16 en 17 mrt: Voor de 55e keer vuil vissen op de Giessen

Heel Nederland schoon. Daar doen de vrijwilligers van HSV De Alver al voor de 55e keer aan mee.  Op donderdag en vrijdag zijn ze de hele Giessen af geweest van  de Appelmansheul tot aan de Spoorbrug bij Hardinxveld en dat aan twee kanten  met de boot genaamd (de Bertus).  Zo hebben ze het vuil tussen het riet vandaan gehaald. En ook alles wat in de Giessen drijft. Het is wel minder dan vorig jaar dat is mooi maar heel veel klein spul van plastic flesjes, heel veel plastic en lege drankflessen en bierflessen.

Albert Janssen is ook weer van de partij en kijkt of hij in het riet een  flesje of plastic ziet liggen. Niets ontgaat hem! De vuilniszakken zijn al aardig gevuld. Zoals ieder jaar is Piet van Dijk weer de schipper en er moet secuur gemanoeuvreerd worden om overal bij te kunnen , maar dat gaat hem handig af. 

Je moet er wat voor over hebben en met gevaar dat je de plomp induikt toch maar even dat flacon pakken.

Ook Jannie van Dijk was weer van de partij en zo hebben ze met elkaar de klus weer geklaard.

Zoals je kunt zien hebben we heel veel opgehaald vooral veel klein spul. Het is zeker nog nodig dat dit gedaan wordt. Anders zou alles in het riet blijven liggen en in de Giessen ronddobberen. En wat hier niet opstaat is het hout dat we er  al uitgehaald hebben.

Alle lege flessen hebben we uit de container gehaald en in de glasbak gebracht. Daarnaast ook de blikjes verzameld en meegenomen, die opbrengst gaat naar de zending. Zo zijn we goed bezig!

Als je alles in het water opruimt en je hebt de boot schoon gekregen is het vanzelfsprekend dat je hem weer schoon achterlaat. Piet zorgt dat alles bij de motor in orde is en Albert maakt de boot schoon. Het resultaat mag er zijn!!!

Onze dank gaat uit naar het Waterschap Rivierenland voor het beschikbaar stellen van de boot en container om het vuil af te voeren.

Alle watervogels waren al weer nesten aan het maken, zo kunnen ze weer in alle rust gaan broeden!!!