11 febr: De eerste natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen

 

In januari zou de eerste natuurwerkdag al gehouden worden maar de regen en de slechte gesteldheid van het terrein lieten het niet toe.

Maar op zaterdagmorgen 11 februari waren er toch aardig wat vrijwilligers naar de Slingelandse Plassen gekomen om de handen uit de mouwen te steken.

Eerst kregen we uitleg wat de bedoeling was. Er zijn 3 ploegen gemaakt met zaag om te gaan snoeien en al die takken moesten in de wal gegooid worden.  Zodat de beschoeing weer een goede basis krijgt.  Maar dat is veel werk. Daarnaast was het echtpaar van Dijk weer aanwezig om het hele terrein van al het achtergebleven vuil, blikjes, bekers enz. te ontdoen. Zoals u kunt zien moeten de takken in de wal achter de beschoeiing versterking gaan geven.

Ze staan hun mannetje wel de vrijwilligers.  De hoogste boom is geen probleem, op de 2e foto kunt u zien dat de hele tak het moet begeven. En later ook de andere takken.

 

En al die takken moeten verwerkt worden in de wallen.  Dus werk genoeg.

Ook wordt er tijd uitgetrokken voor koffie met wat lekkers en gezellig met elkaar praten over de werkzaamheden die allemaal nog moeten gebeuren.

Laat niet als dank voor aangenaam verpozen, de eigenaar de blikken en de dozen, maar de afvalbak is vlakbij en het terrein zou schoon kunnen blijven. Zo zijn Piet en Jannie de hele morgen bezig geweest om al het vuil op te ruimen. Nogmaals de oproep, de beheers groep doet er alles aan om het terrein netjes te houden en als bezoeker, neem uw vuil mee naar huis. Dit is het trieste resultaat van wat er op het terrein achter gebleven is.  Alleen al een zak met blikjes, daarnaast nog 2 zakken met vuil.

 

Zo gaat de morgen voorbij en iedereen heeft wel trek in een kop soep of een broodje, alles is in overvloed aanwezig en er wordt goed gezorgd voor de vele vrijwilligers die het zich goed laten smaken.

Na de versterking voor de inwendige mens zijn er nog verschillende vrijwilligers door gegaan en bedanken we allen die deze dag al tot een succes hebben gemaakt.

Maar zoals u hebt kunnen zien is er nog genoeg werk te doen, de volgende natuurwerkdag is op zaterdag 11 maart a.s. en de laatste is op zaterdag 18 maart. Zet vast in je agenda.

Komt allen om  de Slingelandse Plassen tot een mooi gebied te maken voor recreatie, wandelen, vissen en wat al niet meer!!!