13 febr: De gesloten tijden, hoe zit het ook alweer?

De gesloten tijden komen er weer aan. Hoe, waarmee en wanneer mag ik nu wel en niet vissen? In dit artikel zetten we het voor je op een rijtje!

In het voorjaar hebben sportvissers te maken met twee gesloten periodes: een gesloten tijd voor vissoorten(=directe terugzetplicht) en een gesloten tijd voor bepaalde aassoorten. Met name voor de snoek, snoekbaars en baars geeft dit altijd veel vragen. Hieronder lees je hoe het zit, aan de van enkele voorbeelden:

Voorbeelden:

In de maand maart  mag je volgens de wet vissen met kunstaas, een stukje vis of een dood visje. Vang je hiermee een snoek dan moet u deze direct terugzetten (gesloten tijd voor snoek). Vang je een snoekbaars of baars die voldoet aan de minimummaat dan mag je deze snoekbaars of baars houden.

Van 1 april tot aan de laatste zaterdag van mei mag je niet met kunstaas, een stukje vis of met een dode vis vissen en moet je ieder snoek, snoekbaars of baar die je eventueel vangt, direct terugzetten ( zowel gesloten tijd voor aassoorten als voor de vissoorten snoek, snoekbaars en baars).

Vanaf de laatste zaterdag van mei (Nationale Hengel dag: einde gesloten tijd aassoorten en einde gesloten tijd voor snoekbaars, baars en snoek) mag je wettelijk gezien weer met alle aassoorten vissen en mag je bovenmaatse snoekbaarzen, baarzen en snoeken behouden.

Wij wensen iedereen die van snoeken houdt veel succes!!!