• Banner Hsv 05
  • Banner Hsv 01
  • Banner Hsv 06
  • Banner Hsv 02
  • Banner Hsv 04
  • Banner Hsv 03

Het ontstaan van HSV De Alver

Bert de Jong en Vas Rietveld waren samen aan het vissen op het Waterschap. Tijdens het vissen zeiden ze tegen elkaar: “we vissen graag, maar we kunnen niet op de Giessen vissen. Zou er een mogelijkheid bestaan dat we een visclub oprichten en zo ook op de Giessen mogen vissen?”

Ze informeerden bij andere clubs en na het inwinnen van voldoende informatie ( en vele malen heen-en-weer te zijn geweest naar Den Haag ) zijn ze gekomen tot de oprichting van HSV De Alver en zijn alle vereiste vergunningen verkregen. Zo is op 1 januari 1967 HSV De Alver te Giessenburg opgericht.

Daarna moest er een bestuur gevormd worden: De eerste voorzitter was Bert de Jong, Vas Rietveld, Klaas Haaksma, Ties Rietveld en Marius Pichot du Plessis completeerden het eerste bestuur. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Giessenburg. Per 1 januari 2016 hadden we zelfs +/- 1100 actieve leden.

Waarom de naam Alver?

Een Alver is een visje dat destijds in De Giessen voor kwam. Het is een zilverachtig visje dat maximaal 25 cm groot kan worden. Als eerbetoon aan de Alver is de naam van onze visvereniging gekozen.

Lees hier meer over het doel van HSV De Alver.

informatie04

Laatste nieuws

7 nov: Twee jeugdige vissers vangen een roofblei

De jeugd van Giessenburg kan op heel veel plaatsen vissen langs de  Giessen. Ook in de Peursumsevliet vissen ze, bij de Invalidensteiger, maar deze vissers hebben gevist  bij de Kloevelaan in de sloot daar.  En zie wat ze gevangen hebben.

Groot was hun verbazing toen ze een grote beet kregen en tijdens het ophalen dachten ze al dat er een grote vis aanzat.  Hij was 59 cm.  lang en natuurlijk op de foto.

Wat een kanjer hebben Bas en Luuk gevangen en zie hoe trots ze zijn.

 

Geweldige prestatie hoor en ga zo door en probeer er nog meer te vangen!!!

07 november 2023

4 nov: 10e wedstrijd gezamenlijke zaterdagwal nabij de Bazelbrug in het Merwedekanaal

Het seizoen nadert zijn einde in alle competities. Ook deze wedstrijd is de laatste van de gezamenlijke zaterdagwalploeg.  Het weer wordt nu ook echt herfstweer, OOK DE WINTERTIJD IS INGEGAAN. het begon vanmorgen gelukkig droog  en na verloop van de morgen kwam er meer wind en ging  het harder waaien, We zijn een half uur eerder gestopt en dat was maar goed ook, er was afgefloten en het ging regenen.

Veertien vissers waren aanwezig om de laatste wedstrijd te vissen, gezamenlijk.  Ook Gijs van Noordenne kwam aanlopen en ze feliciteerde hem met zijn verjaardag, op 3 november was hij 95 jaar geworden.  Gijs  had heerlijke gevulde koeken meegenomen, voor bij de koffie.  Die smaakte goed.

Maar we hadden nog een verrassing. Albert Janssen had erwtensoep gemaakt voor de Gereformeerde Kerk en bracht een emmertje mee. Dat liet ieder zich goed smaken.

Maar we kwamen eigenlijk om te vissen en dat zijn we toen maar  gaan doen.

Deze morgen werd er weinig gevangen en onze winnaar ging kort aan de kant vissen en dat lukte met kleine visjes vangen.

Jan Wim en Cees kwamen langs om te wegen en waren bij Piet van Dijk en die had 1280 gram en dacht al dat hij gewonnen had, maar

Adri Nieuwendorp met zijn kleine visjes was hem de baas, zo ook al de andere vissers en hij heeft

gewonnen met 1340 gram.

Voor de eerste keer dit jaar en alle gezamenlijke wedstrijden zijn voorbij en toch nog blij naar huis, de laatste keer gewonnen!!!

 

 

 

 

 

(meer…)

04 november 2023

1 nov: Dingeman de Haan 60 jaar getrouwd

Op woensdag 1 november was het 60 jaar geleden dat Dingeman de Haan het ja-woord gaf.

 

Voor het bruidspaar:

Dingeman en Annie

 

VANAF DEZE PLAATS VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE

 ” 60 JARIG JUBILEUM”

HSV “De Alver” wensen jullie nog vele gezonde jaren toe en hopen dat je de bijeenkomsten trouw blijft bezoeken samen met Annie.

  

(meer…)

03 november 2023

3 nov: Gijs van Noordenne 95 jaar geworden!

ODE AAN GIJS VAN NOORDENNE

Op vrijdag 3 november 2023 is

Gijs van Noordenne 95 jaar geworden!   

Ons oudste mee vissende lid van HSV “De Alver”.  Wat een prestatie is dat al die jaren vissen bij de club. Namens HSV “De Alver” van harte gefeliciteerd met je 95e verjaardag. Geniet van deze dag!!!

