9 mrt: 3e en laatste Natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen

Een grote opkomst voor de 3e en tevens laatste natuurwerkdag bij de Slingelandseplassen dit seizoen, onder prachtige weersomstandigheden. Er moest vandaag veel gebeuren.  De Gemeente heeft alle bomen geïnspecteerd en er  waren 3  grote bomen afgekeurd die gevaarlijk zouden zijn en voor 15 maart omgezaagd en opgeruimd moesten zijn. U kunt zich voor stellen wat een werk dat is.  Dat kunt u aan de foto’s zien.

Er waren 2 ploegen met een houtversnipperaar om die grote bomen op te ruimen en zo was iedereen druk bezig.

De bedoeling is om hier een stoel van te maken. leuk idee.

Maar er was ook tijd voor koffiepauze met heerlijke grote koeken. Iedereen kon even uitrusten en met elkaar praten en genieten ook van het mooie weer.

Wat een zwaar werk dat is die grote bomen doorzagen, je wilt niet weten wat een power die mannen hebben en diep onder de indruk dat ze dit de hele morgen doen.

Ook de dames waren weer aanwezig!

Zo ging de morgen voorbij en was de lunch inmiddels aanwezig, iedereen had best trek en er werd gretig gebruik van gemaakt.

Zo kunnen we terug kijken op geslaagde dagen en het is nog lang niet klaar, maar met het oog op het broedseizoen, even pas op de plaats.

Allen die zich hiervoor beschikbaar gesteld hebben, heel hartelijk bedankt voor je bijdrage.  Zodat we weer van de mooie natuur in de Slingelandseplassen kunnen genieten.  En je levert een bijdrage aan ons mooie viswater!  

Ook een pluim aan de organisatie om het zo allemaal te regelen!!!