissen maar!

De eerste foto is van één morgen vuil ophalen. De tweede foto is van vrijdag van één dag, bij Flip Stijl begonnen en zo tot aan de Spoorbrug en weer terug. Onbegrijpelijk zo veel.

 

Ook na zoveel bukken en plukken van vuil  in de boot zien te krijgen is er ook tijd voor een kopje koffie.

 

 

 Even een praatje maken met de schipper of alles naar zijn zin is.

 

Het resultaat van heel veel vuilniszakken vol en de nodige spullen die opgevist zijn.

Onze dank gaat uit naar het Waterschap Rivierenland voor het beschikbaar stellen van de boot en container om het vuil af te voeren.

Als je alles in het water opruimt is het ook begrijpelijk dat je de boot netjes achterlaat.

Alle watervogels waren al weer nesten aan het maken, zo kunnen ze weer in alle rust gaan broeden!!!