Wat een bijzondere dag voor jouw en voor de club dat wij in ons midden een  95 jarige visser hebben die regelmatig aan de waterkant te vinden is om te vissen.

Niets was hem te  veel voor zijn geliefde sport: “VISSEN”

02 november 2023

7 nov: De afschrijving van de nieuwe vispas voor 2024 komt er aan.

De nieuwe VISpas 2024 is al onderweg, maar er moet eerst betaald worden voordat hij op de deurmat valt. Bij iedereen wordt het bedrag in de eerste helft van november afgeschreven en in de loop van december wordt hij bij u bezorgd, hetzij door vrijwilligers of de postbode.  Maar hij komt zeker!!!

Sportvisserij Nederland heeft er toch maar weer keurig voor gezorgd dat iedereen een VISpas kan krijgen.
31 oktober 2023

28 okt: De winnaars van het seizoen 2023 van de zaterdagwal!

De zaterdagwal competitie is afgelopen en nu willen we wel weten wie de winnaars zijn geworden en wie de meeste vis heeft gevangen over 25 wedstrijden. De spanning stijgt. Maar er zijn ook verliezers als je het zo mag noemen. Voor hun zelf hebben ze met veel plezier zitten vissen en pas bij de weegschaal werd duidelijk, weer niet gewonnen.  Soms was het best spannend wie gaat vandaag winnen. Jammer maar het is zeker niet zo dat ze met een kater naar huis gingen.  Iedere keer dachten ze, volgende week ben ik het misschien. Het is zeker leuk als je een keer wint.

We gaan nu beginnen met de grote winnaar van de zaterdagwal.

Menno Klop heeft 9 wedstrijden op zijn naam staan.

Dit is de kroon op zijn topseizoen, onwaarschijnlijk dominant. Verplaats je eens in deze mens, hengelen is toch zijn ideaal en vis vangen blijft zijn wens. Veel mensen snappen het niet zoals die man dat daar beleeft, hoe intens zo iemand geniet wat moeder natuur hem geeft.

Genieten, na zoveel wedstrijden al gewonnen te hebben, Sprakeloos zijn wij!

Ook presteert hij het nog de meeste vis in één wedstrijd te vangen. Op 3 juni in de 7e wedstrijd nabij de Intratuin vangt hij even 16200 gram.  De totale vangst was 28510 gram door 12 vissers gevangen. Kunt u uitrekenen wat de rest gevangen heeft.  Wat een klasse is die Menno toch!!!

(meer…)

31 oktober 2023

28 okt: De winnaars van het seizoen 2023 bij de bootcompetitie!

De bootcompetitie van het seizoen 2023 is afgelopen en nu is het wel leuk om te weten wie de 25 wedstrijden allemaal gewonnen hebben. 

Het betekend niet dat diegenen die niet gewonnen hebben het niet naar hun zin gehad hebben, je hebt natuurlijk meer vissers nodig om winnaars te krijgen. Vandaag ben jij de winnaar en de volgende keer weer een andere visser.  Ik weet zeker dat iedereen ook al heb je niet gewonnen met net zoveel plezier gevist is heeft als de winnaars. Maar het zou zeker een keer leuk geweest zijn als je ook een wedstrijd op je naam mag schrijven.  Als het dit jaar niet is gebeurd dan maar weer hopen op een nieuw seizoen met nieuwe kansen!

De meeste vis gevangen in één wedstrijd was in de

Kloeve op de 12e wedstrijd van het seizoen op 8 juli. Er waren 5 vissers aanwezig en ERNST wist 14780 gram vis te vangen. Het totaalgewicht van 54525 gram.

Dat is ook een grote vangst door 5 vissers. Geweldig!!!

 

 

 

 

We beginnen met een heel bijzondere winnaar, hij heeft zelfs 13 overwinningen op zijn naam staan. ERNST HARTOG was wel heel bijzonder, zie deze indrukwekkende lijst van gewonnen wedstrijden op zijn naam staan. We  wisten dat hij goed kon vissen maar zoveel keren winnen is FENOMENAAL, WOORDEN SCHIETEN TE KORT VOOR ZO’N KANJER!!! Hij heeft ook gepresteerd om de meeste vis te vangen in één wedstrijd. Niemand kwam hier meer aan. 

 

(meer…)

30 oktober 2023

28 okt: 9e wedstrijd gezamenlijke zaterdagwal in het Amsterdam-Rijnkanaal / Vianen-Houten

 Dit is weer de eerste wedstrijd nadat het bootseizoen en de zaterdagwal geëindigd waren na 25 wedstrijden. Ze gaan nu verder als de gezamenlijke zaterdagwal en dit wordt de 9e wedstrijd van het seizoen. Veertien vissers waren gereden naar het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten om daar hun geluk te beproeven.  En dat geluk had één man vandaag.

Onze winnaar is wel wat gewend, hij spreekt van opluchting, maar zeker een  gevoel van overmacht. Hij hoeft geen enkele tegenstander te vrezen. Wat een klasse!!!

Menno Klop wint weer en zeer, zeer ruim met 12560 gram.

(meer…)

29 oktober 2023

Sfeerimpressie Hengelsportvereniging de Alver

HSV De Alver dankt haar sponsoren:

© 2017 - 2023 HSV De Alver | Ontworpen en gebouwd met door Commpro