21 aug: Geslaagde Grote Visdag bij HSV “De Alver”

p zaterdag 21 augustus is de Grote Visdag gehouden in de Alverput onder prachtige weersomstandigheden. Wat een fijne gezellige, maar vooral sportieve dag hebben we achter de rug. De heren visten ’s morgens en de jeugd ’s middags, er waren mooie prijzen te verdienen.  Bij de heren waren 18 deelnemers om een gooi te doen naar de 1e prijs, een put vol met vissers.

Onze grote winnaar, kwam zag en overwon en hoe, John Post met 7196 gram, bijna twee keer zoveel als te nummer twee.

 

Bij de jeugd ’s middags was de grote overwinning voor Zef Peursum met 81 cm.

 

’s Morgens al vroeg waren de eersten aanwezig om te kijken, welk plekje zal ik geloot hebben?

 

 

De prijsuitreiking voor allen:

Heren en één dame:

De morgen verliep voor iedereen verschillend, de één ving veel vis, de ander minder en weer een ander helemaal niets. Maar als echte visser mag dat de sfeer niet drukken en bleef de stemming goed.  Na afloop ging Cor Goedhart en Jannie van Dijk wegen en noteerden de uitslag. De spanning liep aardig op. Wie heeft de meeste vis in zijn net zitten.

Het bleef spannend totdat ze bij John Post kwamen, die overtrof ze allemaal en won ruim, ruim met 7196 gram. Nog even volhouden om de weegschaal op de foto te zetten,

zo kreeg Cor Goedhart wel sterke spieren zoals je ziet.

Ook John was erg benieuwd wat de weegschaal aangaf.

Hierbij een foto van de eerste 3 winnaars:  van links naar rechts Elroy Ambachtsheer, John Post en Arie Meerkerk.

Maar er waren nog meer vissers die allemaal hun best gedaan hebben om  een vis te vangen:

Wat een vissers waren aanwezig, slechts één dame was in hun midden.

 

Jeugd:

Ook de jeugd visten ’s middags in de Alverput en probeerden een visje te vangen onder de bezielende leiding van Piet  en Jannie van Dijk, geassisteerd door Cor Schot.  Er was voor hengels, voer en aas gezorgd.

Heerlijk uit te zon te wachten op een vis om te meten:
En de jeugd maar vissen:  het was een gezellige drukte met ouders erbij om  te helpen.
Onze grote winnaar  Zef Peursum met 81 cm vis gevangen, geweldig hoor!!!

 

Natuurlijk nog op de foto met op de achtergrond de vlag van Rivierenland Fonds die mede deze dag tot een succes heeft gemaakt.

De verdere uitslag van de jeugd: de 2e prijs was voor Fin de Jong met 47 cm, 3e prijs Sara Wijnants 38 cm, 4e prijs Tim de Ruiter 23 cm, 5e prijs Jan Junior Wijnants 18 cm, 6e prijs Rick Ambachtsheer 11 cm,   7e prijs Dion Ambachtsheer 10 cm,  8e prijs Joke Slob 9 cm en de 9e  voor Tijn Sprong en 10e en 11e prijs was voor Luka Angenent en  Jan de Ruiter met 0 cm. maar toch een prijs.

Want de slogan van deze grote visdag is: ” Iedereen heeft prijs”

Na afloop van het vissen werden de prijzen uitgereikt, voor de jeugd gelijk na het vissen bij de Alverput, ze kregen naast hun prijs nog een zakje chips en een pakje drinken.

Voor de heren was de prijsuitreiking bij Plein 2 op het terras. Onder  het genot van een hapje en een drankje heeft Jannie van Dijk de prijzen uitgereikt, die niet mis waren.

Aan het einde was er voor iedereen nog een ijsje om heerlijk aan te likken. Zoals je ziet gezelligheid staat voorop en allemaal nog eens vertellen van de vis die ze verspeeld hadden. Jammer!!!

Als HSV “De Alver” kunnen we terug kijken op een geslaagde

                                              GROTE VISDAG!!!