13 Jan: De eerste Natuurwerkdag bij de Slingelandse Plassen zit erop!

Beste vrijwilligers van HSV De Alver:

Op de eerste natuurwerkdag op zaterdag 13 januari bij de Slingelandse Plassen.

Bij de Slingelandseplassen heeft de wind/storm van de afgelopen maanden ervoor gezorgd dat er meerdere bomen omgewaaid zijn. Dat betekend dat er weer veel werk bij is gekomen naast het jaarlijkse snoei- en knotwerk. Na de oproep zijn er veel vrijwilligers op af gekomen om de handen uit de mouwen te steken.

We kregen uitleg en er was van te voren een schema gemaakt en alle ploegen gingen met een groep op pad de ene naar de omgewaaide bomen, de andere naar het snoei- en knotwerk, zo was er voor iedereen genoeg te doen.  Er werd gezegd om half 11 is er koffie met wat lekkers wat iedereen zich goed liet smaken. Ook even ontspanning en gezellig met elkaar praten over de werkzaamheden die allemaal nog moeten gebeuren.  Vorig jaar is er al veel achterstallig onderhoud verricht en het gebied ziet er goed uit. Daarna weer aan de slag om volgende taken af te maken.

 

Er is een ploeg druk bezig om alle takken die van de knotwilgen afgekomen zijn op te ruimen. Zo heeft ieder een taak.

 

 

Ook Jannie van Dijk was weer van de partij om al het vuil op te ruimen.  Nogmaals de oproep , de beheers groep doet er alles aan om het terrein netjes te houden en als bezoeker, neem uw vuil mee naar huis.

 

Ook dames waren van de partij, na eerst het vuil opgeruimd te hebben, was er snoeiwerk. Langs de zwemplas hebben ze bijna alle bomen van de scheuten/takken ontdaan. Keurig op bosjes gelegd zodat het makkelijk opgehaald kon worden.

Toen was het tijd voor de lunch.

 

Voor alle medewerkers was er heerlijke erwtensoep en belegde broodjes, daar was iedereen wel aan toe na zo’n morgen sjouwen. Alles was in overvloed aanwezig en ze lieten het zich goed smaken. Het was heerlijk!!!

Na het versterken van de inwendige mens zijn er nog verschillende vrijwilligers door gegaan en

bedanken we allen die deze dag tot een succes hebben gemaakt.

Maar zoals u hebt kunnen zien is er nog genoeg te doen, de volgende natuurwerkdag is op zaterdag 10 februari, zet vast in je agenda.

Komt allen om de Slingelandse Plassen tot een mooi gebied te maken voor recreatie, wandelen, vissen, mountainbiken en wat al niet meer!!!